Paper Towns

İngilizce

KÂğıtTan biR Kız iÇiN kâĞıttAn Bir kEnT
·320 syf.·
2024 18. kitabı
Dikkat spoiler içerir! 'Kağıttan Kentler' John Green'in yazmış olduğu gençlik kurgu kitabı. Yazarın kitaplarının tarzı biraz ilk aşk, hayattan ders çıkarma gibi. Bu kitabının filmide çekilmiş. Kitabın içeriğine gelirsek; Quentin lise son sınıfta, kendi halinde bir çocukken bir gece komşusu/çocukluk arkadaşı olan Margo gelip ondan yardım istiyor ve Quentin'i maceraya sürüklüyor. Margo'nun küçük intikam yağmura yardım eden Quentin, Margo ile bir şansı olabileceğini düşünürken işler istediği gibi gitmiyor. İlgiye muhtaç, maceraperest, kağıttan bir kız olan Margo arkasında ipuçları bırakarak evden kaçıyor (KÂĞITTAN KENTLERE GİDECEKSİN VE ASLA GERİ DÖNMEYECEKSİN). Quentin ve arkadaşları gizem olmayı seven Margo'nun bıraktığı ipuçlarından faydalanarak yollara düşüyor. Herkesin payına bir mucize düştüğünü söyleyen Quentin'in mucizesi Margo muydu? Margo bulunmak istiyormuydu yada bulunmayı hak ediyormuydu? Kağıttan kentler ne demekti, nerelerde bulunurdu? Kentler, insanlar kâğıttandı peki ya hatıralar? Kitapta kağıt, çimen, ipler, kabuk gibi metaforlar kullanılmıştı bunu sevdim diyebilirim. Kelime oyunları güzel kullanılmıştı. Ancak kitap biraz ergence olmuş diyebilirim, edebi açıdan çok tatmin etmedi beni. Yazarın daha önce 2 kitabını okumuştum ( Aynı Yıldızın Altında - Alaska'nın Peşinde ). Bu kitaplara göre biraz sönük kalmış, öylesine okunabilecek bir kitaptı. Kitabı okuyup okumamak size kalmış herkese iyi okumalar. ........ Kağıttan kent = Haritacıların telif hakkı ihlâline karşı hazırlamış olduğukları tuzak, hayali yerler. Sadece haritada olan gerçekte olmayan, hiç inşa edilmemiş semtlerdir. ........ ........ Margo bir mucize değildi. Bir macera değildi. İyi ve kıymetli bir şey değildi. O bir genç kızdı. ........
2025 7. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2025 15:57
Kitap  hem akıcı hem  sıkıcı olmak konusunda kendi kendisiyle yarıştı diyebilirim.. Ama ağır ve kasvetli degildi hatta mizahi bir anlatımla oldukça eglenceliydi.. Ve fakat   yer yer çok sıkılsam da bırak(a)madım... Bir gençlik hikayesiydi.. “Margo’yu sevdiğimi düşündüm ama aslında sadece onu kendi zihnimde inşa ettiğim haliyle seviyordum.” demisti Quentin.. Ve peşinden gittiği Margo' nun aslında hayalindeki  o mükemmel kız olmadığını gördü.. Kitabın sonu daha çok hoşuma gitti çünkü gerçek bir sondu bana göre.. Birini anlamak ya da sevmek  onu idealize etmek değil, olduğu gibi görmeyi göze almak . İnsanları hayallerimizdeki gibi degil oldukları gibi sevmeyi öğrenmeliyiz ..!
2020 105. kitabı
Bana çok boş gelen bi kitaptı. Yazarın sadece bu kitabını okudum ama inanın çok büyük hayalkırıklığı yaşadım. Kitaptan beklentim çok yüksekti ve sağolsun yazar bu beklentimi yerden yere vurdu. Özellikle o saçma sapan son bana sinir krizi geçirtti. -_- Vakit kaybı.
