Harry Hole Serisi 10

Mehmet Gürsel
Haziran 2018
Doğan Kitap
Orijinal Adı:
Politiet (Harry Hole #10)

2025 9. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2025 14:31
Yazarım Jo Nesbo, adamım Harry Hole. Hastasıyım ikisinin de. Seriyi baştan tadını çıkarta çıkarta okumanın zevki de hiç bir şey de yok. Vallahi Harry'ye artık kedi dememiz lazım. Adam 9 canlı mübarek. Her kitapta kesinlikle ölümün kıyısından dönülür mü, Harryseniz dönülür. Serinin onuncu kitabı yine beyin fırtınaları estirdi, yine çok pis ters köşe yaptı. Ama benim Jo Nesbo kitaplarının en sevdiğim özelliği bu beyin fırtınaları. Polisiye tarzı olmadan benim gibi yapmayanlara tavsiyemdir efenimmm.
2019 49. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2019 01:00
Bu kadar kısa zamanda okuduğum ilk jo nesbo kitabıydı ve en çok bu kitabını sevdim bazı yerlerde çok uzatma olmasına rağmen.Sanırım harry hole özlemişim şimdi sırada susuzluk var.
2021 15. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2021 03:21
Önceki kitapta biten son nedeniyle hastane yatanın Harry olduğuna inanıp akan sayfalar sonunda kitabı nerdeyse çeyrek okumuşken aydınlandım. Her sayfasında bir sonuca varıp diğer sayfada yanıldığımı anladığım muhteşem kurgusuyla büyüledi beni. Soluksuz bir şekilde elinizden düşürmeyeceğinizin garantisini veren bir kitap. 12 kitaplık bir seri olduğu için sonlara doğru sıkılırım diye düşündüm. Fakat serinin 10 kitabı bitmesine rağmen diğer kitaba geçmek için sabırsızlanıyorum. Dan Brown veya Jean Christopher Grange tadı alamam diyenlere önyargısız okumalarını tavsiye ediyorum. Jo Nesboyla bu kadar geç tanıştığım için kendime inanamıyorum.
2020 5. kitabı
jo Nesbo'nun ünlü dedektif Harry Hole serisinin onuncu kitabı "Polis", karmaşık bir cinayet hikayesi ve güçlü karakterlerle dolu, gizem ve gerilim yüklü bir roman olarak okuyucularını etkilemeye devam ediyor. Nesbo'nun karanlık ve sürükleyici anlatımı, okuyucuyu hikayenin içine çekerken, dedektif Harry Hole'un içinde bulunduğu labirenti çözmek için zekasını ve sezgilerini kullanarak izlediği iz sürme süreci okuyucuyu kitabın sonuna kadar bağlı tutar. Kitap, Oslo'da işlenen bir dizi sadist cinayetin ardından, dedektif Harry Hole ve ekibinin bu gizemli olayları çözmeye çalıştığı bir soruşturma ile başlar. Cinayetler, polis memurlarını hedef alan ve şehrin güvenini sarsan acımasız bir katili işaret ediyor. Nesbo, bu korkutucu ve tehlikeli düşmanın kimliğini ortaya çıkarmak için Harry Hole'un geçmişinin derinliklerine dalarak, onun geçmişteki başarılarını ve zorluklarını gözler önüne serer. Nesbo, kitap boyunca, karakterlerin iç dünyalarını ve insan doğasının karanlık yönlerini ustaca ele alır. Dedektif Harry Hole, zeki ve kararlı bir dedektif olmasına rağmen, aynı zamanda kırılgan ve hatalı bir insan olarak da tasvir edilir. Onun, hem katilin hem de kendi iç dünyasındaki şeytanlarla mücadelesi, okuyucuyu etkileyici bir yolculuğa çıkarır. "Polis", sadece gizem ve gerilimle dolu bir polisiye roman değil, aynı zamanda karakterlerin psikolojik ve duygusal derinliklerini inceleyen ve insan ruhunun karmaşıklığını gözler önüne seren etkileyici bir eserdir. Jo Nesbo'nun anlatımındaki ustalık, okuyucuları düşündüren ve onları hikayenin sonuna kadar merak içinde tutan sürpriz dönüşler ve beklenmedik olaylarla doludur. Sonuç olarak, Jo Nesbo'nun "Polis" romanı, zekice kurgulanmış bir hikaye, güçlü ve ilginç karakterler ve insan psikolojisinin incelikli bir analiziyle karanlık ve
Spoiler içerir.
