2019
Artemis Yayınları

Sev- Serdar Özkan
2020 1. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2020 16:51
"Sev", tek solukta okunabilecek tarzda, kısa bölümlerle okuyucu sıkmadan yazılmış anlamlı bir kitap. İçerisinde ki anlamları ve dersleri görebilenlerin hayatlarına, küçük ama güzel dokunuşları olabilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum...
İlişkiler
Serdar Özkan-Sev
2019 7. kitabı
Okunma: 26 Nisan 2019 16:22
Serdar Özkan ile ‘Kayıp Gül’ 2010lu yıllarda tanışmıştım. Ardından ‘Hayatın Işıkları Yanınca’ kitabını okuyup sevmiştim yazarı. Fakat ondan sonra- yanlış hatırlamıyorsam- çıkardığı Kayıp Gül 2 ile bağımı koparmıştım. Çünkü bana göre bir kitabın 2’si olamaz. Oluyorsa piyasa kitabı olmuş, çok beğenildiği için ve okurunu kaybetme korkusu güttüğü için yapılmış pazarlama kitabı gelir hep. Gelelim Özkan ve kitaplarına; Serdar Özkan naif bir romancıdır. Masalımsıdır. Fakat gerçekliği de kaybetmez. Kalbe odaklanır. Kalpteki ışığın hayata yansımasını genellikle ele alır. Bir de yurt dışında yaşadığı için romanlarında Amerika, Los Angeles ve Türkiye seyahatleri oluyor. Kahramanlarını gezdiriyor. Romanlarında genel çıkarım ise şudur: İnsan kendini bulmalı. Kayıp Gül’de de Hayatın Işıkları Yanınca da da gördüğüm bu oldu. Ve birazdan bahsedeceğim Sev romanında da bunu gördüm. Gelelim Sev romanına; Yıllar sonra raflarda tekrar bir Serdar Özkan kitabı görünce aldım. Kayıp Gül’de ‘İkiz kardeşini arayan Diana, Hayatın Işıkları Yanınca’da yunus balığı ile Ömer’in dostluğu, Sev romanında hangi Melis? Cevabını bulmaya çalışan karakter yapısı… Melis, bir güzellik yarışmasına katılır. Herkes ve tüm sosyal medya Melis’in dünya güzeli olacağına emindir. Fakat ismi ilk üçte bile anons edilmez. Fakat buna Melis üzülmez. Çünkü aynaya baktığında 2 Melis’ten hangisi onu mutlu eder? Atalanta adını verdiği kindar, mutsuz Melis mi, yoksa gerçekten içinde sevgi temeli olan Melis mi? Melis, sevgi ışığında gider. İnsanların hayatına dokunabilecek izler bırakmaktır sevgi der. Modelllik teklifleri gelir reddeder, kalbi ona oyuncu ol der olur ama mutlu olmaz. Fakat pişman da değildir. Kalbin götürdüğü yolun pişmanlık olamayacağını söyler. İlk evliliğini yapar, bir yapımcıyla. Kızı olur. Eşi iki kez onu
2019 16. kitabı
Kendi hayat görüşümden parçalar ile karşılaştım. Yazar erkek olmasına rağmen, Melis karakterinin yaşanmışlığını çok kaliteli bir anlatım ile sunmuş. Yaşanmışlıkların ardından çıkarılan sonuçla beraber hikayenin içerisine de mesajlar yerleştirilmiş. Anlam bütünlüğü ve akıcılık diğer kitaplarında olduğu gibi başarılı bir şekilde sağlanmış. Okunması gereken güzel kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum.
2019 25. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2019 17:18
Yine muhteşem bir kitap ile karşıladı bizi Serdar Özkan. Derin anlamları olan sevgi üzerine yazılmış bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim. Bir cümleyi anlamak için idrak edebilmek için bir kaç defa okuduğum oldu.
2019 131. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2019 11:01
Melis'in gençliğinden, yaşlılığa olan hayat serüveni oldukça akıcı. Melis'e sorulan "ölmeden önce, en önemli yaşanılması gereken şey nedir?" Sorusuna "sevmek" cevabını veriyor. Sevmenin önemi ve niçin sevdiğimizi bize düşündürecek bir kitap. Son olarak şu alıntı ile bitirmek istiyorum. We wil be lovers, yes But only to find love itself For in time, all lovers, all shadows disappear Only love stays.
2019 24. kitabı
SEV- Serdar ÖZKAN “Çünkü bazen hayatta önemsiz gördüğümüz şeyler önemli olabilir. Önemli gördüğümüz şeyler ise önemsiz olabilir. İşte zaten hayatta fark yaratan şey de bu değil midir? Ne önemli ne önemsiz, bunun ayrımını yapabilmek.” Sev.. Ne kadar anlamlı bir kelime değil mi? Çünkü hayata önce kendini sevmekle başlamalı insan.. Bu kitap bize o kadar anlamlı mesajlar veriyor ki aslında, 122 sayfa olmasına rağmen vermek istediği mesajlar çok derin.. Kahramanımız Melis’in bir güzellik yarışmasıyla başlayan hayat öyküsüne konuk oluyorsunuz bu kitapta. 75 yılına neler sığdırdığını, kısa ve anlamlı mesajlar halinde anlatıyor bize kahramanımız.. Kitabın birçok bölümlere ayrılması kitabı roman türünden bir nebze de olsa uzaklaştırmış ve biyografik roman niteliğinde “sev”menin ne demek olduğunu en derinlere kadar anlatmış yazarımız.. Melis’in hayatında bir dönüm noktası olan güzellik yarışması onu 2 farklı kılığa sokar. Atlanta adını verdiğini mutsuz, kindar ve kendini bile görmeyecek derece de hırslı olan Melis mi yoksa her ne olursa olsun kendini seven Melis mi? Gelin bunun cevabını kitapta beraber verelim.. Eminim ki Melis’in hayat öyküsü sizi de çok etkileyecektir..

Serdar ÖzkanYazar · 20 kitap
Ağustos 1975'te doğan Serdar Özkan, ortaokul ve liseyi Robert Kolejde okudu. Lisans eğitimi için Amerika'ya giderek, Lehigh Üniversitesi'nde İşletme ve Psikoloji eğitimi gördü. Halen İstanbul'da yaşayan Serdar Özkan 2002 yılından beri full-time roman yazarlığıyla uğraşıyor. İlk romanı Kayıp Gül bugüne kadar 29 dile çevrildi, 40'tan fazla ülkede basıldı. Brezilya'dan Japonya'ya, Kanada'dan Endonezya'ya dünyanın dört bir yanında okurların büyük ilgi ve beğenisini kazanan Kayıp Gül, birçok ülkede haftalarca bestseller listelerinde yer aldı.