1969
Fatih Yayınevi
Sıralamalar

Edebiyatın Üstâdı
Puan vermedi
Hem edebiyat açısından hem belagat açısından derin bir yazar. Hayatının belli dönemlerinde dini bir şuurla yaşamamış olan yazarın hayatında bir çok anıya rastlamak mümkün. Daha sonraları ise çok radikal bir şekilde yüzünü islama çeviriyor. Bugün ise islamcılığın, muhafazakar milliyetçiliğin ve aşırı dini tutumun temsilcileri arasında. Kendisi yayınevi ve gazetesi olan büyük doğu dergisinde " Adıdeğmez " mahlasıyla yazdığı yazılardan ilerleyen hayatına kadar bu tutumunu devam ettiriyor. Bazen fevri çıkışları ve sert üslubuyla tam bir radikalliğin temsili olan yazarın bir çok söylemini rasyonellikten uzak bulup, sert üslubunu benimsememekle beraber edebiyat açısından büyük bir deha olduğu kanaatindeyim. Belagat ve feraseti beni cezbetmektedir. Kendi şahsi üstâdım olmasa da edebiyata bir üstadlık yapmaktadır. Fikir ve düşünce açısından zıt olan insanların dahi okumasını önerdiğim, fikri yapısı, iç yapısı ve uğradığı haksızlıklara karşı olan mücadele hikayesi bilinmeye ve anlatılmaya değerdir. Necip Fazıl Kısakürek
Edebiyat-Düşünce
ŞiirlerimNecip Fazıl Kısakürek · Fatih Yayınevi · 1969123 okunma

Necip Fazıl KısakürekYazar · 157 kitap
Ahmet Necip Fazıl Kısakürek, (d. 26 Mayıs 1904, İstanbul - ö. 25 Mayıs 1983, İstanbul) Türk ve İslamcı şair, yazar ve fikir adamıdır. Necip Fazıl, 21 yaşında yayımladığı Örümcek Ağı adlı şiir kitabının ardından, 24 yaşındayken yayımladığı Kaldırımlar adlı şiir kitabıyla tanınmıştır.[2] 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanınmış ve meşhur Bâb-ı Âli'nin önde gelen isimleri arasında yer almıştır. 1934 yılında Abdülhakîm Arvâsî ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşamış ve bu değişimi kendisi "...içimi öylesine bir sosyal mücadele ve cemiyeti yorma hamlesi kapladı ki, artık çalışamaz oldum." şeklinde tanımlar. Bu tarihten sonra Türkiye'nin bir çok şehrinde konferanslar düzenlemiş, düzenlemiş olduğu konferanslarda ki sözlerinden dolayı hakkında dâvâlar açılmış ve bu dâvâlar neticesinde öncülük ettiği Büyük Doğu Hareketi'ne dair yayın yapan Büyük Doğu Dergisi yayın hayatı boyunca 16 kez kapatılmış, Necip Fazıl'ın eserleri toplanmış ve basımı yasaklanmıştır.