Seni Görüyorum

Orijinal Adı:
I See You

2026 8. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2026 19:33
Merhabalar herkese ... Kitabı az da olsa beğendiğimi söyleyebilirim. Aktarılan konu çok yavaş ilerliyor olsa da bir müddet sonra okuru hikayenin içine çekmeye başlıyor. Kitabın konusu çok ilgi çekici görünse de yavaş ilerlemesi biraz sıktı. Çok fazla gerilim unsuru da yoktu fakat kitabın sonlarına doğru gerilim gizem ve heyecan arttı. Ayrıca sonu da aşırı derecede ters köşeydi ve oldukça şaşırtıcıydı. Hiç ummadığım bir şey oldu kitabın sonunda. Kitabı tavsiye edebilirim. Keyifli okumalar. Kitaplarla kalın. Sevgiyle.<3
2025 71. kitabı
Clare Mackintosh / Seni Görüyorum Okudukça sizi saran heyecanı ve bilinmezliğin hissettirdiği gizemiyle merakınızı arttıran #SeniGörüyorum kitabı finali ile mest eden bir deneyim yaşattı. Başlarda gizemi yoğun hissetmiyorsunuz. Bir bilinmezlik var ama daha çok ailenin hayatına odaklı giden bir kurgu var. Kitabımız psikolojik gerilim değil. Gizemin hissettirdiği heyecana odaklı ilerlemiş. Gerilimi, kitabı bitirdiğiniz zaman günlük rutininiz olan yol güzergahında ya da bindiğiniz toplu taşımalarda size bakan insanlarda hissedeceksiniz. Acaba dedikçe bu kitabı hatırlayacaksınız. Zoe, eşinden ayrılmış, iki çocuğu ve sevgilisiyle yaşayan bir kadın. Her gün işe gidip gelirken aynı güzergahı kullanan ve hayatına ailesi ve dostu dışında kimseyi almayan, rutinlerine bağlı biri. Eve dönerken okuduğu gazetede küçük bir ilan görür. Eşini bul internet adresi ile telefon numarası olan bu ilanda net olmayan bir de resim vardı. Evdekilere gösterdiği ilanda herkes benzediğini ama o olmadığını söylese de, Zoe o resmin kendisine ait olduğunu bilir. Her gün resimlerin değiştiği ilandaki kadınlardan biri ölüp, diğerinin de evine girilince tüm dikkatler ilanda toplanır. Dedektif Kelly’nin davayı kişiselleştirmesi ve Zoe’nun sürekli takip edildiğini düşünmesiyle heyecanı dinmeyen bir kovalamacaya dönüyor. Aralarda şuçlunun okuyucuya hitabı var. Neden bunları yaptığını ve bu sitenin amacının ne olduğunu anlatsa da gizliliğini son sayfaya kadar koruyor. Kim olduğunu bulamadığım gibi tahminlerime bile girmeyen bir isimle finalde şok yaşadım. “Kime güveneceğim? Rutinlerim hayatımı şeffaflaştırıyor olabilir mi?” sorularıyla hayatınızı gözden geçireceksiniz. Heyecanı ve gizemi sevenler, bu kitaba bir göz atın derim. Keyifli okumalar…
2024 30. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2024 00:00
Günlük gazetenizi okurken ilanlar bölümünde kendi resminizi gördüğünüzü düşünün, neler hissederdiniz? Korku, panik, heyecan sanırım hepsi bir arada olurdu. Zoe Walter da tam olarak bunları yaşıyor. Zoe, rutin hareketlerle hayatına devam eden, 2 çocuk sahibi, eşinden ayrılmış, sevgilisi ve çocuklarıyla yaşayan bir kadın. Her sabah aynı saatte evden çıkıyor, aynı güzergahtan işine gidiyor ve yine aynı yolları kullanarak evine dönüyor. Bir gün günlük gazetede bir ilanda kendi resmini görüyor ve içine bir korku düşüyor. İlan insanları bir siteye yönlendiriyor ve bu site eskortluk sitesi. Her gün gazeteleri takip etmeye başlıyor ve ilandaki kadınlar her gün değişiyor. Gazete ilanlarını araştırdığında, ilandaki kadınların başlarına gelen taciz, tecavüz, hırsızlık ve hatta cinayetler olduğunu öğrendiğinde korkusu giderek artıyor. Sıra bana gelecek mi diye düşünerek yaşamaya devam ederken bir dedektife olanları anlatıyor ve araştırmalar başlıyor. Birilerinin sizi görüyor, takip ediyor olması , diken üstünde yaşamak ne korkutucu bir durum. Kitabın adı başka bir şey olamazdı herhalde Yorumlarını okumadan, rastgele aldığım bir kitap ama çok güzel çıktı. Kitabın sonuna kadar hikaye gizemini korudu. Herkesi suçlu sandım sonunda çok şaşırdım Türü sevenlere kesinlikle tavsiyemdir Keyifli okumalar dilerim
2023 55. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2023 01:55
Çok zor okudum gerçekten. Hiç akmadı, çok sıkıldım okurken. Kitabın sonunda hem beklediğim hem beklemediğim bir ismi gördüğüm için bu puanı veriyorum. Sadece sonu güzeldi. KONU: Zoe bir gün gazete ilanında kendi fotoğrafını görür ve ilanda hiçbir açıklama yoktur. Fotoğrafının orada nasıl yayınlandığını araştırmaya başlar. İlanda her gün başka birinin fotoğrafı yayınlanır ve yayınlanan kişilerin öldüğünü öğrenir. Bu bir tesadüf müdür? Yoksa ölme sırası Zoe de midir?