2026 3. kitabı
Okunma: 17 Mart 2026 04:18
Elimdeki son Harry Hole olduğu icin okumayı erteliyordum. Okuduğum son kitaptada Harry başından ve göğsünden vurulmuştu. Kitabın başında yoğun bakımdaki adamı hep Harry sandım çünkü yazar öyle sanmamızı istedi. Ilk bölümün sonunda hasta ölünce psikolojik olarak kitaba devam etme isteğimi kaybettim ve aylarca öyle bekledi kitap çünkü bas karakterimin ölmesine hic hazir degildim. Araya başka kitaplar aldim. Tabiri caizse polis benimle birlikte aylarca süründü ama hic elim gitmedi. Zaten bi okuma engeli döneminden geçiyordum. Hani su elinizin hic bir kitaba gitmedigi gitsede sarmadığı o tuhaf dönem. Sonra tekrar başa aldim kitabi hem okuduklarımı hatırlamak hem de seriyi sonlandirmam gerektigi icin. Zira Hole öldüyse seri bitmişti. Ama kitabin kapağını açtım ve kapattığımda yarısına gelmistim. Öyle bir bağladı ki beni kalkamadım başından. Bırakmadan bir otuz kırk sayfa daha okusaydım demekki kitabi süründürmeyecektim. Neyse velhasıl bitti. Gelelim kurguya. Muhteşem, kusursuz tabi ki onu bi kenara alirsak. Bana Rakel ve veledinden bi illallah geldi. Sevemedim onlari bi türlü. Ama yazarimiz sag olsun bi kitapta evlendirdi onlari cani sagolsun. O yanan kizin Aurora çıkmasından öyle korktum ki o sayfalarda ölüp ölüp dirildim. Gercekten filmini izlesem bu kadar heyecan yapmazdim. Okumak icin uyusuz kaldığım ve buna değen bir kurguydu. 3 tana daha kitap varmis hemen bulup alip okumak istiyorum.
2022 3. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2022 12:25
Yine oldukça başarılı ters köşe yaptıran yapıtıyla Nesbo ne diyebilirim ki Harry Hole efsanesi kaldığı yerden devam ediyor diyeceğimde bu kitabıyla biraz arka saflarda rol vermiş yazarımız karakterimize üzücü ama yine de bir hayli okunası bir roman olmuş.
·632 syf.·
2020 56. kitabı
Serinin en iyi kitaplarından biriydi. İlk sayfadan son sayfaya kadar heyecanla okudum. Harry', Björn ve katrine'in olayları kazan dairesinde çözdüğü kitaplar daha mı güzel oluyor ne? :) Polisleri öldüren bir katil, 3 dakika sonra patlayacak bir bomba, buz dolabının içine sığmaya çalışan iki kişi, okuru oradan oraya sürükleyen ipuçları, sevdiklerini silahlı bir delinin elinden kurtarmak zorunda olan bir polis ve bir düğün...
2024 17. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2024 11:24
Selamlarr! Bugün Harry Hole serisinin 10. kitabıylayım ve evet itiraf ediyorum ki seriye 10. kitabından daldım Çok kopukluk oldu mu derseniz, hayır olmadı. Puanımın düşük olmasını hiç etkilemeyen bir faktör bu. Bir eve çağırılan bir polis… Arkasından kilitlenen kapı ve korkuluklu pencere; içeride yüzü tanınmayacak şekilde kıyma kıvamına gelmiş ve kıyma gibi paketlenmiş bir adam… 3 dakika sonra patlayacak olan bir bomba geriye sayıyor 10,9,8… Buzdolabına koşarak saklanan polis, patlayan bomba… Oslo sokaklarında polisleri hedef alan bir seri katil dolaşıyor. Diğer yandan küçük çocukların t3cavüz edilip öldürülmesi de polislerin işini zorlaştırıyor. Ya bu katil içlerinden biriyse? Bu soruyu geçmişinde pis işlere bulaşmış yeni emniyet müdürü Michael ve “köpeği” psikopat Truls sayesinde soracaksınız Seriye ismini veren Harry Hole’un kitaba dahil olması bir 200 sayfa sonra oluyor -ki bence kitabı sıkıcı yapmış bu- ve müthiş zekasıyla ipin ucunu çekiyor. Harry sanırım geçmiş kitaplarda polislerle ilişkisini kesmiş ve şu an öğretim üyesi olarak ders verirken, yardıma çağrıldığı zaman evleneceği Rakel ve oğlu Oleg’in güvenliğini tehlikeye atarak polislerin yardımına koşuyor. Tabii bu sırada öğrencilerinden Silje ile başı fena derde giriyor çünkü bu kız da bir psikopat. Odasında polislerin kullandığı türde copun bulunması ve öldürülen polis haberlerinin duvarda yapıştırılı olması onu da bir hedef haline getiriyor. Bir katil, çok seçenek. İskandinav yapım polisiye dizi ve filmleri ne kadar muhteşemse sanırım kitapları da bir o kadar kötü ya da ben güzel olanını bulamıyorum. Goodreads puanı çok yüksek diye almıştım ama içim sıkıldı okurken. Kalbimi hızlandıran kısımlar da vardı evet ama her bölümde birkaç kişinin yaptığı işi okumak eninde sonunda odağımı kaybettirdi.
