Ekim 2002
Gendaş Kültür Sanat Yayıncılık

2020 33. kitabı
Okunma: 22 Mart 2020 14:14
Eser, yazarın İtalya gezisi sırasında yazmış olduğu yirmi dört şiirden oluşuyor. Şiirler oldukça müstehcen içerikli. Bu müstehcenlik okurları rahatsız edebilir ve bu sebeple eser eleştirilebilir. Şiirlerde eski Roma ve Yunan mitolojisinden çok sayıda unsur bulunuyor. İyi okumalar...
Roma AğıtlarıJohann Wolfgang Von Goethe · Gendaş Kültür Sanat Yayıncılık · 200296 okunma
2026 70. kitabı
Geçmişte yaşamak, bu tabir her dönemin önemli bir olgusu. İtalya seyahati; Goethe’nin üzerinde çok etki bırakmış. Birçok altı çizilecek satır olmasına rağmen son 4 biraz müstehcen. Schiller son 4 bölüm hariç yayınlamış, son 4 bölümün yayınlanmasına Goethe izin vermemiş o zamanlarda. Sonra tam şekilde yayımlamış Goethe. Kısa bir kitap iş kültürde de birleşik olarak var. Her farklı çeviri şiiri daha lezzetli kılıyor. Bu çeviri de çok iyi.
2025 14. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2025 12:29
Roma Ağıtları, Alman edebiyatının en büyük figürlerinden Johann Wolfgang von Goethe’nin 1788 yılında Roma seyahati sonrasında kaleme aldığı şiirlerden oluşur. Bu eser, klasik Antik Roma kültürünün, aşkın, bedenin ve estetik zevkin övgüsüdür. Goethe burada hem bir şair, hem bir âşık, hem de bir gezgin olarak karşımıza çıkmaktadır.
2025 Okuma Raporları
2021 796. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2021 15:03
Her şeye konuşup size susan şeyler var mı? Vardır. Yazarın da müstehcen içerikli olmayan nadir sözlerinden biri. Kitaptan çok fazla alıntı ekleyememe sebebimiz de bu oldu. Yalnızca her şey henüz bana karşı suskun diyor yazar. Tanıtımda da bu kullanılmış zaten. Kullanacak daha sağlıklı cümle pek de yok gibi. Mitoloji ve bunun ögeleri üzerine şiirler okuyoruz. Evvelinde okuduğumuz İtalya Seyahati sırasında yazdığı şiirler bunlar. 24 şiir var toplamda. Hepimize iyi okumalar dilerim..
2018 15. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2018 11:59
İtalya seyahati sırasında yaşadığı aşkı ve bölgeyi anlattığı kısa bir kitap. İnsanlarla ve doğayla ilhili bir şiir demeti. Schiller eser için "Şiir yüklü, insancıl ve naif" demiştir
Goethe'den Erotik Şiirler
2022 50. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2022 03:23
Ağıtlar genellikle aşk üzerine ilerliyor. Mitolojik karakterler sıklıkla yer almış ağıtların içerisinde. Birbirleriyle ilişkiye giren mitolojik kişilerin aşkları, aşk tanrıları, sevişmeler, tutkular, kavuşmak isteyen sevgililer, tarihi kişiler, kısacası tüm Roma medeniyeti, kültürü bu kitapçıkta...
Aşk Şarkıları
2025 43. kitabı
Kitapsız kalmak büyük dertmiş doğrusu. Hele bolca vaktinin olduğu bir dönemde kitapsız kalmak... Medeniyetten uzağım. Kitabım yok. Birinden istedim, gittiği yerleşim yerinde bulamadı. "Bende bu var okursan" dedi, "okurum" dedim. Tek seferde bitecek bir kitap. Mitolojik göndermeleri tam anlamadım ama üstün körü fikir oluşması da yetiyor. Bazı cümle ve bölümleri çok sevdim. İki sevgili birleşmiş halk, güneş evlerin ardında batıyor dağın değil, korkuluğu sevgilinin amcası sanmak ve sevgilisi geliyor gibi hissettirdiğiin köpek havlamasını artık seviyor olması...

Johann Wolfgang Von GoetheYazar · 51 kitap
Johann Wolfgang von Goethe (28 Ağustos 1749, Frankfurt - 22 Mart 1832, Weimar), Alman edebiyatçı. Aynı zamanda çeşitli doğa bilimleri alanlarında araştırmalar yapmış ve yayınlar çıkarmıştır. 1776 yılından itibaren, Weimar dukalığının bakanı olarak çeşitli idari ve siyasi görevlerde bulunmuştur. Goethe, şiir, drama, hikâye (düzyazı ve dörtlük şeklinde), otobiyografik, estetik, sanat ve edebiyat teorisi, ayrıca doğa bilimleri olmak üzere birçok esere imza atmıştır. Bununla birlikte, zengin bir içeriğe sahip olan mektup çeşidi, önemli edebi eserlerindendir. Fırtına ve Coşku (Sturm und Drang) döneminin en önemli öncüsü ve temsilcisi olmuştur. 1774 yılında Genç Werther'in Acıları adlı eseri ile bütün Avrupa'da ün yapmıştır. Daha sonra, 1790 yılından itibaren, Friedrich Schiller ile birlikte ortak ve dönüşümlü bir şekilde, içeriksel ve biçimsel olarak, Antik kültür anlayışı üzerinde yoğunlaşarak, Weimar Klasik'in en önemli temsilcisi olmuştur. Goethe, aynı zamanda, yurtdışında da Alman Edebiyatı'nın temsilcisi olarak kabul edilmiştir. Değeri, ölümünden sonra azalmaya başladığı sıralarda, Goethe, 1871 yılından itibaren, Alman ulusal kimliğiyle, Alman Kraliyet'inde taçlandırılmıştır. Sadece eserlerine yönelik değil, aynı zamanda örnek alınacak yaşantısına yönelik de bir hayranlık oluşmuştur. Goethe, bugüne kadar, en önemli Alman edebiyatçı olarak kabul edilmiş, eserleri ise dünya edebiyatı zirvesinde yerini almıştır. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Johann_Wol...