Ejderha Mızrağı Serisi & Raistlin Tarihçeleri 1.Kitap

Orijinal Adı:
The Soulforge
Sıralamalar

2014 184. kitabı
Kitaplarda en sevdiğim ikizleri iç dünyalarını çocukluğundan itibaren bir kitap. Serinin en ihtiraslı , en zeki ve en yetenekli kişisi olan Raistlin'nin iç dünyası üzerine geniş bilgi veriyor. Raistlin fantastik dünyada görebileceğiniz en ilginç karakterlerden biridir. Fiziksel olarak zayıf ve hasta olarak dünyaya gelip de nereleri başardığını görseniz hayret edersiniz. Tatkaçıran(spoiler :D) bilgi vermemek için burada kesiyorum. Sadece bir uyarıda bulunayım. Bu kitabı okursanız 52 kitaplık dünyanın içine girmek isteği bulunabilirsiniz(Ben yaklaşık 35 tanesini okudum. :D). :D Gerçi seride birbirinden güzel ve farklı karakterler var ama neticede 52' kitap. Şahsen ben pişman değilim. :D
2021 121. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2021 21:43
Ruhdöveni, Raistlin Tarihçeleri'nin birinci kitabı. Caramon ve Raistlin Majere, Tanis Yarıelf, Sturm Brightblade, Kitiara Uth Matar, Flint Fireforge, Tasslehoff Burrfoot ve hayatlarının kesiştiği Solace kasabası. Bu kitap her ne kadar Raistlin odaklı olsa da ejderha mızrağı destanının diğer kahramanlarını da tanımamıza yardımcı oluyor. Roman, Majere Kardeşler altı yaşındayken başlıyor ve Raistlin'in galiba yirmi yaşında büyücü sınavına girmesiyle son buluyor. Bazıları Caramon'u hiç sevmez. Nedense Raistlin'e duyduğu bağlılık ve sadakati küçümserler. Raistlin gibi hırslı, bencil, güç tutkunu, kibirli ve kötü bir adamın sergilediği merhamet ve iyilik kırıntılarına ise bayılırlar. Romanın son sayfaları, Raistlin Tarihçeleri'nin Efsaneler üçlemesinden sonra okunması gerektiğinin ipucunu veriyor. Kütüphanemde otuza yakın Ejderha Mızrağı kitabı var. Elimdeki kitap ise 2001 Ankira Yayıncılık kitabı. Yani bu kitabı okumamın üzerinden tam yirmi yıl geçmiş. Vay be diyorum.
Raistlin için
2023 1. kitabı
Raistlin karakterini tam anlamıyla anlatan bir kitap. Gruptaki arkadaşlarında nasıl tanıştığını, kafanızdaki tüm soru işaretlerini atabileceğiniz bir kitap. Ejderha mızrağı serisinde Raistlin ini anlamak isteyenler bu kitapta ona hak verecekler.
Duygular
2023 16. kitabı
Okunma: 21 Eylül 2023 13:24
Kralkatilinden sonra ilk defa beni bu kadar içine çeken bir fantastik eser. Gerçekten okunmaya değer. Ejderha mızrağında en sevdiğim karaktere yakışır bir kitap. Ejderha mızrağını seven sevmeyen her fantastik okurun okuması gerektiğini düşündüğüm bir eser.
