Ormanın Derinliklerinde Kadim Bir Ruh Uyanıyor

İngilizce
Sıralamalar

2026 57. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2026 15:47
RİTÜEL-ADAM NEVILL,408 sayfa “ Ormanın derinliklerinde kadim bir ruh uyanıyor…”
Ormanda Kaybolmak Aslında En Büyük Sorunları Değildi
2026 73. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2026 23:37
Konusu: Hutch, Luke, Dom ve Phil adındaki dört yetişkin adam üniversite yıllarında birbirinin en yakın arkadaşıdır ve yıllar sonra yeniden bir araya gelerek bir geziye çıkma kararı alırlar. Erkekler
2023 175. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2023 00:00
Tam anlamıyla ormanın karanlık gölgesinde kaybolmuş bir dehşet hikayesi. Birkaç arkadaşın başına gelen talihsizlikler ve bilinmeyenin yarattığı o ürpertici his kitaba büyük bir gizem katıyor. Bir grup eski arkadaş, kuzey İsveç’in vahşi doğasında bir yürüyüşe çıkıyor, ama tabii işler bir süre sonra tamamen raydan çıkıyor. Hem doğanın hem de insanın acımasızlığıyla yüzleşmek zorunda kalıyorlar. İskandinav mitolojisiyle harmanlanan bu hikayede korkunun kökenleri çok daha derin. Öyle sıradan bir “kaç, kurtul” gerilimi değil bu; doğaüstü ve psikolojik öğeler iç içe geçmiş durumda. Diğer yandan kitap bazen biraz fazla ağır ilerleyebiliyor. Karakterlerin iç dünyalarına inmek, onların korkularını ve travmalarını anlamak güzel, ancak bu kadar uzun iç monologlar, olay örgüsünü zaman zaman sekteye uğratıyor. Doğanın ve karanlık mitolojilerin üzerine kurulu bu hikayede, korkunun yavaş yavaş tırmanmasını bekliyorsunuz, ama o tırmanış bazen fazla uzun sürüyor. Bununla birlikte, kitabın ikinci yarısı bazı okurlar için fazla kopuk gelebilir. İlk baştaki o orman ve doğa dehşeti, bir anda yerini bambaşka bir şeye bırakıyor ve bu da biraz kafa karıştırıcı olabilir. Her şeye rağmen beğendim, her şeye rağmen okumak güzeldi!
2021 9. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2021 12:16
Önce filmini izleyip sonra kitabı okudum. İyi ki de öyle yapmışım zira kitap okumanın ayrıcalık olduğunu düşünmemde ne kadar haklı olduğumu bir kez daha gördüm :) Dört eski arkadaş İskandinav ormanlarında bir vahşi doğa gezisine çıkarlar. Fiziksel olarak zayıf olanlar sorun yaşamaya başlarlar ve kestirme yoldan gitmeye karar verirler. Bu noktadan sonra hayatlarının hatasını yaptıklarını anlamaları uzun sürmez. Korku-gerilim ve fantastik türde diyebileceğim, başlarda merak uyandıran, ortalarda durağanlaşan ve sonlarda yine temposu yükselen, türü sevenler için tavsiye edebileceğim bir kitap. Keyifli okumalar..
Roman
2024 184. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2024 13:15
#ritüel #theritual #adamnevill Merhabalar müritler, çok sevdiğim yazardan güzel bir kitap önerisiyle geldim. Filmini seneler önce izlemiş ve beğenmiştim. Aradan vakit geçsin de unutayım diye bekledim
2018 32. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2018 17:23
Gerilim türündeki romanda; 4 eski arkadaş İsveç'in kuzeyinde vahşi doğada gezi, kamp ve eski günleri yad etme niyetiyle bir maceraya atılır. Elbette hayat planlandığı gibi gitmeyecektir.Bölgenin eski tarihi, insanın farklı fiziksel ortamlardaki ruhsal değişkenliği, akıcı bir üslupla ele alınmış. Alanında orta seviye bir eser, diyebilirim. Okunabilir.
