Okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen, yazarın müthiş bir kalemi olduğunu söyleyebilirim.
'Panzehir' son zamanlarda okuduğum en etkileyici kurguya sahip bir kitap. Sürükleyici ve kolay ilerlemesine rağmen; bir çok detayla birlikte, karmaşık görünmesinin yanı sıra, anlaşılır ve akla yatkın olay örgüsüne de sahip.
Kitapta yok yok. Yine de 'bu kadar da olmaz' dedirten değil; tüm taşların yerine oturduğu, cevapsız soruların kalmadığı, karakterlerin fazla abartılmadan anlatıldığı, tahmin edilenin yanında sürprizlerin de bulunduğu ve benim de 'kaliteli polisiye' kategorisine yerleştirdiğim bir kitap olmuş.
Sıkılmadan merakla okuduğum ve ilerledikçe yazarın kalemine hayran kaldığım güzel bir kitap oldu ve de sonunda ne olacak diye merak ederken buldum kendimi.. Kitabın son sayfalarına doğru, sürekli olan gerilim daha da arttığı anlarda adeta ters köşeye uğramış buldum kendimi. Kitabı okurken suçları tek kişiye bağlamıştım o konuda şaşkınlığa uğradım..
Yazarın olaylara bakış açısı, profesyonelliği, kıvrak zekası, olayların esrarengizliği sizleri oldukça etkileyebilir..
Daniel Palmer 'in Akıl Oyunları dan sonra okuduğum ikinci kitabı.
Yazarın kalemi çok iyi adam kurgu işinin hakkını veriyor.
Polisiye gerilim kitapları severlere biçilmiş kaftan.
Olay kurgusu size soluksuz bir flim tadı veriyor.
Daniel' in kitapları flim tadında oluyor ve oyle bir kurgu çiziyorki her kesimden okuyucuya hitap ediyor.
Kitap, kahramanımızın(Tom Hawkins) koçluk yaptığı okulda kızının arkadaşıyla arasındaki bir kumpasla başlıyor.
Bu kumpasin çözümü için elinden geleni yapmaya baslayan kahramanımız bizleride olayın içine aliyor.
Şaşırtmacalarla sürprizlerle dolu bir labirentte giriyoruz bu eserde.
Sürükleyici ve ayni zamanda kolay okunan kitabımız olay örgüsü sayesinde sizlerde farklı duygular bırakıyor.
Tom Hawkins'in olaylara yaklaşmasa şekli zekası sizde hayranlık uyandırcak cinsten.
Kitapta kaybolup gidiyorsunuz.
Soluksuz okuyacağınız bir eser.
Merak duygunuzun sizi hapsedeceği, zekanızın sizi şaşırtacağı yazarın kalemine hayran kalacağınız bir eser.
Bir sesle uyanırsınız. Hissettiğiniz ilk şey acıdır, duyduğunuz ilk söz: Katil.
Okurken içinde kaybolup gidiyorsunuz. Soluksuz okuyacak, sonunda şaşırıp kalacaksınız. Suçluyu bulduğumu sandığım anda yanıldığımı da anladım. Akıl Oyunları'nı bile geride bıraktı benim için.
Yazar karakter oluşturma konusunda oldukça başarılı olay örgüsü hiç sıkmıyor hatta elinizden bırakamıyorsunuz bir süre sonra, film tadında denilir kitabımıza.
Baş karakterimiz Tom Hawkins kızına yakın olabilmek için okuduğu okulda koçluk yapar bu süreçte başarıları oldukça yüksektir eski eşinin ölümü ile olaylar zinciri başlıyor, üzerine atılan ağır suçlamaların altından arkadaşı ve aynı zamanda avukatının gayretleri içerisinde aklanıyor. Bu süreçte kızı ile arasındaki bağları kuvvetlendirmeye çalışan Tom sabreden derviş muradına ermiş dizesini kanıtlıyor bizlere ve kızı ile kitabın sonunda güzel bir görüntü bırakıyor hafızada. Kitabın sonu demişken olaylar bambaşka bir yerde bitiyor; aa sen mi hazırladın bunca kurguyu vay be, dedirtiyor.
Sonuç olarak harika bir kitaptı kesinlikle tavsiye edilir olay örgüsü, anlatım hepsi mükemmeldi. Aklınızda soru işareti kalmıyor bu ne idi nasıl oldu dedirtmiyor beyninizde oluşan bütün sorulara cevap veriyor yazar.
Rahat okunan ve aynı zamanda olay örgüsünün gidişatı oldukça etkileyici olan bir romandı. Danıel Palmer'ın okuduğum ikinci romanıydı. Katilin kim olduğu olay örgüleri birleştirilerek bulunuyor olmasına rağmen yanıldığım başka suçlularda vardı birbiriyle bağlantılı olan. Bütün suçları tek bir kişide birleştiriyorsunuz. Ama sayfalarda ilerledikçe olayların esrarengizliği sizi çok şaşırtabilir. Bu kitabı okumaya başladığınız an gerilimi iliklerinize kadar hissedip yeri gelincede şaşkınlık içerisinde bulacaksınız kendinizi. Yazarın olaylara bakış açısı, profesyonelliği, kıvrak zekası sizi bayağı etkileyecek ve bu yazarın bütün kitaplarını okuma ihtiyacı hissetmeniz garanti... Olay örgüsü ve karakterler arasındaki diyaloglar basit ve sıradan gelebilir başlarda ama, siz sayfalarda ilerledikçe yazarın kalemine hayran kalacaksınız ve de romanın finalini merak ederken bulacaksınız kendinizi... Gerilimi ve polisiye tarzı gizemli olan kitapları seviyorsanız bu kitabı okuyun derim.
Panzehirle yazar çok ileri gittiğini düşünüyorum...Danial'ı severim ama çok fena bir kitap.Harika mı desem,muhteşem mi desem,muazzam mı desem ne desem bilemedim haa tamam şimdi buldum::: HEPSİNİ İÇERİYORRR!!!!!!!
Kitap okunması gereken bir kitap.Başlarda konu çok basit gelse de ilerledikçe merak uyandıran ve düşünmemizi sağlayan standartların üstünde bir kitap.Sonunu tek solukta okuyabileceğiniz bir kitap.
Çok beğenilen bir romandan sonra gelen ikinci romanın niteliği düşer bana göre.
Yazar da aynı şeyi yaşamış. Kurgu fazla uzamış ve kitap 200-250 sayfa civarında bitebilirmiş. Okumazsanız çok şey kaybedeceğinizi düşünmüyorum.
Eski karınız öldürülüyor. Kızınızın en yakın arkadaşı ile ilişkiniz olduğu iddia ediliyor. Öğretmen ve okul takımının koçu olduğunuz için bu iddialar işinizi kaybetmenize sebep oluyor. Bu kayıplar can acıtıyor ama kızınızın güvenini kaybetme endişesi hepsine üstün geliyor . Daniel Palmer'in bu kitabını da severek okudum.