2020 334. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2020 15:17
Raistlin Majere, büyü öğrenmesi için onu bir okula kaydettiren başbüyücüyle tanıştırıldığında altı yaşındadır. Orada, tanrıların armağanına ve yeteneğine sahip; ancak zayıf bünyesinden dolayı tüm arkadaşlarınca dışlanan ve sürekli acı çeken çocuk, büyüyü kurtuluşu olarak görmeye başlar. Onun üzerinde kararan gölgelerin Ansalon’un tamamına yayılmakta olduğunu anlayan Yüksek Büyücülük Kulesi’ndeki büyücüler gizlice onu izlerler. En sonunda Raistlin, bir büyücü olma idealine yaklaşır. Ama önce Yüksek Büyücülük Kulesi’nde korkunç bir Sınav’dan geçmelidir. Tüm yaşamını sonsuza dek etkileyecek bir Sınav’dan… eğer hayatta kalırsa…
2025 1. kitabı
Bu kitabı okumadan önce Güz Alacakaranlığı Ejderhaları kitabını okumuştum ve Raistlin’i yan karakter zannetmiştim ama yanılmışım. Bu kitabı okuyunca Raistlin’in ana karakter olması beni çok mutlu etti. Çocukluğundan beri kinci ve kardeşini kıskanan bir karakter hiç okumamıştım. Onun hem kardeşi Caramon’u sevmesi hem de ondan fazlasıyla nefret etmesi bana kendimi hatırlattı:) İnsanın kendisini bir kitapta bulması çok eğlenceli bir deneyim. Raistlin ve Caramon’un maceralarını okumaya devam ediyorum. Sizlere de şiddetle tavsiye ederim.
2021 24. kitabı
Tahmin ediyorum seriyi okuyan çoğu insan gibi benim de bu kitap la birlikte Raistlin karakterine olan önyargım yıkıldı.Büyücümüzün kendi iç dünyasında neler yaşadığını daha iyi anladığımız bu kitabı herkese tavsiye ediyorum.
2024 19. kitabı
Okunma: 23 Mart 2024 10:54
''Ejderha Mızrağı Destanı'nın devamı niteliğinde olan Raistlin Tarihçeleri serisinin ilk kitabı Ruhdöveni, bizleri meşhur kahramanlarımızın (Tanis, Raistlin, Caramon, Tas, Sturm, Kitiara, Flint) gençliklerine götürüyor. Serinin isminden de anlaşılacağı üzere, büyücü Raistlin'in üzerinde yoğunlaşıyor hikâye. Raistlin'in nasıl bir çocukluk geçirdiği, nasıl bir aileye sahip olduğu, onu kendisi yapan değerleri, duygularını, sevinçlerini (az da olsa), kıskançlıklarını ve en çokta içindeki bitmek bilmeyen nefreti okuyoruz kitapta. Ejderha Mızrağı'nı okuyan herkeste genelde şöyle bir düşünce olmuştur... Acaba Raistlin gerçekten bu kadar içten pazarlıklı biri mi? Acaba gerçekten düşünüldüğü kadar sinsi ve güvenilmemesi gereken biri mi? Bu sorular büyük bir çoğunlukla cevap kazanıyor bu kitapta. Kitapta beğendiğim çok şey oldu, özellikle beni etkileyen birkaç tanesinden bahsetmek istiyorum.. Özellikle Ejderha Mızrağı Destanı'ndan tanıdığımız karakterlerin nasıl bir araya gelerek arkadaş oldukları, başlarından geçen serüvenlerle bu arkadaşlıklarını nasıl pekiştirdikleri, gerçekten okurken büyük zevk aldığım kısımlardan biri oldu. Bir diğer beğendiğim kısım ise Caramon'un kardeşi Raistlin'e olan sadakati, ne olursa olsun ondan vazgeçmemesi, aile olmanın ne demek olduğunu gerek konuşmaları, gerekse davranışlarıyla bunu birçok defa göstermesi beni etkileyen en önemli kısımlardan biriydi. Son olarak okurken, büyük bir zevk aldığım, neredeyse her sayfasını büyük bir heyecan ve merakla çevirerek okuduğum bu kitap ve Ejderha Mızrağı Destanı serisi'ni herkese tavsiye ediyorum.''
2021 20. kitabı
Ejderha mızrağı serisenden çok daha iyi bir kitap. Raistlin karakterinin derinlerine inmek ve ona karşı empati duymak garip ve tatmin edici bir his. İyilik veya kötülük gibi net bir çizgi aramiyorsunuz ve anti-hero kafalarını seviyorsunuz Raistlin'in ruhdoveni serüvenini çok seveceksiniz.