·320 syf.·
2018 14. kitabı
Okuduğum 3. John Green kitabı ve evet neredeyse üst üste 2 John Green kitabı okudum ve evet sanırım yazarı artık daha iyi tanıyorum. Kağıttan Kentler benim uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı. Aslında çoğu John Green kitabını hep okumak istemişimdir ama ne yazık ki hepsi şimdiye nasip oldu. Her neyse, yazarın dili yine tam da beklediğim gibi. Eğlenceli, insanı bunaltmayan ve güldüren türdendi. Yani John Green bana kalırsa cidden gençlik kitapları için biçilmiş kaftan. Dili ve uslubu bu tür için çok harika. Bu kitabı da bana kalırsa eğlenceliydi. Quentin lise sona giden bir genç ve neredeyse 9 yaşından beri Margo’ya aşık birisi. Onun bir mucize olduğuna inanıyor ve gizemli olduğunu düşünüyor. Her ne kadar sonradan bunun yanlış olduğunu fark etse de. Herkes esasında olduğu gibi görülmeli. Yalnızca bir insan gibi. Yine sıradan bir günde internette Ben ile yazışırken aniden penceresinde Margo’yu yüzü siyaha boyanmış ondan arabasını (annesinin arabasını) isterken bulunca şaşırıyor ve o gece Margo’yla birlikte düşmanlarından intikam alarak hayatının en heyecanlı günlerinden birisini geçiriyor. Ve aklına şu düşünce yerleşiyor: Acaba yarın her şey benim için değişecek mi? Ve değişiyor. Ama beklediği türde değil. Margo, ertesi gün okula gelmiyor. Bir daha ki ertesi günde gelmiyor ve bir daha ki ertesi günde. Margo’nun ailesinin eve çağırdığı dedektif Quentin’e onun nerede olabileceğiyle ilgili sorular soruyor ama Quentin’in de onun nerede olduğu hakkında hiçbir fikri yok. Ta ki ailesinin Margo’nun arkasında gittiği yere dair ipuçları bıraktığını söyleyene dek. O andan sonra Quentin, Radar, Ben ve belki biraz da Lacey, Margo’nun bıraktığı ipuçlarını takip ederek her gün onu bulmaya çalışıyorlar ve bizimkiler için serüven an itibariyle başlamış
Kağıttan Kentler
2019 79. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2019 01:10
Kendimi tam da kitaptaki Margo karakteri gibi hissettiğim bir zamanda okuduğum için karakteri anlamam kolay oldu. Kaçış hakkında okumak isteyenlere öneririm. Klasik bir John Green kitabı.
2014 156. kitabı
Bende bu yazar ne yazsa okurum diyenlerdenim sanırım. Ama aynı zamanda kağıttan kentler en sevdiğim kitabı sanırım. Üslubuyla tarzıyla konusuyla kendisini okutuyor roman.
2021 562. kitabı
Kitabı Ankara kitap fuarından almıştım 5 sene kadar önce okuduğum da beğendiğim ve beğenmediğim yerler oldu tabi ama elbette ki bu kitaptanda öğrendiğim şeyler oldu. Benim için yararlı bir eserdi. Kitabı elime alıp içinden bir kaç cümle okuyup dikkatimi çekerse kitabı alma gibi bir alışkanlığım var. Kitaptaki şu sözleri gördüğüm de kitabı almak istemiştim:"İpleri seviyorum. Hep sevdim. Çünkü öyle hissediyorum. Ama ipler, acının, olduğundan daha ölümcül görünmesine neden oluyor sanırım. İplerin bizi inandırdığı kadar dayanıksız değiliz. Ve çimeni de seviyorum. Çimen beni sana getirdi, seni gerçek bir insan olarak hayal etmeme yardımcı oldu. Ama biz aynı bitkinin farklı filizleri değiliz. Ben sen olamam. Sen de ben olamazsın. Başka birini iyi bir şekilde hayal edebilirsin… Ama asla tamamen kusursuz olmaz."
