Kasım 2020
Pınar Yayınları

2023 5. kitabı
2021 35. kitabı
Okunma: 13 Şubat 2021 20:51
Uzaklara gitmenin ilginç bir cazibesi vardır. Her şeyi arkamızda bırakıp yola koyulduğumuzda yeni bir başlangıca doğru açıldığımızı hissederiz. Sefer yepyeni bir nefes ve farklı bir heyecandır. İnsan önce hayal ve rüyalarında seyahat eder sonra da bu hayal ve rüyalar ülkelere, şehirlere, sokaklara, farklı kültür ve insanlara dönüşür. Eğer gittiğimiz yer içimizdeki merak duygusunu kışkırtıyor ve bize farklı bir bakış açısı sunuyorsa o iyi bir yolculuktur. Tarihin kırılma anlarının çoğunda da bir kişinin veya toplulukların gerçekleştirdiği yolculukların etkisi vardır. Bu anlamda sefer, dönüştürücü olduğu kadar inşa edicidir de. Kuran’da arzullahi vasia, yani “Allah’ın arzı geniştir.” diye buyurulur. İnsan, Allah’ın arzında yolları kat edip yeni insanlar ve şehirler tanıdıkça kendi dünyasında da genişleme hisseder. Endülüs’den Orta Asya’ya, Kafkaslardan Balkanlara, Avrupa’dan Afrika’ya kadar dünyanın dört bir yanına yaptığım gezilerin yer aldığı Sefer’de sadece ülkeler, şehirler, gezilip görülmesi gereken yerler değil; aynı zamanda düşünsel bir yolculukla da karşılaşacaksınız. Siyahi Müslüman lider Malcolm X; “Dar düşünceli insanların her şeyi ne kadar berbat edebildiklerini gördüğümden beri ufkumu genişletmek için seyahat ediyorum.” diyor. Bu yolculuklar da bana çok şey kattı ve kendime, ülkeme, İslam dünyasına, yeryüzüne bakışımda yeni ufukların açılmasına neden oldu.
Puan vermedi
Uzaklara gitmenin ilginç bir cazibesi vardır. Her şeyi arkamızda bırakıp yola koyulduğumuzda yeni bir başlangıca doğru açıldığımızı hissederiz. Sefer yepyeni bir nefes ve farklı bir heyecandır. İnsan önce hayal ve rüyalarında seyahat eder sonra da bu hayal ve rüyalar ülkelere, şehirlere, sokaklara, farklı kültür ve insanlara dönüşür. Eğer gittiğimiz yer içimizdeki merak duygusunu kışkırtıyor ve bize farklı bir bakış açısı sunuyorsa o iyi bir yolculuktur. Tarihin kırılma anlarının çoğunda da bir kişinin veya toplulukların gerçekleştirdiği yolculukların etkisi vardır. Bu anlamda sefer, dönüştürücü olduğu kadar inşa edicidir de. Kuran’da arzullahi vasia, yani “Allah’ın arzı geniştir.” diye buyurulur. İnsan, Allah’ın arzında yolları kat edip yeni insanlar ve şehirler tanıdıkça kendi dünyasında da genişleme hisseder.   Endülüs’den Orta Asya’ya, Kafkaslardan Balkanlara, Avrupa’dan Afrika’ya kadar dünyanın dört bir yanına yaptığım gezilerin yer aldığı Sefer’de sadece ülkeler, şehirler, gezilip görülmesi gereken yerler değil; aynı zamanda düşünsel bir yolculukla da karşılaşacaksınız. Siyahi Müslüman lider Malcolm X; “Dar düşünceli insanların her şeyi ne kadar berbat edebildiklerini gördüğümden beri ufkumu genişletmek için seyahat ediyorum.” diyor. Bu yolculuklar da bana çok şey kattı ve kendime, ülkeme, İslam dünyasına, yeryüzüne bakışımda yeni ufukların açılmasına neden oldu.
Hayat
2021 38. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2021 15:51
İnsanın ufkunu genişletmesi için 2 şeye ihtiyacı vardır . Bunlar okumak ve seyahat etmek.Âdem Özköse'nin dünyanın dört bir tarafına yaptığı yolculuklar ve bu yolculuklar esnasında dil, din, ırk vs. ayrımı yapmadan tefekkür ederek edindiği tecrübeleri konu alıyor.Endülüs'ten Orta Asya'ya,Kafkaslar'dan Balkanlar'a, Avrupa'dan Afrika'ya kadar dünyanın dört bir yanına yaptığı gezileri anlatan yazar, seyahat etmenin insanın ufkunu ne derece genişlettiğini ancak bu kadar güzel anlatabilirdi... Gezilen yerler ile birlikte düşünsel bir yolculuğa da çıkıyorsunuz bu kitapta. Demişti ya Adem Özköse;Tüm muhteşem hikâyeler iki şekilde başlar: ya bir insan yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir."iyi okumalar:)
2021 1. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2021 12:57
Sayfalarda seyahat etmek mümkün olabiliyormuş. Endülüs'ten Orta Asya'ya,Kafkaslar'dan Balkanlar'a, Avrupa'dan Afrika'ya kadar dünyanın dört bir yanına yaptığı gezileri anlatan yazar, seyahat etmenin insanın ufkunu ne derece genişlettiğini ancak bu kadar güzel anlatabilirdi... Gezilen yerler ile birlikte düşünsel bir yolculuğa da çıkıyorsunuz bu kitapta. Kaybolan medeniyetler çoğu zaman insanın içini acıtsa da, düştüğü yerden yeniden ayağa kalkılabileceğine dair bir umuda da kapı aralanabiliyor. Gittiğin yerin tarihini biraz olsun bilerek yürüdüğün sokaklara anlam katabilmenin mümkün olduğunu görüyor ve heybene aldığın büyük derslerle yola devam ediyorsun.
