19 Başarısız Denemeden Sonra

Amerika Birleşik Devletleri
Ciltli

Arayış
2025 5. kitabı
Kitap kendini bulma, kendini keşfetme ile ilgili güzel bir kitaptır. Aynı isimle 19 kızdan reddedilmis olan karakterimiz bunun için arkadaşıyla beraber bir yolculuk yaparlar. Oralarda bazı kişilerle tanışır onların yanında çalışmaya başlarlar. Kitap ayrıca karakterimizin olağanüstü bir zeki olduğunu ve yaşanmış olduğu olayları matematiksel açıklamalarla detaylanmiş ve içinde bir sürü formülleri barındırıyor. Okuyucuyu sıkılmazsizin etkileyecek bir seviyede bit kitap. İyi okumalar dilerim.
Alıntı
Kendini bulma yolculuğu
2025 23. kitabı
John Green "İlk Aşk" adlı eser 19 bölümden oluşmaktadır. Colin Singleton adlı üstün zekâlı ve sosyal ilişkilerde oldukça kırılgan olan bir gencin hikayesinden bahseder. Bu kişinin en büyük takıntısı aynı adı taşıyan (Katherine) 19 kızla çıkmış ve her seferinden de terk edilmiştir. Bu kırılma onu kimlik arayışına, matematiksel formüllerle aşkı anlama çabasına ve kendini yeniden keşfetme yolculuğuna iter ve arkadaşı Hassan ile birlikte yolculuğa çıkarlar. Kitap gayet hoş güzel, içinde matematik formülleri bulunduran, anlatım tarzı itibariyle akıcı olan bir eserdir. Kitap sadece bir aşk hikayesi değildir, insanın kendini keşfetmesinin en büyük şeyin yolculuk olduğunu belirtir. VESSELAM
Alıntı
Gereksiz
·%34 (111/320 syf.)
Merhaba merhaba merhaba. Gereksiz, yorum yapmaya bile gerek olmayan bir kitap. 14 yaşında mısınız, buyrun okuyun. Ama onu bile tavsiye etmiyorum. Azıcık kafa dağıtayım, elimden de çıkarayım kitaplığımda yer kaplıyor diye okuyayım dedim, o bile gitmedi. Teşekkürler, güle güle.
2019 43. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2019 23:55
Tamamen bir ergen kitabı. Ergenler bile hoşlanır mı tam emin değilim. Saçma sapan matematik formülleri içeriyor. Konusu dağınık ,bir sonuca bağlanmamış.
2021 43. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2021 22:24
Bir kitap için bunları söylemek benim için çok üzücü ama şimdiye kadar okuduğum en kötü kitaptı. (The Book of M den bile daha kötü bir kitaptı ve hiçbir zaman o kitaptan daha kötü bir kitap okuyabileceğimi düşünmüyordum.)Sürekli boş bir muhabbet dönüyordu veya dönmeye çalışıyordu. Sonu falan da gayet tahmin edilebilir bir kitaptı ismi görünce tahmin ediyordunuz zaten. Yeter artık Colin sal şu Katherine denen kızları. Maşallah gökten de Katherine yağıyor kitapta. Bi de yetmezmiş gibi grafiklerle falan anlatamaya çalışmış neymiş x ekseninin negatif tarafındaki kesişim ilişkiye başlama, pozitif tarafındaki kesişim ilişkinin bitmesiymiş de eksenin üzerinde olursa kız terk etmiş, eksenin altında olursa erkek terk etmişmiş falan da Allah için anladık tamam. Kısaca okuduğum en boş, en kötü, en sıkıcı kitaptı. Üzülerek diyorum ki almayın paranıza yazık.
Cok Sikiciydi
Hayatimda okudugum kitaplar arasinda en sikici olaniydi. Elime defalarca almama ragmen asla dayanip da 50 sayfa okuyamadim. Yarisina geldigimde hikayenin asla ilerlememesi ve beni cekmemesi ile yarim biraktim. Uzucu oldu
2014 19. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2014 00:00
