Tahmini Okuma Süresi:
4 sa. 59 dk.
Sayfa Sayısı:
176
Basım Tarihi:
Haziran 2016
Yayınevi:
Domingo Yayınevi
Orijinal Adı:
Politics
ISBN:
9786054729630
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Politika
8/10
·176 syf.··
Beğendi
·
2020 14. kitabı
·
8 günde okudu
·
Okunma: 02 Şubat 2020 11:19
Kitap üç ana bölüm, giriş ve sonsöz kısımlarından oluşmaktadır. Birinci bölümde şiddet, ikinci bölümde teknoloji, üçüncü bölümde ise adalet konusu işleniyor. Kitap şu önemli soru ile başlıyor: Seçme şansı verselerdi, Danimarka'da mı yoksa Suriye'de mi doğmak isterdiniz? Bu soru da kitabın temelini oluşturup bu doğrultuda ilerleme sağlanır. Şimdi bu soruyu herkes kendine sorduğunda cevapların büyük çoğunluğunun Danimarka olacağı belli. Peki, niçin Suriye veya sorunlu ülkelerde değil de Danimarka'da doğmak veya yaşamak istenir? Yine bu soruyu genelleştirip, kitabı okuyan veya bu yazıyı okuyanlar çevrelerine sorduklarında hangi cevabı daha fazla alabilirler? Ben buna benzer bazı sorular sorduğumda -Ki bunlar içinde flamalı AKPliler de var- hep aynı cevabı aldım. Kitabın giriş cümlesi bile bu kitabın okunması için yeterli. Politika önemlidir. Türkiye'de, "ben politikayı (biz genelde siyaset deriz. Şimdi birisi kalkıp efenim, onlar aynı anlama gelmez şöyle böyle farklar var diyebilir, ama konu dışı olduğu için pas geçiyorum) takip etmiyorum, ilgilenmiyorum, bana ne vb. kavramlarla politikayı kendilerine göre yok saymaya, ötekileştirmeye, görmemeye çalışsalar bile siyaset hayatın her alanında. Bundan kaçış yok. Bu politik kararlar ile mahalleler, ilçeler, iller, ülkeler yönetiliyor. Biri ya da birilerinin verdiği kararlar azınlığın, çoğunluğun veya toplumun tüm kesimlerini etkileyebiliyor. O yüzden de 'bana ne' demek birilerinin (dini, siyasi, ekonomik elitlerin) istediği cevap oluyor. Toplumlar (özelde Batı Avrupa ya da eski kıta, Türkiye dahil) aynen Amerikan toplumu gibi sünepe haline getirilmeye çalışılıyor. Bu sayede, birtakım kişi veya şirketlerin istekleri daha kolay yapılabiliyor. Örneğin, son yıllarda ölüler yürüyor ya da yürüyen ölüler adıyla dizi veya filmlerle
Siyaset
PolitikaDavid Runciman · Domingo Yayınevi · 2016230 okunma
8/10
·176 syf.·
2021 8. kitabı
Politika nedir? Neden ona ihtiyaç duyarız? Dün sıkıcı bir kuzey karakolu olan Danimarka’yı böylesine çekici hale getiren de, uygarlığın beşiğinde yer alan Suriye’yi bu derece yaşanmaz kılan da politikadır. Peki bizim politikamız nasıl? Nereye varırız bu politika ile Atatürk’ün hedef gösterdiği muassır medeniyetler seviyesine ulaşabilir miyiz?
Siyaset
PolitikaDavid Runciman · Domingo Yayınevi · 2016230 okunma
7/10
·176 syf.·
2020 4. kitabı
"Politika önemlidir." cümlesiyle başlayan kitap konuyu üç başlıkta ele alıyor: Şiddet, teknoloji, adalet. Politikada "şiddet" unsurunun kullanımını geçmişten ve günümüzden örneklerle inceleyen yazar, kimi zaman da ideal olanın üzerine eğiliyor. Bunu yaparken de Machiavelli ve Thomas Hobbes'un bakış açılarından yararlanıyor. Teknoloji bölümünde yaşadığımız dünyaya dair sarsıcı gerçeklerle karşılıyoruz. "Teknoloji politikayı daha iyi hale getirmenin yolu olarak değil, politikayı tamamen es geçmenin bir yolu olarak görülmektedir." savı ileri sürülüyor. Google, asrın tehlikeli adamlarından Ray Kurzweil ve Çin hükümeti tarafından da etkin kullanılan teknoloji unsurunun politikadaki yeri tartışılıyor. Adalet kısmında ise anayasa ve demokrasi gibi kavramlar ele alınıyor ve dünyanın farklı bölgelerindeki ülkelerin sahip oldukları farklı koşullardan bahsediliyor. "Afrika'da günde 1 eurodan az parayla yaşayan insanların sayısı neredeyse Batı Avrupa'nın toplam nüfusuna eşit. Bir gezegen, iki dünya."
