Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Temmuz 2020

Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7

Psychologies Türkiye

Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7 Gönderileri

Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7 kitaplarını, Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7 sözleri ve alıntılarını, Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7 yazarlarını, Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
içselleştirilmiş ırkçılık:
youtu.be/s9uVp1My1A0 en fazla 3-4 yaşında olan bu çocuklar gerçekten kendilerinin "pis, kötü, sevimsiz" olduğunu mu düşünüyor? yıkıcı bir yanıt olacak ama evet. henüz çocukken; eşitlik, insan hakları, adalet gibi ilkeleri çevremizden gözlemlediğimiz davranışlardan öğreniyoruz ve üç yaş gibi küçük yaşlarda tutumlarımızın bilişsel, duygusal ve davranışsal öğelerini ortaya çıkarmaya başlıyoruz. sadece 4 yaşına geldiğimizde bile çevremizden depoladığımız kültürel kalıp yargıları öğrenmiş ve desteklemiş oluyoruz. hayır, hiç kimse bir başkasından teninin rengi, sosyal geçmişi ya da dini yüzünden nefret ederek doğmuyor: öğreniyoruz. kalıp yargılarımızı değiştirmemiz epey zor. -mış gibi yaparak davranışlarımızı değiştirebilir ve bunları tutumlarımıza yansıtmaya çalışabiliriz en azından değil mi? hiç kimse; ten rengi, dini, dili, cinsiyetiyle yargılanmayı hak etmiyor. nefret etmeyi öğrenebilen bir insan sevmeyi de öğrenebilir. sevgi, insanın kalbine nefretten daha doğal gelir. / nelson mandela
Dünden Bugüne İnsan ve İnsanlar
Dünden Bugüne İnsan ve İnsanlar
Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7
Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7
sezgi, tüm hayatımız boyunca geçtiğimiz sembol ormanından sızan karışık sözleri anlamamızı sağlayan güçtür.
Reklam
güçlü sezgilere sahip kişiler genellikle duygusal olarak dengesiz bir ortamda, şefkatli anlardan bağırışlara geçebilen değişken ruh hallerine sahip ebeveynler arasında büyümüşlerdir. erken yaşlarda, kendilerini korumak için anne ve babalarının hangi ruh haliyle karşılaşacaklarını tahmin etmek zorunda kalırlar. öte yandan, tam aksine, yaratıcılığa ve spontaneliğe önem vererek çocuğun duygularını dinlemesini ve onlara güvenmesini sağlamış açık bir aile ortamında büyüme imakanına sahip olmuş kişiler de güçlü sezgilere sahip olabiliyor.
güçlü sezgilere sahip bu kişilere sıklıkla "içgüdüleri kuvvetli" de denir.Kitabı okudu
'söyle ben saçlarımı kestirsem ne olur bir başkaldırma ancak saçlarından tutulur' özellikle son dize... yalnız, kadınların bunalıma düştüklerinde soluğu kadın berberinde almaların açıklamıyor bence. saçların bir başkaldırı simgesi olduğunu da bağırıyor. hem de yüzyıllardır, binyıllardır. zaten kadınların isyanını bastırmak için değilse koca koca adamların, koca koca devletlerin kadınların saçlarını kapatmak için bunca uğraşması nedendir? polis bile, yakaladığı zanlıyı polis otosuna sokarken neden kafasını aşağı doğru bastırır sanıyorsunuz? kafası değildir aslında bastırdığı, saçı ile birlikte zanlının olası isyanıdır.
şiir: turgut uyar/ psiko-bakışKitabı okudu
"feminist olmak güzel ama biz maskülist olmalıyız. tam tersine erkekler feminist olmalı ve birbirimizi desteklemeliyiz."
İngiliz şair John Donne'un dediği gibi, "Hiç kimse bir ada değildir". Herkesin etkileşime ve paylaşıma ihtiyacı vardır.
Sayfa 33
Reklam
84 syf.
8/10 puan verdi
Başından itibaren sürekli atlamadan okuduğum Psychologies dergisi yayın hayatına son verdi artık yok..................................................!
Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7
Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7Psychologies Türkiye · Group Medya Yayıncılık · 20205 okunma
84 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
7 saatte okudu
Kendine gülmek: Harika bir terapi yolu!
Derginin bu sayisini da ilgi ile okudum. Hayatınızda neyi değiştirmelisiniz? ve içsel yolculuga iliskin sorularla yapilan egzersiz calışması güzel olmus. İÇİNDEKİLER TEMMUZ Divan 10 Léa Seydoux “Anksiyetemle barıştım” 3 EDİTO
Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7
Psychologies Türkiye - Sayı 2020/7Psychologies Türkiye · Group Medya Yayıncılık · 20205 okunma
Bütun alıntılar
Bizi birey haline getiren şeylerden biri de kendi duygularımızın ve hislerimizin sorumluluğunu aldığımız gibi, dahil olduğumuz hayatın ve beraber yaşadığımız insanların da sorumluluğunu almamız. 3 “Kendime kusurlu olma hakkını tanıyorum.”
Jean-Christophe Seznec : “Kendine başkalarıyla birlikte gülmek, onların da zayıf noktalarına dokunabilmek demektir.
Reklam
Kendiyle dalga geçebilme becerisi ruhsal anlamda esneklik kazandığımızı ve kendi kendini iyileştirme mekanizmalarımızı devreye sokabildiğimizi kanıtlar.
Kendinize değer vermek ve saygı duymak için saygı ve değer görmüş olmanız gerekir.” Elisabeth Martin, psikoterapist
yaşam yalnızca iyiyi hissetmekle ilgili değil, tüm duyguları hissedebilmekle ilgilidir.
19 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.