Kitapla ilgili en kötü olanı beklentilerin yüksek olması, yazar " Aynı yıldızın altında" adında müthiş bir roman yazıyor ve ondan güzel roman bekliyorsun karşına vasat bir kitap çıkıyor. Kitap kesinlikle vasat, yazarın farklı bir dili falan da yok, çok anlamsız. Kelepir olması da normal. Kitapla ilgili "sürekli terk edilen ve ardından aşkın formülünü bulmaya çalışan üstün zekalı bir çocuğun başından geçenler" diye söyleyince kulağa hoş geliyor ama vasat hatta vasatında altında mantıksız saçma sapan bir roman.
İlk Aşk Kitap İncelemesi
2022 62. kitabı
John Green’in diğer kitaplarına nazaran daha az sevilen bir kitap İlk Aşk. Yine de başlarken bu ön yargı ile başlamamıştım. Ama okuduktan sonra bu kadar yoruma hak verdim. Çünkü kitap ismiyle bile yanıltılıyor. İsmi İlk Aşk olmasına rağmen kitabın içinde aşka dair hiçbir şey yok diyebiliriz. Ayrıca çok fazla sayısal veri olması da okurken insanın biraz canını sıkıyor. Tatlı romantik gençlik kitapları yazan John Green’e göre standartları biraz düşük bir kitap gerçekten. Ana karakterimiz Colin hayatı boyunca ilginç bir şekilde sadece Katherine isimli kızlarla sevgili olmuş. Son sevgilisinden sonra ise depresyona giriyor. Bu yüzden de yakın bir arkadaşıyla kafasını dağıtmak için bir yolculuğa çıkıyor. Gittikleri bir kasabada çalışmaya başlıyorlar ve Colin burada bir kızla tanışıyor. Aynı zamanda hikâyenin içinde terk eden ve terk edilenler üzerine aşırı karmaşık hesaplar dönüyor. Colin bu konu üzerine bir denklem çıkarmaya çalışıyor. Ama söylediğim gibi aşırı sıkıcı bir olaydı. Anladığım kadarıyla John Green bu kitabını 19. Denemeden sonra çıkarmış. Ama keşke bunu bir işaret olarak görerek denemeyi kesseymiş. Bir kitaba verilen emekten dolayı çok kötüydü demeyi hiç sevmem. Sonuçta bir hikâye oluşturulmuş. Ama hiç keyif almadığım bir okuma deneyimi oldu. Okunmazsa gerçekten bir şey kaybedilmez bence.
2019 73. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2019 11:22
Üstünzekaya sahip kahramanımız dahi olmak ve bir "evreka" anı yaşamak için ilişkilerle ilgili bir teorem geliştiriyor. Konu bence oldukça ilginç. Kitapta harika başlıyor, o dipnotlarla zenginleştirilmiş muzip espiriler çok hoşuma gitti. Yalnız bir süre sonra kitap duraklama dönemine giriyor. Bu da kitabın puanını düşürdü ama diğer incelemeleri yazan arkadaşlar gibi kitaba çok olumsuz bakamıyorum. Yazarımız röportajlar kısmını bile çıkarmış olsa puanı daha yükselirdi diye düşünüyorum.
2017 1. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2017 09:01
Hiç beğenmedim desem yeridir. Kitapları yarıda bırakmayı sevmediğim için zor da olsa bitirdim ama gerçekten çok sıkıcı ve zor bir okuma deneyimi olmuştu.

John GreenYazar · 10 kitap
John Green New York Times bestseller'ı olmuş dört kitabın yazarıdır. Michael L. Printz Ödülü, Michael L. Printz Onur Ödülü ile Edgar Ödülü kazanmış, iki kez L.A Times Kitap Ödülü finalisti olmuştur. Ayrıca kardeşi Hank'le birlikte tüm dünyada üç yüz milyondan fazla izlenmiş bir video serisi olan Vlogbrothers'ın yaratıcısıdır. John eşi ve iki çocuğuyla birlikte Indianapolis'te yaşamaktadır.