Zaman gerçekte nedir, nasıl akar ve biz onu hangi şartlarda nasıl algılarız?
Saat denildiğinde akla ilk gelen ülke neden İsviçre'dir? İsviçre'nin bu alandaki şöhreti ve güvenilirliği nereden kaynaklanıyor? 1510 yıllarında ilk olarak Almanya, Hollanda, Fransa ve İtalya'da ortaya çıkan zanaatkârlar nasıl oldu da İsviçre gibi küçük ve kendi halinde bir ülkede isim yaptılar? Tüm bu soruların cevabını "Saatler"de bulabilirsiniz.
Günümüzde dünyanın önde gelen şirketleri için ileri teknolojinin zamanla eşdeğer olduğu düşünüldüğünde, zamanı yönetmenin ehemmiyeti de artmakta. Buna örnek olarak otomobil üretiminde saniyelerin önemini vurgulayabiliriz.
İlk etapta yalnızca zamanı göstermek için tasarlanmış olan saatler, günümüzde zamandan daha az önem taşıyan onlarca özelliğe sahip. Hatta öyle bir saat düşünün ki; 577,5 yılın gün, ay ve yıl bilgisini gösterecek bir daimi takvime sahip olsun. Fiyatı mı? Yaklaşık 500.000 sterlin kadar.
İnsanların tamamına yakınında bulunan ve geçmişe özlem olarak tanımlayabileceğimiz nostalji hastalığının nasıl dikkat eksikliği, internet bağımlılığı ve hatta kanser hastalığını tetiklediği, sinema ve müzik sektöründe sürenin neden hayati bir öneme sahip olduğu, bazı saatlerin neden bir servet değerinde olduğu gibi ilginç konuların da irdelendiği kitap, yazarın tabiriyle zaman takıntıları ve zamanı ölçme, kontrol etme, satma, filme alma, uygulama, ölümsüzleştirme ve anlamlı kılma arzumuz hakkında kaleme alınmış muazzam bir araştırma örneği.