Ruh Sağlığından Şüphe Duyanların El Kitabı

Dennis DiClaudio
2010
NTV Yayınları

2017 46. kitabı
Aşırı eğlenceli ve bilgilendirici bir kitap. Öyle roman gibi açıp bir çırpıda okunacak bir kitap değil. Arada sırada karıştırıp okumalık. Ben çok ilginç şeyler öğrendim. Ruhsal, nörolojik rahatsızlıklarla ilgileniyorsanız bakmalısınız
2020 16. kitabı
Bu kitabın içinde bir çok psikolojik rahatsızlığın nedeni, tanısı, tedavisi ve örnekleri mevcut. Bununla bilrikte iç ses bölümünde farkli psikolojik rahatsızlığa sahip bireyin neler düşündüğünü öğrenmek bu rahatsizliklari daha iyi anlamamıza yardim ediyor. Kitap psikoloji ile uğraşanlar için keyifle okunacak bir el kitabı güzelliğinde. ° Mutlu okumalar
2019 96. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2019 22:17
bir araştırma kitabı. hatta ufak bir ders kitabı bile diyebiliriz "ben ne tür bir deliyim "? diye düşünürken elime geçmişti kitap : ) şaka bir yana kitapta ruhsal hastalıklar belirtileri ile beraber verilmiş. öyle bir çırpıda okunacak bir kitap değil. kütüphanede bulunmalı ve ara sıra bilgi tazelemek adına açılıp bakılmalı. minik bir kitap. alın bir köşede dursun bence. eğlenceli okumalar : )
2017 9. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2017 23:05
Çeşitli ruhsal bozuklukları önce minik bir örnekle - hastanın içsesi - açıklayan daha sonra nedenini ve tedavisini anlatan güzel bir eser. Ruh sağlığıyla ilgilenenlerin keyif alacağı bir kitap . :)
ParanoyakDennis DiClaudio · NTV Yayınları · 2010161 okunma
TÜM PARANOYAKLAR BİRLEŞİP BUNU OKUYUN!
·208 syf.·
2023 46. kitabı
Bu itirafı beyan ederek başlamak dürüstçe olacak ki; şu an elimde Seksek devam etmekte, kitap o derece keyifli gidiyor ki, bu keyif uzasın diye araya bir çapraz okuma almak istedim. Ve Paranoyak hem kafamı dağıtacak hem de bambaşka bir alandan seslenecek apayrı bir metindi. Ben ne bileyim bunun da pek acayip eğlenceli, ummadığım derecede akıcı olabileceğini. Aslında ilk başta işkillenmemiş değilim çünkü minik puntolarla yer alan kıyıda köşede bir uyarıda; yazarımız konuda uzman değildir ama araştırmacıdır…buradaki sorunlar tedavi için kullanılmamalıdır…belirtilmiş amaaaaa. 1-Müthiş bilgilendirici olduğu, çünkü sıradan insanların anlamakta güçlük çekeceği derinlikli ruhsal bozuklukları en sade ve en anlaşılabilecek şekilde kurguladığı yazmamış…keşke yazsaymış. 2-Sadece bilgilenmekle kalmayıp, bazı rahatsızlıklarla yazar kendisiyle dalga geçtiğini ve bunu sihirli bir samimiyet ve gerekli ahlaki ölçü kurallarında gerçekleştirerek, konuyu çok ama çok keyifli hale getirdiği hususunda da uyarmamış. 3-Ele alınan her türlü rahatsızlığın semptomlarına dair kısa (ama kıpkısa) hikayeler ile kurgulandığı ve bu kurguların çok müthiş ele alındığı da yazmamış. 4-Her ruhsal bozukluğun sayfasında müthiş hatta müsmüthiş figüratif çizimlerle (kimileri kara kalem) desenlerin, portrelerin veya karikatürize edilmiş bir ikonun olduğunu da keşke yazsalarmış. 5-Kitabın bir el kitabı olduğu, aşırı mobilize edilebileceği ve her yere rahatlıkla taşıyabileceğinizi ve bu denli bir keyifli okumayı baharda yapacaksanız muhakkak dışarıda okuyun ibaresi de eksik…burada şu an tamamladım. 6-Okuması ve anlaşılması kolay olduğundan dolayı her herbokoloğun başucu kitabı olma ihtimali var. Nasıl gözden kaçmış anlamadım. Ve daha çok methiye düzelebilecek bir kitap anlayacağınız şeklinde bağlamak
2015 29. kitabı
Hastalık hastası kitabi gibi bu da cok eğlenceli bir kitap.psikolojik hastalıkların ne derece zor ve korkutucu olabileceği insanı şaşırtıyor. Çok enteresan hastalıklar var.
2023 8. kitabı
Bu kitapta yazarın diğer kitabı “hastalıklar hastası” gibi değişik korkular bazıları uydurma bazıları gerçek korkularla bizi eğlendiriyor yeri gelince gerçekten güldürdüğünü söyleyebilirim. Tavsiye ederim içinde bazı argo kelimeler olsa da eğlenmeniz için ve bazı bilgileri öğrenmeniz için işinize yarayan bi kitap olur :).
2025 15. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2025 15:03
Birçok hastalıkla alakalı kısa tanımlar, nasıl oluştukları, nasıl çözüleceği hakkında biraz da mizahi dişde bilgi verilmiş. Meraklısı için çok güzel bir kitap fakat bahsedilen bazı hastalıklar o kadar istisna hastalıklar ki bunları bilmemize gerek var mıydı diye düşündüm. Keşke çok sık karşılaşılan rahatsızlıklar hakkında daha çok yazılsaymış. Ama olsun, bilgilenmiş olduk.
2022 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2022 15:03
Eğlenceli kitap. Pek bilinen hastalıklardan bahsetmemiş. Beyin hastalıklarının ve düşüncelerininse sınırı yok. Açıkladığı her hastalığı 4 sayfada özetlemesi ve tedavi için bilgi vermesi de güzel. Gerçi tedavi genelde ya bilişsel terapi ya antidepresan ya da eloktro şok oluyor:)
Psikoloji
Puan vermedi·208 syf.·
2020 13. kitabı
Kitabı okumak isteyen olursa hediye edebilirim. ... ...................................... . ............................................... . . .,.....