Paris Time Travel Serisi 1

Orijinal Adı:
Midnight Train to Paris!

·282 syf.·
2024 8. kitabı
Zaman adeta sihirli bir değnek gibidir. Ya tamamen olacakları değiştirirsiniz ya da geçmişin gölgesini… “Son bir kez daha gördüm karlar arasındaki yüzünü. Bu kez konuşmadı. Menekşe gözleri her şeyi açıklıyordu. Çok geç kaldın diyordu sanki. Çok geç kaldın.” İkizlerin birbirini hissettikleri söylenir. Tıpkı gazeteci Jillian Chambord’un, korkunç bir rüyadan karlı sabaha uyandığında ikizi Isla’nın başının dertte olduğunu hissettiği gibi. Yollarını ayırdıktan altı sene sonra Samuel Kelly’nin dedektif olarak Jillian’ın karşısına çıkması iyiye işaret değildir. İkizi Isla, iki genç kızla birlikte İsviçre’den Paris’e giden gece yarısı ekspresinden kaçırılmıştır. Jillian, acı bir geçmişi paylaştığı ikizini bulmaya çalışırken, Yılbaşı Arifesi’nde tarihin yeniden yaşandığını keşfeder. Çünkü 1937 yılında Isla gibi başka bir genç kız iki kişiyle birlikte aynı trenden kaçırılmıştır. Jillian ve Samuel, olayı çözmek için gece yarısında Doğu Ekspresi treninde yolculuk ettiklerinde kendilerini çok farklı bir durumda bulurlar. Onlar artık 1937 yılındadır… Jillian bu zorlu yolculukta ikizini kurtarmaya çalışırken, Samuel’e olan hislerini dizginleyebilecek midir? Dahası artık onlar için bir gelecek var mıdır? Siyah Kar, muhteşem kurgu ve etkileyici anlatımıyla aile bağlarının önemini vurgulayan, sevdiklerimiz için neleri göze alabileceğimizi gösteren zaman ötesi bir roman.
2016 73. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2016 00:00
The Washington Daily gazetesi muhabiri Jillian Chambord, Senatör Williams hakkında ulaştığı bilgiler ile onun siyasi kariyerini sonlandırmaya yetecek kadar delil toplamasına rağmen haberi yarım bırakmak zorunda kalmıştı. Çünkü ikiz kardeşi Isla ortadan kaybolmuştu... Özel dedektif ve Jillian'ın eski erkek arkadaşı Samuel bu dava için özel bir müşteri tarafından tutulmuş ve olayı soruşturmaya başlamıştı... Jillian sakladığı geçmişi ve aile sırlarını da yanına alarak, Samuel ile birlikte kız kardeşinin kaybolduğu Fransa'ya yolculuğa çıkmış ve Isla hakkında bilmediği gerçekleri öğrenmişti. Kendi hayatının da tehlike de olduğunu anlaması uzun sürmeyecekti. Samuel ile buluşmak için Doğu Ekspres'ini kaçırmamak için önüne çıkan engelleri aşmayı başarmıştı... Trene binmeden önce onu karşılayan ve bir ayakkabı kutusunda aşk mektupları ile zümrüt bir yüzük veren gizemli kadının yanlarından ayrılması ile birlikte Samuel ile birlikte kendini 1937 yılında yolculuk yapan ve kardeşi gibi kaçırılan üç genç kadının masasında bulmasını zihinleri kabul etmese de zaman yolculuğunda olduklarını anlamaları uzun sürmeyecekti. Bu üç genç kadının kaçırılması ile kendinin ve ikizinin hayatının bağlantısını bulup geçmişini değiştirebilecek miydi? Isla ile telepati yolu ile kurduğu iletişim onu kurtarmaya yetecek kadar güçlü müydü? Kitabı beğenerek okudum, zaman yolculuğu ile günümüz arası bağlantı güzel kurgulanmış. Jillian ve Isla'nın çocukluğunu okurken ürperdim. Aşk, gizem, dram, geçmiş ve geleceğin içice geçtiği keyif ile okunacak bir kitap. Devamını mutlaka okuyacağım...