2023 12. kitabı
Okunma: 24 Mart 2023 21:29
Ruhdöveni Raistlin Majere Ejderha Mızrağı destanının öncesine uzanan, tüm serinin üstüne kurulmuş olduğu en derin en önemli Mızrak Kahramanı Raistlin Majere’nin çocukluğundan itibaren kendini tanıması güçlerinin farkına varması ve büyü uğruna herşeyini feda etmeye hazır oluşuna, genç yaşında sınava çağırılmasına kadar geçen zamana, ruhunun dövülerek şekil alışına tanık oluyoruz bu kitapta… Her ne kadar Raistlin’e bağlansak derinden sevsek de yer yer aşırı kibri, insanlar üzerinde ki etkisi hatta Caramon’a karşı aşırıya kaçan davranışları bizleri bazen kendinden nefret ettirse de bu karakterden vazgeçmek sevmemek imkânsız… Tüm mızrak kahramanlarının Solace’te biraraya gelişleri tanışmaları ve gelecekte yaşanacak Ejderha Mızrağı Destanın’nda oluşacak birlikteliğin temellerinin atılışına şahit oluyoruz… Özellikle Filint’in sinirli itirazcı yapısı ile Tasslehof’fun eğlenceli ve aptalca davranışları yine çok eğlenceli anılar bırakıyor okuyucularda… Caramon yine sevimli yine yardımsever ve ikizi tarafından azarlanan fakat Raistlin’e hizmet etmekten onu korumaktan vazgeçmeyen kardeş rolünde… Kitap ve kahramanlar hakkında konuşulucak çok fazla şey var… Raistlin’in kişiliğinin gelişimini, düşüncelerinin şekillenmesini önceliklerinin belirlenmesini gerek acı gerek eğlenceli gerek zorluklarla dolu yaşamını bu kitapta fazlasıyla bulabilirsiniz… Ona yer yer üzülecek bazende sinirleneceksiniz ama onu sevmekten vazgeçmeyeceksiniz :) Margaret Weis

Margaret WeisYazar · 46 kitap
Margaret Weis, 16 Mart 1948 tarihinde Independence, Missouri'de dünyaya geldi. 1984 yılında Tracy Hickman'la birlikte yazdığı Ejderha Mızrağı Serisi ile tanınmaktadır. Weis, 1970 yılında yaratıcı yazarlık bölümünden mezun oldu. Weis ilk olarak küçük bir yayınevinde çalışmaya başladı ve burada editör oldu. 1972-1983 yılları arasında Herald Yayınevi'nde reklam direktörü olarak çalıştı ve ardından Herald Yayınevi'nin alt şirketlerinden biri olan Independence Yayınevi'nin müdürü oldu. 1970li yılların sonu, 1980li yılların başında Weis, çocuklar için birçok kitap yazdı. 1983 yılında Weis TSR Inc'e oyun editörü olmak üzere başvurdu. TSR bu pozisyon için yazarı geri çevirdi, fakat kitap editörü olarak işe aldı. Overlord (Derebeyi) Projesi' olarak bilinen ve bir roman ve üç modül yazılmasını içeren görevlerinden birinde iş arkadaşı olan Tracy Hickman ile birlikte hikayenin taslağını çıkararak, kitabı yazması için bir yazar tuttular, fakat bu işe yaramadı. İşte tam bu sıralarda Weis'in kendi sözleriyle "Tracy ile kendimizi bu işe o kadar çok vermiştik ki, bu kitabı bizim yazmamız gerektiğini hissettik." Hikayenin yazıya dökülmesinin ardından Overlord Projesi, Ejderha Mızrağı olarak bilinen ve tüm dünyada tanınan bir kitap serisi haline geldi. Fantastik kurgu yazarı olarak bilinen kariyeri ve ününün aksine, Weis fantastik kitaplar okumadığını belirtmiştir. Güney Wisconsin'de ambardan çevrilen bir evde yaşamaktadır.