Çevirmen:
İnka Yayınları

Sahaf-Roald DAHL
2023 11. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2023 19:45
Charlie'nin çikolata fabrikası adlı muazzam eseri yazan roald dahl çocuk kitapları ile tanınır. Yetişkinler için çok az kitabı bulunmaktadır. İkinci dünya savaşında pilotluk yapmış ve kafasından vurulmuş.Askerden döndükten sonra kitap yazmaya başlamış.hatta o dönemki american başkanı ile arkadaş olmuştur. Kısaca iyi bir yazar. Kitaba gelirsek kısacık atmış iki sayfalık bir kitap; sahaf .konusu kitapçılık yapan tuhaf tipli ,birbirini bulmuşlar ,bir kadın bir adam, kim kimdir kitabından buldukları kişiler öldükten sonra ailelerine mektup yazıp ,ölen kişinin özel kitaplar aldığını ve ödeme yapmadığı söyleyerek dolandırıcılık yapıyorlar.fakat gözleri doymuyor sonunda çekirge bir zıplar iki zıplar Üçüncü de yakalanır misali yakalanıyorlar .konu bilindik aslında bir esprisi yok .yani çok özel bir kitap değil fakat kitap baskı kalitesi ve görselleri güzel bir kitap, çerezlik bir kitap arada değişiklik olsun diye okunur. SahafSahaf Roald DahlRoald Dahl
Hayat ve İnsan
2021 40. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2021 22:57
|kelime: açgözlülük| Yine çizimli bir kitapla karşınızdayım. Zekice bir kurgu olduğunu kabul etmeliyim. Roald DahlRoald Dahl muzipliği de mevcut. Benim kitapta ilginç bulduğum konu insanların evlerinin içindeki kütüphanelere olağan ilgisizliği. Çok detay vermeyeceğim çünkü kısacık öykünün havası kaçar.
Puan vermedi·64 syf.·
2021 56. kitabı
Roald Dahl nasıl çocuk kitapları yazarı olarak ünlenmiş, hayret. Çocuğa Kemalettin Tuğcu okut daha iyi! (Tamam o kadar da değil) Ecnebinin "creepy" dediği cinsten öyküleri var hep. İnka Yayınları harika illüstrasyonlarla basmış kitabı, şimdilik iki Roald Dahl öyküsü yayınlanmış böyle. Lütfen devamı gelsin İnka Yayınevi. Hepsini satın alacağım, söz!
Çocuk Edebiyatı
2021 55. kitabı
SAHAF Öyle bir kitapçı düşünün ki rafların arasında dolanıyorsunuz kitapları alıp okuyor saatlerce inceliyorsunuz ama size kimse karışmıyor. Dilerseniz gidip parasını ödüyor satın alıyorsunuz. Peki bu sahaf nasıl oluyorda geçiniyordu sizce? İşte burda başlıyor asıl hikaye.. Bay Buggage ve asistanı Bayan Tottle'ın sırlarla dolu odasında yapılan yazışmalar, gelen çekler ve mektuplar... Kim kimdir dergisini çok seven Bay Buggage'in bu dergiyi incelemekte ki asıl amacı neydi? Ölen insanların aileleri neyle karşı karşıya kalıyordu? 80 küsür banka hesabı bu küçük dükkanın sahipleri için ne ifade ediyordu?  Bu hesapları daha da arttırmayı planlarken işlerini tepetaklak eden o anne-oğulun amacı neydi? Sıradanmış gibi görünen hayatların aslında ne kadar farklı olduğunu gözler önüne seren bir öykü okuyacaksınız ve hep acaba ne olacak diye elinizden bırakamaycaksınız.. "Roald Dahl, Poe ve Howthorne geleneğinden bir hikâye anlatıcısı... Olay örgüsüne ve karakterlerine geçmişin büyük yazarları kadar hâkim ve ustalığı, kendine has keskinliği ve kıvraklığıyla birleşince ortaya mükemmel bir eser çıkıyor." Los Angeles Times "Hiç bir erkek sütten çıkmış ak kaşık değildi zirâ.." @inkakitap #roalddahl #sahaf #tavsiyekitap #bookblogger #bookstagramturkey #neokudum #okudumbitti #kitapönerisi #keşfetteyiz #keşfet #takipet #okumaközgürlüktür #kitaplakal #bookblogger #1tatlihuzur #okumaeyleminekatıl #hobimphoto #hobimstyle #hobimstreet #hobimworld #hobimgruplar
Güzel Tezgah
2023 54. kitabı
SahafSahaf Roald DahlRoald Dahl İnka’dan çıkan ve illüstrasyonları ile muazzam bir metin olan Roald Dahl’ın iki muhteşem öyküsü (diğeri ‘tat’) bence okunmalı. Her sabah ayri bir dolandırıcılık hikayesiyle uyandığımız şu günlerde bu metin harika bir detay oldu.