2026 3. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 22:09
... " Gerçeğin peşinde olanlar, duvarların arkasındakileri merak edenler ise genelde kendilerine okumak ve seyahat etmek gibi yoldaşlar edinirler. Çünkü taasubun, ön yargının, dar görüşlülüğün en büyük düşmanı okumak ve seyahat etmektir." Gerçeğin peşinde olup yolu bu kitapla kesişenlere selam olsun :) Bir taraftan gördüğü yerleri en güzel cümlelerle bize anlatan yazarımız bir taraftan da yerlerle ilgili izlenimlerini, doğru ve yanlışları,nasıl olması gerektiğini bize açık yüreklilikle anlatmış. Yani okurken gezdiren, gezdirirken düşündüren bir eser olmuş. Emeğinize sağlık.
Adem Özköse
Adem Özköse
2023 11. kitabı
Gezi yazısı türünde pek kitap okumam ancak bu kitap okurken gezdiğim ve bilgi edinirken keyif aldığım bir kitap oldu. Gidilen yerlerin muazzam olmasının yanında yazarın üslubu ve gezerkenki tavrı beni çok etkiledi. Kitabı bitirdikten sonra gidilecek yerler listesi elimin altındaydı seveceginizden eminim. Okuyacaklara şimdiden iyi okumalar️
Gezi - Kültür - Tarih
2023 72. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2023 12:46
Her zaman ki gibi çok güzel bir kitap. Adem Özköse’nin her kitabını övmeme gerek yok zaten. Bu yazdığı 9 kitabın 8’incisiydi. Gezdiği yerleri -özellikle Avrupa şehirleri- güzel bir şekilde betimlerken size düşen o yerleri gözünüzün önünde canlandırmak.
2020 50. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2020 18:58
Adem Özköse sadece gördüğü şehirleri, ülkeleri anlatmaz, düşündürür, sorgulatır, doğu ile batının, modern ile geleneğin kıyasını da yaptırır, seyahat etmemiz için teşvik eder, yüreklendirir... Bu sebeple özel bir yeri olsun bence kitaplıklarımızda...
Sayfa Çevirirken Şehir Değiştirmek
2021 1. kitabı
Kitabın üslubundaki akıcılıktan mekanların tasvirlerinden dolayı gezme görme imkanı bulamadığımız şehirleri okurken canlı bir şekilde tasavvur edebilip anlatılan mekanların,sokakların içinde yürürken kendimizi bulabiliyoruz ve en önemlisi okurken şehirlerin o ruhunu hissedebiliyoruz.Kuru bir gezdim gördüm anlatısı değil şehirlerin insanlara olan etkisini kültürlerin,medeniyetlerin şehirleri nasıl dönüştürebildiğini şahit oluyoruz. Şu bulunduğumuz çağdan,beton yığnlarından,şekilsiz,kaba,anlamsız yapılardan o kadar ruhumuz bunalmış ve yaralanmış durumdaki Kitapta Edülüsün Buharanın o muhteşem eserlerini,sanatlarını okumak bile bir nebze olsun ruhumuzu özüne döndürüyor ve tatmin ediyor.Tabi bu eserleri okurken aslında şunları da anlıyoruz ki 12.yy İslam coğrafyasında Endülüsten Buharaya alimlerin İslami konuların yanında Astronomiden matematiğe dünyevi ilimlere önemli ölçüde hakim olduklarını ilim öğrenmenin,kitapların,okumanın,alimlerin fikirlerini özgürce dile getirebildiği meclislerin,fikir hürriyetinin en kıymetli olgular olduğu bir ortam var ve bu ortam devrin hükümdarından sıradan vatandaşlara kadar sirayet etmiş durumda...
Tarih

Adem ÖzköseYazar · 9 kitap
Gazeteci, yazar. 1978 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesinde doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2004 yılında Vakit gazetesinde başladı. Başta Irak, Afganistan, Patani, Keşmir, Suriye, Güney Lübnan, Gazze, Arakan, Darfur ve Moro olmak üzere dünyanın birçok savaş ve kriz bölgesinde gazetecilik yaptı. 2007-2011 yılları arasında Suriye’nin başkenti Şam’da dört sene kalarak Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu Temsilciliği’ni yürüttü. Sancaktar dergisini çıkaran kadroda yer aldı. Diriliş Postası’nda günlük yazılar yazdı. Dünyanın dört bir tarafına yaptığı uzun yolculuklar belgesellere dönüştü. Bu belgeseller başta TRT olmak üzere birçok televizyon kanalında gösterildi. Kitapları farklı dillere çevrildi. ESERLERİ: Cennete Otostop (2011, 2017), Söz Direnişçilerde (Söyleşiler, 2011), Ümmet Coğrafyası (Gezi, 2017), Seyyah (Gezi, 2014), Rotamız Alem-i İslam (Gezi, 2017), Kaçak Yolcu (Gezi, 2017), Esir & Gerçek Bir Esaret Hikayesi (Roman, 2019)