2025 49. kitabı
Yine Sevgili Esra 'nın sayfasında yazdığı incelemesini okuyup hemen aldığım kitaplardan biri #k:278825. Çok teşekkür ederim Esra Yazarının eski bir polis memuru olması sebebiyle kurgusu sağlam, başlarda yavaş ilerleyen ancak konusu ilginç, temposu hiç düşmeyen heyecan verici ve sonucunu tahmin edemediğim son ana kadar merakta bırakan bir kitap oldu. Konusuna gelirsek Zoe Walker adlı kadının her gün metroda okuduğu gazetede kendi resmini görmesi,ilanda ve internet sayfasında hiçbir açıklama olmaması ve daha sonra başka kadınların fotoğrafını da orda görmesi ve izlendiğini düşünmesi polise başvuruda bulunması, onun anlattıklarıyla ilgilenip ona dönüş yapan tek kişi olan dedektif Kelly Swift'in hayatları ,yaşananlar ve kitabın sonu oldukça sürükleyiciydi. Kitabın sonu sanki bir devam kitabı gelecek izlenimi yarattı bende. Yazarın ilk okuduğum kitabıydı ve son olmayacak. Yazarın kalemini sevdim.
2021 66. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2021 17:26
I SEE YOU. SENİ GÖRÜYORUM. Günlük gazetenizi okurken eskortluk ilanı bölümünde kendi resminizi gördüğünüzü düşünün. Paniğin dalga dalga vücudunuzu ele geçirdiğini hissedin. Yürürken takip edildiğiniz hissini yaşadığınızı, arkanızdan adımlar atıldığını, görmesenizde birinin sizi izlediğine iliklerinize kadar emin olduğunuzu düşünün. Kahramanımız Zoe Walker işte tam da bunları yaşıyor. Gazete ilanlarının arkasını araştırdığında yolu cinayetlerle, tacizlerle, soygunlarla ve tecavüzlerle kesişiyor. Gazetede resmi çıkan kadınların çoğu üçüncü sayfa haberlerine konu olacak bir olay yaşıyor. Sıranın kendine ne zaman geleceğini korkuyla bekleyen Zoe ve ona yardım eden dedektif Kelly için soluksuz bir takip başlıyor. Ve müthiş, akla, hayale sığmayacak öyle şok edici bir sonla bitiyor ki kitap o son iki sayfayı okurken hadi canım, sana da güvenmeyeceksek kime güvenelim demekten kendinizi alamıyor ve Zoe'nın geri kalan günleri için acırken kapatıyorsunuz kapağı. . Her sayfasında aksiyonun, merakın, gerilimin tavan yaptığı bu müthiş kitap tavsiyemdir.
2025 65. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2025 00:00
Kitap çok geç açılıyor ve çok yavaş ilerliyor. ilk 150 sayfa hiçbir olay olmuyor. Çok fazla detaylı anlatım, detaylı konuşmalar ve aile ilişkileri var. Öyle gerilim, aksiyon, koşturmaca beklemeyin. Gerilim çok yetersizdi. Aslında kitabın konusu değişik ve böyle güzel bir konuya daha gerilimli, olaylı, hızlı tempolu bir anlatım olmasını isterdim. Birkaç yerde ters köşeler vardı. Kitabın sonunda ufak bir ters köşe oldum.
