Second First Impressions

Sally Thorne

TEDDY AŞIRI İYİDİ..
2026 3. kitabı
Yani o kadar safe place bi kitapki uzun süredir elime kitap alıp okumazdım bu kitabı 2 günde yarısından fazlasını okudum. Ve teddy neydi be öyle ruthie gibiydim kitabı okurken tabi o fazla düzenli ve benim için büyük biri ama aşırı tatlı RENATA VE AGİE bahsetmeme bile gerek yok yani aşırı sevdim Melanie sanırım böyle yazılıyor Mel dicem kısaca herkesin sahip olmak istediği arkadaş türünden diyebilirim kısaca çok minnoş yani sinir olabilecek tek kişi ruthie nin ailesi ve slvya mi neydi illet karı ıyy bok yesinler neyseki kitap sonunda için ermişti. ... Kısaca böyle yani aşırı sevdim okuyun okutun umarım böyle bir kitap daha bulabilirim ..
Duygu ve Düşünce
2021 72. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2021 14:41
Şu yazarın kitaplarından daha tatlı, daha uyumlu kapaklar görmemişizdir. Sadece bakmak bile güzel bir enerji vermiyor mu? İkinci İlk İzlenimler bitti. Başlarda beni biraz korkutsa da, sevemeyecekmişim gibi gelsede bir noktadan sonra öyle güzel toplarladı ki… Konusundan bahsetmeyeceğim çünkü arka kapak yazısı baya detaylı. Okuduğunuzda aklınızda bir soru işareti bırakmıyor. Dünyanın en tatlı karakterlerinin olduğu bir kitap okudum. Ruthie ve Teddy’e tek kelimeyle bayılacaksınız. İki karakterimiz de aileleri tarafından şanssız olan ve farklı şekilde yıpranmış karakterler. Birbirlerine o kadar iyi geliyorlar ki sanki siz okurken bile birbirlerine nasıl ihtiyaçları olduğunu hissediyorsunuz. Kendilerini bulmak için, attıkları adımlarda destek görmek için ve birbirlerini tamamlamak için ikisinin bir araya gelmesi gerekiyordu. İlk karşılaşmaları, huzurevindeki arkadaşıkları ve etrafındaki diğer karakterler çok güzeldi. İkisinin arkadaşlığı, birbirlerine söyledikleri imalı sözler ve adım adım ilerleyişlerini okurken aşırı keyif alıyorsunuz. Beni tek delirten kısım herkesin Teddy’e kötü çok muamelesi yapıp durması oldu. Ya adam bir şey yapmıyor yahu siz neyin kafasını yaşıyorsunuz diye çığlık atasım geldi sürekli. Bir de tam Teddy ve Ruthie arasında bir sahnedeyiz çat diye araya diğer kişiler giriyor, saçma sapan uzun uzun okuyoruz. Başları bu yüzden beni tedirgin etmişti işte ama sonra yazar güzel yerden çiftimize odaklandı. Teddy’e bayıldım. Hem bu kadar serseri bir hava yayıp hemde dünyanın en tatlı adamı olmayı nasıl becerdi bilmiyorum ama şahaneydi. Birbirinden deli gibi farklı iki karakterin birbirlerinin yolunda ışık olmalarına bayıldım. Yazarın kitaplarına kesinlikle şans verin. Sizi asla pişman etmiyor.
2024 12. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2024 18:54
Kitapta vintage kıyafetler giyen ve 25 yaşında olmasına rağmen oldukça yaşlı görünecek bir tarza sahip olan kadın karakterimizle, uzun boylu, omuzlarının altına kadar uzun saçları olan ve her yeri dövmelerle kaplı bir erkek karakterin birbirlerinde ve aslında hayatta ikinci ilk izlenimlerini okuyoruz. Klasik tipler yerine farklı tipte karakterler olması ve bir huzur evinde çalışıyor olmaları gibi alışa gelmişin dışında bir dünya olmasını sevdim. Güzel, akıcı bir romantik kitaptı
2024 Okuma Raporları
2022 7. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2022 23:01
10/8 ️️️️ Herkese selamlar Yazarın en sevdiğim kitabının yorumu ile geldim. Nefret Oyunu kitabi ne kadar çok bilinse ve sevilse de bu kitap bana gore ondan daha güzeldi. Ama gölgesinde kalmış gibi pek bilinen bir kitabi değil ne yazık ki. Bu kitabi bana en çok sevdiren kısmı karakterin naif oluslariydi sanırım. Cunku tam kapakta resmedilen kadın ve erkek karakterleri bizlerde görsek hemen dış görünüşleri ile yargilariz. Kitapta bu açıdan bakmamizi istiyor aslinda. Eğlenceli, samimi, sakin ilerleyen bir hikayeydi. Farklı dünyaların insanı klisesinden yola çıkılarak yazilmis bu kitabi herkes okusun isterim. Ruthie bir süredir çalıştığı huzurevinde tam onlar gibi giyinen ve yaşam tarzı süren gencecik bir kadındır. Tek hobisi kaplumbağalar ile ilgilenmek olan asosyal