2026 13. kitabı
Okunma: 07 Mart 2026 01:49
Okuduğum en sürükleyici kitaplardan bir tanesiydi ama kitap 200. Sayfalarda sona ermeliydi. Ormanda kaybolma gerilimini, o bilinmezliği, korkuyu çok güzel bir şekilde bana hissettirdi. Daha sonra kitabın gidişatı değişti ve o büyü bozuldu. Sıkıcı değildi ama hiç gerek yoktu bence. Kitabın sonunu da hiç beğenmedim. 400 sayfa bütün olayları uzata uzata anlattın da sonunu neden öyle bitirdin diye sana sormak istiyorum sayın Nevill…
2022 30. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2022 03:46
Kitabın kapağında da bahsettiği gibi ormanın derinliklerinde bir ruh uyanıyor ve uyanması ile birlikte ortalığın karışması başlıyor 4 arkadaşın başına gelenler ürpertici ben kitabın üzerine cila olması açısından filmini de izledim ki film mi kitap mı deseler kitap derim
2015 5. kitabı
Okunma: 05 Aralık 2015 00:00
Dört en yakın arkadaş, İskandinav ormanlarında vahşi doğa gezisine çıkarlar. Kestirme yoldan gitmeye karar verirler ve ormanın derinliklerinde kaybolurlar. Ormanda aç ve çaresiz bir haldeyken eski bir ev bulurlar. Evin içine girdiklerinde anlam veremedikleri olaylar yaşamaya başlarlar. Yazarın bir önceki kitabından kat ve kat daha güzel ve heyecanlı. Konusu çok değişik. Okurken tırstım,korktum. Zeka pırıltılarıyla dolu harika bir gerilim.Hiç tereddüt etmeden hemen alın okuyun..
·408 syf.·
2021 29. kitabı
Adam Nevill'ın oluşturduğu pagan temelli karanlık atmosfer beni her zaman uzaklara, çoğu zaman olmak, yaşamak istediğim bir yere götürüyor. Kendisiyle bir süredir arkadaş olduğumdan dolayı gezip gördüğü ıssız yerlerin kitaplarına çok büyük bir etki ettiğini düşünüyorum. Gördüğü şeyleri harika hayal gücüyle birleştirip okuyucu el değmemiş karanlık bir ormanın içine bırakıyor. Sanırım onu bu kadar sevmemin en büyük sebeplerinden biride bu. Onun yaratıkları ile yan yana yürümek, adımlarının, nefeslerinin sesini duymak mümkün... Sanki uzansam parmak uçlarımda hissedebilirdim Moder'ı.

Adam NevillYazar · 7 kitap
Adam L. G. Nevill, 1969'da İngiltere'nin Birmingham şehrinde doğdu ve İngiltere ile Yeni Zelanda'da büyüdü. Korku kurgusu yazarıdır. Romanlarından 'The Ritual', 'Last Days', 'No One Gets Out Alive' ve 'The Reddening', En İyi Korku Romanı dalında August Derleth Ödülü'nü kazandı. Ayrıca üç öykü derlemesi yayınladı ve 'Some Will Not Sleep' adlı derlemesi 2017 Britanya Fantastik Edebiyat Ödülü'nü En İyi Derleme dalında kazandı. Imaginarium, 'The Ritual' (2016) ve 'No One Gets Out Alive' (2020) adlı eserlerini uzun metrajlı filmlere uyarladı ve şu anda da birçok başka eser sinemaya uyarlanma aşamasında. Adam ayrıca korku okurlarına üç ücretsiz kitap sunuyor: 'Cries from the Crypt' adlı kitabı internet sitesinden indirebilirken, 'Before You Sleep' ve 'Before You Wake' adlı kitapları da büyük çevrimiçi perakendecilerden temin edilebilir. Yazar, İngiltere'nin Devon bölgesinde yaşamaktadır.