2018 159. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2018 16:30
Harry Hole ;Rakel ile evlenmek istemektedir.Ama Rakel’in oğlu Oleg yeni piyasaya çıkan kazak bir uyuşturcu şebekesinin ağına düşmüştür.Harry cinayetleri çözmek için çabaladıkça istemeden de olsa Oleg bu cinayetlerin tam ortasındadır.Nihayet Harry kazak uyuşturucu patronu Asayevi ortadan kaldırırÖldüğünü zanneder ama ağır yaralı olarak kurtulmuş hastanededir..Bir parmağını da kaybetmiştir.Bu işin tam ortasında Olegi bırakmamak için Rakel ve Olegi kimsenin bilmediği bir yere bırakır kendi de Honkoka geri döner. Fakat belediye meclis üyesi İsabelle Sköyen ve yeni emniyet müdürü Mikael bellman asayevle aralarındaki kirli ilişkininin ortaya çıkmasından çekinmektedirler.Hastanede yatan Asayevi ortadan kaldırtmak için uğraşmaya başlarlar. Bu arada biri yarım kalan dosyalarda aydınlatılmamış cinayetlerde görev yapan polislere fena takmış ve cinayetlere başlamıştır.Kimse cinayetleri çözemez hale gelir.Herkes Harry nin dönmesini istemektedir ama bunu dillendirmeye cesaret edemezler.Son işlenen cinayet bardağı taşırır ve Harry Hole “Kazan Dairesi” ne geri döner. Artık her şey yeni baştan başlar. Fena değil ama bir şeyi belirtmek isterim ki Jo Nesbo artık Harry Hole karekterinden kurtulmalı.Bu son kitap biraz zorlama olmuş.Harry Hole Rakel ile evlendi.Bence polisliğe bir daha dönmemeli.Yeni bir karakter yeni bir heyecan olmalı. Hepinize iyi okumalar.
2018 223. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2018 18:03
Okudum bitirdim bunun için izin haftamı bekledim çünkü Harry benim en özel kahramanım. Bir önceki kitapta hatta daha ömcekilerde yarım kalan sorunların da çözümlendiği ancak yenilerinin başladığı harika bir kitap olmuş. 600 küsür sayfa bir iki günde bitip gitti. Seni seviyorum Harry Hole

Jo NesboYazar · 23 kitap
Yazar Oslo'da doğmuş, Molde'de büyümüştür. Norveç Ekonomi Okulu'nda iktisat ve işletme bölümlerinde okumuş; buradan dereceyle mezun olmuştur. Dedektif Harry Hole karakteri hakkında yazdığı romanlar sayesinde oldukça popülerleşmiş; Norveç çapında bir buçuk milyonluk bir satış elde etmiş ve eserleri kırk dile çevrilmiştir. Norveçli ünlü rock grubu Di Derre'nin de solistliğini yapan yazar, ilk çocuk kitabını da 2007 yılında "Doktor Proktors prompepulver" ismiyle yayımlamıştır. 2010 yılında Edgar Ödülleri'nde aday olurken, Flaggermusmannen isimli ilk romanıyla 1997 yılında Riverton ödülünü, 1998 yılında da Glass Key ödülünü kazanmıştır. Türkçe'ye Koridor Yayıncılık tarafından iki kitabı, yani "Kızılgerdan" ve "Şeytan'ın Yıldızı" isimli romanları çevrilmiştir. Romanları - "Flaggermusmannen" - (1997) (Türkçe: Yarasa) - "Kakerlakkene" - (1998) (Türkçe: Hamamböcekleri) - "Rødstrupe" - (2000) (Türkçe: Kızılgerdan) - "Sorgenfri" - (2002) (Türkçe: Nemesis) - "Marekors" - (2003) (Türkçe: Şeytan Yıldızı) - "Frelseren" - (2005) (Türkçe: Kurtarıcı) - "Snømannen" - (2007) (Türkçe: Kardan Adam) - "Panserhjerte" - (2009) (Türkçe: Leopar) - "Gjenferd" - (2011) (Türkçe: HayaletHayalet ) - "Politi" - (2013) - ing. Police - "Tørst" - (2017) - ing. The Thirst