kızımız mecburi bir sebeple dışarı ciktigi sırada arabasına benzin almak isterken benzinlikte bir sorun ile karsilasir. Benzin istasyonuna gelen koca siyah motoru uzerinde vücudu dovmelerle kaplı upuzun saçları olan yakışıklı biri gelir ve ondan görür görmez çok etkilenir. Gelen kişinin benzine parası cikismayinca Ruthie yardımcı olmak ister ama orada kendisi hakkında söylenen birsey kalbini kırar ve arabasına bindiği gibi oradan uzaklaşır. Ertesi gun diger tum calisanlar ile birlikte Ruthie patronunun oğlunun huzurevinde çalışmak üzere geleceğini öğrenir. Büyük bir beklenti ile bekledikleri bu kişi Ruthie'nin bir gün önce benzinlikte kendisi için hoş olmayan sözler söyleyen kişidir; yani Teddy. Teddy ise dış görünümünün aksine o kadar poncik bir kişidir ki. Tek hayali dövme salonu açmak olsa da babası buna rıza göstermez o da ondan beklenilen kişi imajına bürünür. Nerede akşam orada sabah, vurdumduymaz, vücudunu tual gibi kullanan serseri biri olmuştur, fakat görüntüde. Simdi Ruthie ve Teddy tüm bu dış
Dövmeli Oğlan Asosyal Kıza Karşı
2025 8. kitabı
Sally Thorne kitapları istinasız harika oluyor. Nefret Oyunu’ndan sonra bu kitabı almıştım, iyiki almışım. İlaç gibi gelen baş ucu kitaplarından biri oldu benim için. Bu kitapta sessiz sakin kendi halinde huzurevinde çalışan Ruthie ve çalıştığı yerin sahibinin oğlu olan Teddy ile yaşadığı olayları okuyoruz. İki karakter de o kadar minnoştu ki. Okurken asla sıkılmadım. Bir günde bitirdim. Boş zamanlarınızda okunacak güzel bir kitap. Tavsiye edilir. Şimdiden iyi okumalar.
2023 33. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2023 18:28
Yazarın Nefret Oyunu kitabını çok severek okumuştum. Bu kitabına da Zelal Çelik yavrum önerdiği için başladım ama biraz zaman kurbanı oldu. Çok yoğun bir dönemime denk geldiği için kitabı parça parça okumak zorunda kaldım ve bir türlü içine giremedim. Neyse ki Teddy karakteri girince olaylar hareketlendi. Onun olduğu sahneler çok eğlenceliydi. Özellikle Melanie'nin ona karşı düşmanlık ettiği sahnelerde çok keyif aldım. Ruthie bir huzurevinde çalışıp orada yaşarken dış dünyadan kendini tamamen soyutlamış bir genç kadındır. Tüm hayatı işi, hizmet ettiği yaşlılar ve nesli tükenmekte olan altın kaplumbağalardır. Bir gün nadiren dışarı çıktığı bir vakit, girdiği benzinlikte sırma saçlı ve dövmeli bir adama yardım ederken bulur kendini. Adamın patronunun oğlu olması ve yeni komşusu olduğundan bi haberdir tabii. Ruthie yetiştiriliş tarzı ve çalıştığı yerden ötürü çok sıkıcı bir karakterdi ama Teddy onu öyle güzel sevdi ki. Kızın değişmek istediği her sahnede tatlı tatlı öfkelenmesi çok güzeldi. Keşke bu ikilinin aşkına daha fazla yer verilseydi. Onları çok çok az okuduğumuzu düşünüyorum. Daha çok Ruthie'nin yanındaki insanların desteğiyle kişisel gelişimini anlatıyordu bence. Ve çerezlik kitapların en kötü yanı finalde her şeyin oldu bittiye gelmesi. Merak ettiğimiz her şey birkaç cümleyle geçiştirildi. Yine de kötüydü diyemem. Ortalama bir kitaptı. Belki daha rahat bir zamanımda okusam daha çok sevebilirdim. Son olarak yazarın kaleminin nirvanası kesinlikle Nefret Oyunu diyorum.
2024 29. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2024 15:10
Kitap, hoş, tatlış bir hikayeydi, ancak nedrnse yazarın diğer kitapları gibi beni pek sürüklemedi. Sebep belki karakterlerin biraz sönük oluşu, belki kurgudaki durgunluk bilemiyorum. Sevdim ama öyle ayılıp bayılmadım yani. Esas kızımız bir huzur evinde idareci olarak çalışıyor. Ve genç yaşta olmasına rağmen neredeyse oradakiler kadar yaşlı hissediyor. Tesisin yeni sahibinin oğlu ise uzun saçlı dövmeli bir şamşeytanı. Kadınları etkilemek için özel bir şey yapmasa da bunu bir şekilde başarıyor. Tesiste çalışmak zorunda kaldığı süre boyunca Ruth'u etkilemeyi başarıyor. Aslında ikisi de birbirilerinin tipi değil ama aşk bir şekilde yüreklerinden sızmayı başarıyor. Güzel, sıcak, okunası bir kitap. Tavsiye eder miyim: elinize geçerse okuyun, okumazsanız da bir şey kaybetmezsiniz.