PolitikaDavid Runciman · Domingo Yayınevi · 2016230 okunma
10/10
·176 syf.·
2020 8. kitabı
Gördüğüm en güzel kitap tasarımıydı. Konuyu destekleyen sade ve anlaşılır ilistrüasyonlarla tasvirler hem uyumlu hem de konunun derinliğini destekliyor. İçerik olarak ise; elimden gelseydi, üzerine düşünmek için -okunması zorunlu değil, daha ötesi- ders olarak lise müfredatına eklerdim.
Siyaset
PolitikaDavid Runciman · Domingo Yayınevi · 2016230 okunma
9/10
·176 syf.··
2019 26. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 03 Ekim 2019 09:02
biraz siyaset felsefesinden haberdar olanlar için enfes lezzetli bir kitap. ancak hiç siyaset felsefesi ile alakası olmamış kişiler için de çok rahat okunabilir, zihin açıcı. dünyayı anlamak için.
PolitikaDavid Runciman · Domingo Yayınevi · 2016230 okunma
8/10
·176 syf.··
Beğendi
·
2016 25. kitabı
·
13 günde okudu
·
Okunma: 21 Eylül 2016 20:11
Gerek anlatımı gerekse çizimleriyle oldukça etkileyici bir kitaptı. Politikaya dair aklınızdaki sorulara cevap oluşturacak nitelikte. Sıkılmadan okuyacağınıza şüpheniz olmasın. Tavsiyemdir.
Siyaset
PolitikaDavid Runciman · Domingo Yayınevi · 2016230 okunma
Puan vermedi·176 syf.·
2022 103. kitabı
Politika adlı bir kitap yazacaksınız ama politik olmamaya gayret edeceksiniz, Runciman tam da bunu yapmış. Şiddet, teknoloji ve adalet konuları üzerinden politika kavramını ele alıyor kitapta. Belki de hukukçu olduğum için en çok şiddet ve adalet kısmını yetersiz buldum. Teknoloji ile politika arasında kurduğu ilişki ve bağlantı çarpıcı idi. Politikadan ve politikacılardan sürekli şikayet etmemiz ve fakat çeşitli akılyürütmeler sonunda yine politikasız olamayacağı sonucuna varmak da önemli bir gerçeği netlikle ortaya koyuyor.
Politika: Aklayakın 1David Runciman · Domingo Yayınevi · 2019230 okunma
Davıd Runcıman( Politika) Kitaptan yorumum
Puan vermedi·176 syf.··
2021 57. kitabı
Politikada başarılı olmak İçin belirsizliğe katlanabilmek ve karışıklığı kavrayabilmek gerekir. Her şeyden öte, her zaman- hatta haklı olduğunuzu düşündüğümüzde bile- kazanamayacağınızı kabullenebilmeniz gerekir. Her politikacı, tartışmayı nasıl kaybedeceğini ve sonra daha fazlasını almak İçin nasıl geri döneceğini öğrenmek zorundadır. Bunun için doğru temelde politika yapmak gerekir. Politika insana başarısızlığı öğretir. • En iyi politikacılar, kavgayı bünyesi kaldıran, hatalarının kendilerini yıkmasına izin vermeden onlardan ders alan, zaferlerinin tadını çıkarırken onlarla yetinmeyenlerdir. • Bunun için bir politikacı Sadece siyasetten değil; kimya, biyoloji, fizik, Matematik, ekonomi ve bilimden anlamalıdır. İşte o zaman başarı elde edilir....demokrasi elde edilir ve bir ömür ayakta kalınır..... • Toplu üretim şart....
Politika: Aklayakın 1David Runciman · Domingo Yayınevi · 2019230 okunma
Şiddet, Adalet, Teknoloji ve Politika
4/10
·176 syf.··
2026 3. kitabı
Suriye ile Danimarka arasındaki büyük fark doğrultusunda politikayı adalet, şiddet ve teknoloji olmak üzere üç farklı başlıkta işliyor. Politik olmadan politika anlatmaya çalışsa da yazarın liberal olduğunu daha ilk bölümden anlamanız hiç de zor değil. Liberalizm dışında çözüm öneren diğer politik teorileri/modelleri yetersiz bir şekilde ele aldığı ancak politika hakkında temel bir kanı oluşturmak için kitabın yeterli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
1000Kitap
Politika: Aklayakın 1David Runciman · Domingo Yayınevi · 2019230 okunma
İster sevin ister burun kıvırın, politika önemlidir.
8/10
·176 syf.··
Beğendi
·
2025 2. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 26 Ağustos 2025 00:00
Siyaset bilimci olan David Runciman tarafından herkesin kolayca anlayacağı şekilde hazırlanmış bir eser. Kitabın dili akıcı ve konular oldukça ilgi çekici, güncel örneklerden hareketle ele alınmış. Yazar, politika kavramını "şiddet, teknoloji, adalet" olmak üzere üç başlık üzerinden değerlendirmiş. Ünlü siyaset bilimcilerin görüşlerinden hareketle tartışmalar ortaya koymuş. Politikaya dair okuma yapmanın sıkıcı olduğunu düşünürdüm ancak bu kitap ile fikrim değişti. Beğendim, ilgisi olanlara tavsiyemdir. :)
Politika: Aklayakın 1David Runciman · Domingo Yayınevi · 2019230 okunma
Reklam