Kağıttan KentlerJohn Green · Pegasus Yayınları · 20133,638 okunma
Dostluğun önemini harika vurgulayan bir eser
2021 51. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2021 23:11
Selamlar!!! Yeni bir kitap yorumu ile karşınızdayım, öncelikle kitabı genel anlamda beğendiğimi belirtmek istiyorum. Bu kitap John Green'den okuduğum ilk kitap değildi, yazarın daha önce Aynı Yıldızın Altında kitabını okumuş ve kitaba bayılmıştım. Bu kitaba da bir şans vermek istedim, açıkçası kitap hakkında hiçbir şey bilmeden daha arka kapağını bile okumadan direk okumaya başladım kitabı. Kitaptaki sözler gerçekten çok derin ve etkileyiciydi. Ve çoğu sayfayı aşırı hak vererek okudum. Kitabı Okuduktan hemen sonra direk filmini izledim Bana kalırsa kitap daha iyi. Film güzel, komik sahneler var. Duygusal şeyleri iyi yansıtmış fakat en önemli olduğunu düşündüğüm Birkaç sahne konmamıştı filmde. Ayrıca filmde Angela karakterinin onlarla birlikte gitmesi çok saçmaydı. Kitaptaki favori karakterim Ben oldu. Bence çok komik ve iyi biri. Margo karakterinden nefret ettim yani sanırım okuduğum bütün kitaplar da en bencil olabilecek karakterlerden bir tanesi olabilir. Kitabın sonu beni hayal kırıklığına uğrattı. Konusu bakımından iyi. Fakat sonunda "1 dakika şaka mı bu oluyorsunuz?!" Ben, Radar ve Quentin'in dostluğu çok tatlıydı bence. Gördüğüm en güzel dostluklardan bir tanesi olabilir. 3'lü arasında favorim Ben oldu, ardından Radar (lakabı buydu, ismini hatırlamıyorum) karakterini çok sevdim çok eşsiz ve komik bir karakter olduğunu düşünüyorum. Quentin karakteri bana biraz bencil geldi yani arkadaşları onun için o kadar şey yaptı falan hafif bir bencillik var karakterde. Onun dışında filmde Augustus Waters'ı canlandıran oyuncunun benzinlikte çalışması çok hoş ve tatlı bir detaydı. Ki başrol olan kişi de Aynı Yıldızın altında'nın karakteriydi. Yani yazarın diğer kitabındaki karakterleri oynayan aktörler bu filmde de oynamıştı bu detayı hoşuma gitti, sevdim bu
2015 1. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2015 23:00
John Green' in yazdığı kitaplardan en popüleri Aynı Yıdızın Altında oldu ama bence bu kitap hepsinden daha güzeldi. Filmi de var, Cara Delevigne başrolde. Okuduktan sonra onu da izleyebilirsiniz.
Kağıttan KentlerJohn Green · Pegasus Yayınları · 20133,638 okunma
Bu kitabın başı baya sardı ama ortalarına gelince birden kaldım. Ilk 150 sayfasını iki saatte kalan yaklaşık 200 sayfasını iki günde okudum. Konu güzel ama o kadar çok ayrıntıya girmiş ki ve o kadar çok düşünce hakim ki okurken uykun geliyor.Kitaba başlamadan önce ve kitabın başında daha iyisini bekliyordum biraz hayal kırıklığına uğradım.

John GreenYazar · 10 kitap
John Green New York Times bestseller'ı olmuş dört kitabın yazarıdır. Michael L. Printz Ödülü, Michael L. Printz Onur Ödülü ile Edgar Ödülü kazanmış, iki kez L.A Times Kitap Ödülü finalisti olmuştur. Ayrıca kardeşi Hank'le birlikte tüm dünyada üç yüz milyondan fazla izlenmiş bir video serisi olan Vlogbrothers'ın yaratıcısıdır. John eşi ve iki çocuğuyla birlikte Indianapolis'te yaşamaktadır.