Mahremiyeti Bozulmamış Bir Sevdanın Öyküsü

İlk Yayın Tarihi:
2002
Timaş Yayınları

2018 131. kitabı
Ahmet Günbay Yıldız Siyah Güller isimli romanın konusu sevgi, fedakârlık, tövbe ve insanın iç dünyasındaki mücadeleleri anlatan duygusal bir kitabıdır. Hikâyenin merkezinde Mehmet ve Aslı vardır. Mehmet, geçmişinde yaptığı hataların vicdan azabını taşırken, Aslı’nın temiz ve umut dolu kişiliği onun için bir dönüm noktası olur. Ancak Mehmet’in geçmişi ve çevresindeki olumsuz insanlar, ikilinin mutluluğunu tehdit eder. Kitabın ismine gelecek olursak siyah güller, romanda karanlığı, pişmanlıkları ve geçmişin izlerini temsil ederken; aynı zamanda sevgiyle aydınlanabilecek karanlık bir ruhun içsel yolculuğunu simgeler.
Puan vermedi·366 syf.·
2022 4. kitabı
Kitabı ilk aldığımda isminden hiç bağlantı kuramamıştım, bu ismin bi kitap karakterine ithaf edilmiş olması ve O karakter üzerinden anlatılmış olması hem şaşırtıcı hemde güzeldi. Sevdanın helal dairede yaşanabiliyor olması çok mümkün ve yazar da bunu çok güzel bi şekilde anlatmış. Okurken çok şaşırdığım yerler oldu,bazı yerlerin hiç mi hiç böyle gelişmesini de beklemiyodum açıkçası. Gayet güzel bi kitap tavsiye ederim.
2020 20. kitabı
Ahmed Günbay Yıldız, çoğu kitabını okudum ve onun bu çizgisini bozmadan devam eden üslubunu seviyorum. Siyah güller ise bir anda okuyup niye bitti yahu dediğim kitap Hayat faruk için kolay olabilirdi babası abisine davrandığı gibi ona da davranmış olsaydı tabii, faruk büyüdükçe değişen hayatı ve içindeki o çocukluk yıllarında açılmaya başlayan boşluk olmasaydı. Zaman zaman durup düşündüğüm bir anda gözümden düşen yaşlar oldu , öyle içine çekiyor roman sizi.
2018 38. kitabı
Kitapta ki en naif yer birbirini seven gençlerin güvercinle birbirlerine şiirler yazıp göndermesi. Tavsiye edilir. Sonunun daha değişik bitmesini isterdim doğrusu.
2020 6. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2020 23:54
Aşırııı güzel bi kitap Ahmet günbay yıldızın bi çok kitabını okudum ve ciddi anlamda güzel zira bazı konuları uzatığı için sıkıcı olabiliyor ama hep öyle değil
2018 224. kitabı
Okunma: 14 Mart 2018 05:53
Baba bankada çalışmakta eşine ve küçük oğluna hiç önem vermemek de. Sonrasında büyük oğlan babasını küçük olanda annesini seçer ve ayrılırlar.Herkes kendi yaşam savaşındadır ve bir gün bir eksikle yolları çakışır.Öncesi ve sonrasını okuyacak olanlara bırakalım..
2020 3. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2020 14:19
Hikayesini sevdim, akıcı ama ara ara uzun uzadıya anlatımları vardı, daha ilk sayfalardan sizi içine alabilecek, saracak bir kitap tavsiye ederim. :)
Aynıydı tekrar gibiydi.
2019 39. kitabı
Eğer daha önce kitaplarını okumuş iseniz aynı tipik Ahmed günbay yıldız kitabı bşr farklılık yok. Eğer Sabahattin Ali, zülfü livaneli, proust,zweig, dünya klasikleri vb. okumaya alışık iseniz sizi kesinlikle sıkacaktır..
siyah güller
2020 89. kitabı
Merhaba... Ahmet Günbay Yıldız'ın kaleminden bir çırpıda okunuverecek, yürek sızlatan bir roman... Hayat Faruk için çok kolay olabilirdi, ancak içindeki boşluk ne yaparsa yapsın dolmak bilmiyordu. Aşkının peşinden gidip bu boşluğu doldurmaya karar verdiğinde, yolculuğu onu beklenmeyen duraklara götürecekti.
2017 1. kitabı
Okurken kimi zaman şaşırdığım, üzüldüğüm ve kimi zaman da bu olamaz dediğim bir kitap. Yazar öyle bir şey yapmış ki adam ölmez diyorsun ölüyor ya da mutlu olurlar diyorsun mutlu olamıyorlar. Kitapta tahmin ettiğim olaylar hiç gerçekleşmedi hele ki Harun 'un başına gelenler gerçekten beni çok şaşırttı. Genel olarak güzel bir kitaptı tavsiye ederim.

Ahmed Günbay YıldızYazar · 72 kitap
1941 yılında Tokat iline bağlı Reşadiye ilçesinin Kızılcaören köyünde dünyaya gelmiştir. Annesi Saniye Hanım, babası Haydar Bey'dir. Öğrenimine köyünde başladı ve on yaşına kadar orada sürdürdü. Daha sonra babasının işi dolayısıyla Ankara'ya yerleşen bir ailenin ferdi olarak, eğitimine burada devam etti. Bu arada edebiyata ilgi duydu ve şiirler yazdı. Başlangıçta şiir bir tutku haline gelmişken, zamanla edebiyatın diğer dallarına da ilgi duymaya başladı. Hikayeleri ve makaleleri muhtelif dergi ve gazetelerde yayınlandı. Yazar asıl yükselişini romanla yaptı ve romanda karar kıldı. "Çiçekler Susayınca", "Yanık Buğdaylar" ve "Figan" romanları çeşitli gazetelerde seri halinde yazıldı ve daha sonra kitaplaştırıldı. Bunu diğer romanları takip etti. Eserlerinde Türk toplumunun her kesimini ele aldı ve işledi. İyi ve kötü yönleriyle insan ve toplum arasında etkileşimin ötesindeki sebepleri tespit ederek gözler önüne serdi ve çözüme yönelik ip uçları da verdi. Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu olan yazar, kitaplarının basıldığı Timaş Yayınları'nın da kurucusudur. Yazarın yurtdışında özellikle Almanya da büyük bir okuyucu kitlesi vardır. Ayrıca yazara dış basının da ilgisi büyüktür.