2024 15. kitabı
#kitapyorumu #seldaileoku #senigörüyorum . ENSENDE BİRİNİN SOLUĞU VARSA, DUYDUĞUNDA PANİK ARTIYORSA, ETRAF KARANLIKSA, SOĞUKSA, ISLAKSA... NE KADAR HIZLI KOŞABİLİRSİN? GERÇEKTEN MECBUR KALDIĞINDA? . Resminizi gazete ilanında görseniz ne düşünürsünüz? Üzerine bir de işlenen kadın cinayetleri varsa... Üstelik hedef artık sizseniz? İnsan akıl sağlığını kaydeder herhalde.Olaylar ilerledikçe ilginç bir durum ortaya çıktı. Öğrendiğim gerçekler beni düşündürdü. Gerçi yine de bir amam vardı. Bu tür olaylarda benim için herkes şüpheli kategorisine girer. Güven duygusunu hissetmem önemli. Güvendiğim dağlara çok kar yağmışlığı var. Onun için artık temkinli yaklaşıyorum. Zoe'nin hatası da bu oldu ama daha da büyük bir hatanın içinde olduğunu hâlâ da anlayamadı. Son sayfada koptum. Ne plan ama! Düşmanını uzakta aramayacaksın azizim, bunu bilir bunu söylerim. . İlk başlarda konu çok yavaş ilerledi, hatta sıkıldım ama sayfalar ilerledikçe merak duygum depreşti. O son sayfada okuduğum asıl gerçekler...Çok şaşırdım mı? Hayır, dediğim gibi benim için herkes şüphelidir. Kafamdaki neden, niçin soruları cevaplarını buldu. En azından mantıklı bir final okudum. . Bu kitabı üç sene önce okusaydım vaov derdim. Önceden aldığım kitaplar hafif kalıyor artık beğenemiyorum. Zira son zamanlarda daha iyi kitaplar okudum. Yeni başlayanlar için okunabilir bir kitap ona diyecek lafım yok. Beni etkisi altına alamadı malesef.
Polisiye / Gerilim
2021 20. kitabı
Okunma: 11 Mayıs 2021 21:03
Selam. Bu defa size polise türü bir kitapla geldim. Ama ne kitap... tam aha çözdüm suçlu kesin şu dediğim her anda , hoop hedef değişti. Üstüne bir de kitap bitti, suçlu belli oldu dediğim noktada , bi baktım tek bi sayfa kalmış, ne yalan söyleyeyim üstün körü okuyayım dediğim o tek bir sayfa , bana kitabı baştan okutacakti. Vesselam yazar baya iyi iş çıkarmış. Ee tabi polis kökenli olunca insan, böyle enfes bir iş çıkmış ortaya. Bu arada bir gün Londra ya gidersem, kimse beni metro ya bindiremez. Yok arkadaş kabusum oldu. Velhasıli kelam tavsiyemdir efendim.
2026 1. kitabı
Her gün aynı şeyi yapıyorsun.. Nereye gittiğini çok iyi biliyorsun.. Ama unutma, bunu bilen sadece sen değilsin.. Zoe bir gün gazete ilanında kendi resmini görünce çok şaşırır ve araştırmaya başlar. İlanda hiç bir açıklama yoktur,sadece bir internet adresi ve bir telefon numarası Kim neden böyle bir şey yapar ki Ve Zoe araştırmaya başlar,araştırdıkça korkularıda su yüzüne çıkmaya başlar Bakalım hikayenin sonunda okuyucuyu neler bekliyor Herkese merhaba arkadaşlar Sizlere çok güzel bir kitapla geldim,bu tarz sevenlerin kesinlikle beğenerek okuyacağı bir kitap Hatta sonunda ben bile ters köşe olduysam ve çok şaşırdıysam bakalım siz bulabilecekmisiniz o ilanı kimin verdiğini Okuyanlarda varsa yorumlarda buluşalım lütfen Kitaplarla ve sevgiyle kalın
Edebiyat & Roman

Clare MackintoshYazar · 2 kitap
Clare Mackintosh, kriminal suçlar ve asayiş tim komutanlığı da dahil olmak üzere polis teşkilatında on iki yıl boyunca görev yaptıktan sonra 2011’de teşkilattan ayrılıp serbest gazetecilik ve sosyal medya danışmanlığı yapmaya başladı. Artık bütün vaktini yazmaya ayıran Mackintosh, Chipping Norton Edebiyat Festivali’nin kurucusudur, eşi ve üç çocuğuyla birlikte Cotswolds’de yaşamaktadır.