2023 Okuma Raporları
2022 11. kitabı
Şimdiye kadar okuduğum en iyi Roald Dahl öyküsü. Netice itibariyle iki tane okumuş olduğum düşünülürse pek bir anlama gelmeyen bir açıklama gibi oldu. Ancak okurken hem çok eğlendiğimi hem de "ulan ne tezgah kurmuşlar be" diyerek takdir ettiğim bir metindi. Naçizane tavsiyem ilk fırsatta okuyun.
2023 13. kitabı
Çocuk kitapları yazarı olarak bilinen Roald Dahl'ın yetişkinler için yazdığı öykülerin de epey matrak olduğunu biliyor muydunuz? Ben de epey geç öğrendim. Tat ve Oswald Amcam'ı okudum. Sahaf da üçüncüsü. Hepsi birbirinden muzip kitaplar. Kısa, karikatürize diyebileceğimiz, kendileri ve hayatla ince ince dalga geçen karakterlerin başından geçen bu komik hikayelerin sonunda illa ki beklenmedik bir şey oluyor ve şaşırtıyor. Bana neşe veren kitaplardan Roald Dahl'ın yetişkinler için öyküleri. Bu öyküde, Londra Charing Cross yolunda sahaflık yapan William Buggage ve yardımcısı Muriel Tottle, günlük kitap satışından çok başka uğraşlar peşindeler. Kim Kimdir kitabını karıştırıp, aynı zamanda ölüm ilanlarına bakıp, oradan buldukları  yeni ölmüş kimselerin aileleri ile kitaplar aracılığıyla bağlantı kuruyorlar. Zekice gibi görünen bir yolla servetlerine servet katıyorlar. Ama sonunda, diğer yetişkin Dahl kitaplarında olduğu gibi sürpriz bir şey oluyor. Küçük bir neşe molası için, bunlardan bir tane edinip okuyun.

Roald DahlYazar · 43 kitap
1916’da Galler’de Norveçli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1932'de İngiltere'nin tanınmış özel okullarından birini bitirdikten sonra, üniversiteye gitmek yerine Kanada'daki Newfoundland'e yapılan bir keşif yolculuğuna katıldı. Afrika'da Shell Petrol Firması için çalıştı. II. Dünya Savaşı'nda savaş sırasında tanıştığı romancı C.S.Forester'ın özendirmesiyle, orduda çalıştığı yıllarda başından geçen olayları yazmaya başladı. Daha sonra RAF savaş uçaklarında pilotluk yaparken, başından aldığı ağır bir darbe sonucu ordudan ayrıldı. Ve bu olay onun ilk kısa öyküsüne konu oldu: "Shot Down Over Libya". ABD’ye gitti. Burada İngiltere için diplomatlık ve istihbaratçılık yaptı. 1942’de yazdığı ilk öyküsü “A Piece of Cake”te de (Çocuk Oyuncağı), 1943’te Walt Disney için yazdığı ilk çocuk kitabı The Gremlins’de de (Cinler) pilotluk günlerini yazdı. Çocuk kitaplarının yanı sıra büyükler için yazdığı kitapları ve oyunları vardır. Özellikle Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve Matilda gibi çocuk kitaplarıyla tanınan Dahl’ın yetişkinler için iki romanı (Sometime Never: A Fable for Superman [Hiçbir Zamanlar: Süpermen İçin Bir Masal], Oswald Amcam) ve altmıştan fazla öyküsü bulunuyor. Dahl, Senin Gibi Biri adlı öykü kitabı ile “Pansiyoncu Kadın” ve “Deri” adlı öyküleriyle üç defa Edgar Allan Poe Ödülü’ne layık görüldü. 1953 yılında Patricia Neal ile evlendi ve 1983 yılında boşandı. Beş çocukları olmuştur. Dahl 23 Kasım 1990 tarihinde Oxford, Oxfordshire, İngiltere'de 74 yaşında bir kan hastalığı nedeniyle vefat etti. Kendi yazdığı otobiyografisi Boy, Roald Dahl'ın çocukluğunu anlatmaktadır. Bir başka kitabı Going Solo 'da ise Dahl'ın savaş içindeki anıları ve deneyimleri yazmaktadır. Ayrıca Great Missenden'de bir Roald Dahl Müzesi ve Öykü Merkezi bulunmaktadır. Bu merkez Dahl'ın çalışmalarını göstermektedir.