Aşk - Edebiyat - Roman
2021 43. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2021 00:59
Tek kelimeyle muhteşemdi! Bu kadın gerçekten çok güzel kitaplar ve muhteşem erkek karakterler yazıyor. Kitaba başlamadan önce erkek karakter bana daha sert biri olur gibi gelmişti ama kitapta erkek karakterle tanıştığım an bu kafamdan uçup gitti. Ya bu adam nasıl bu kadar ponçik olabilir! Erkek karakter hayallerimi süslüyor diyebilirim. Kadın karakterde güzeldi sadece bazı şeyleri anlatması zor oldu. Bir şeyleri daha hızlı kabullenebilseydi aşk itirafı daha hızlı olurdu. Çocuğun tavırlarını hep geçici bir şeymiş gibi düşünmesi beni üzdü. Erkek karakter kendisini seven biri olduğu için mutluyum çünkü mükemmeldi. Sally'nin yazım dili zaten muhteşemdi. Genel anlamda yüzümde gülümseme ile okudum. Mutsuz olduğun bir anda insanı yükselebileceği bir kitap yazarın diğer kitapları gibi. Herkese tavsiye ederim. Herkese iyi okumalar.
2023 2. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2023 00:00
Çok sevimli ve çerezlik bir kitapdı. Okurken eğlendim ve güldüm ama aşk kitabi olmasına rağmen aşktan çok sanki karakter gelişimi ön plandaydı. Genede hiç sıkılmadan ve kolayca okudum çünku karakterler cidden komikti
Roman
2021 40. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2021 02:55
"İki elin ve atan bir kalbin varsa, işe yaramaz değilsindir." Ruthie, 25 yaşında uzun etekleri, sevimli tilki ve mantar desenli hırkaları ve boynuna astığı zincirli okuma gözlüğü ile kendi tarzında mükemmel bir kız. Ruthie her gün, evinin de burada bulunduğu, zengin ve eğlenceli yaşlılarla dolu bir huzur evinin bünyesinde çalışmaktadır. Yardımcı çalışanı Mel, sevimli altın kaplumbağaları ve mükemmel bir kadın olan Renata ile günlerini normal bir şekilde geçirirken bir gün tesadüfen gittiği benzin istasyonunda motosikletli ve harika saçları olan bir gence yardım ettiğinde hayatının tamamen değişeceğinden habersizdir. Yardımcı olduğu genç huzurevi arsasının sahibi Jerry Prescot’un oğludur ve babasının hayatı öğrenmesi adına cezalandırılmak için huzurevine çalışmaya ve yaşamaya mahkûm edilir. Hem de Ruthie’ye komşu olarak! Yazarın okuduğum ilk kitabıydı İkinci İlk İzlenimler. Doğru bir karar yaptığıma kitabın daha ilk bölümünden ikna olmuştum çünkü olayları aktarışı yaptığı espriler o kadar güzeldi ki. 25 yaşında bir kadın olarak Ruthie’nin kadınlığına geçiş süreci, arkadaş ilişkilerine bakış açısı, aşka olan umutsuzluğu ailevi problemleri çocukluk travmaları aslında hepimizin hissettiği belki de dile getiremediği şeyler. Okurken hem Teddy hem de Ruthie ile olan benzerliğinize şaşıracaksınız. Kitaptaki romantik atışmalar, olayların hızı kurgunun ne yöne ilerlediği beni gerçekten tatmin etti. Birkaç küçük sürpriz ile bitenen sonuna kalbimi bıraktım. Masamda gördüğümde kitabı sevesim geliyor. Çerezlik, kafa dağıtmalık, romantik aşk hikayesi ya da canınız ne çekiyorsa sizi tatmin edecek ve okuduğunuza çok mutlu olacağınız bir kitap. Kesinlikle şans vermelisiniz.

Sally ThorneYazar · 4 kitap
USA Today'in çok satan ofis romantik komedisi THE HATING GAME'in (2016) yazarıdır. Yirmi beşten fazla ülkede satılan ve Peter Hutchings'in yönettiği Lucy Hale ve Austin Stowell'ın oynadığı bir sinema filmine de uyarlanan ilk romanıdır. Sally'nin ikinci romanı 99 PERCENT MINE (2019), William Morrow Books tarafından yayınlandı. USA Today En Çok Satanlar listesine girdi ve Goodreads tarafından 2019'un ilk yarısında en çok okunan 28 kitaptan biri olarak gösterildi. SECOND FIRST IMPRESSIONS (2021), USA Today'in En Çok Satanlar listesinde yer aldı, Goodreads Choice Ödülü adayıydı ve Amazon'un "2021'in En İyi Romantizm Kitapları" listesinde yer aldı. Sally Thorne Avustralya, Canberra'da yaşıyor.