2018 4. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2018 07:15
Siyah kar, muhteşem kurgu ve etkileyici anlatımıyla aile bağlarının önemini vurgulayan, sevdiklerimiz için neleri göze alabileceğimizi gösteren zaman ötesi bir roman. Kitabi elimden bırakamadım, acaba ne olacak sorusu aklından hiç gitmedi. Uyudum, uyandım ilk iş kitabı elime almak oldu. Heyecan hiç bitmedi kitapta. Içinde ki tatlı mistik bölümler olsa da harika bir kurguya sahip.
2021 16. kitabı
Kitap anlatımı akıcı ve okuması sıkıcı değil.İkiz kardeşlerin yaşam öyküsünü ve birbirlerini bulma sürecini anlatıyor . Kitabın bir kısma kadar gelindiğinde normal sıradan bir hayat hikayesi olarak geçiyor ancak daha sonraları olaylar ilginçleşiyor ve doğa üstü olaylarda gerçekleşiyor. Okunabilir okuyacak olanlara şimdiden iyi okumalar
2023 7. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2023 22:16
Kitap akıcı, dili sade yormadan merakla heyacanla okunacak bır kitap hatta kitaba ara verdiğimde diğer bölümünü heyecanla beklemekten kendimi alamadım. Her sayfada heyecanım doruklarda oluyordu. İkiz kardeşini kaybeden ve onu bulmak için mücadele eden bi kız kardeşin ikizini kurtarmak için sevdiği adam ile geçmişe yaptığı yolculuk geçmişte dokunduğu hayatların sonrasında kendi hayatlarına yaptığı etki son sayfalarda ortaya çıkıyor. Keyifle ve sıkılmadan okunacak bir kitap. Siyah Kar
Puan vermedi·282 syf.·
2022 15. kitabı
Bugüne dek kendimden başkasına güvenmemiştim ve bugün de diğerlerinden farklı değildi. " Kitaptan (s:67) Kitap anlatımı akıcı ve okuması sıkıcı değil.İkiz kardeşlerin yaşam öyküsünü ve birbirlerini bulma sürecini anlatıyor . Kitabın bir kısma kadar gelindiğinde normal sıradan bir hayat hikayesi olarak geçiyor ancak daha sonraları olaylar ilginçleşiyor ve doğa üstü olaylarda gerçekleşiyor. Kitap akıcı, dili sade yormadan merakla heyacanla okunafı bır kıtap Okuyun #edebiyat
Anlatı
2021 23. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2021 19:05
Bu kitap beni bir anda zaman yolculuğuna çıkarttı doğrusu. Ömür boyu Doğu Ekspresi’yle yolculuk biletine sahip olmak isterdim. Geçmişe gidip yaşanmaması gereken olaylara müdahale etmek ve geleceğin ona göre şekillenmesi için. Tabiki öyle bir şansım yok. :( Olsun yine de Jillian ve Samuel sayesinde de onlarla yolculuk etmiş kadar oldum . Bence sizlerde bu yolculuğa çıkın Kitap müthiş Tüylerim diken diken oldu Eğer bir kızkardeşiniz varsa kesinlikle okuyun. Bağlarınız daha da kuvvetlenecektir :) İyi okumalar...
Puan vermedi
Siyah Kar – Juliette Sobane Okumanın ışığında buluşan güzel ruhlara merhaba. Zaman adeta sihirli bir değnek gibidir. Ya tamamen olacakları değiştirirsiniz ya da geçmişin gölgesini.. Bir zaman yolculuğu hikayesi… Ama sıradan bir yolculuk değil bu. Jillian ve Samuel, geçmişe –1937 yılına, İsviçre Alplerine– uzanan bir tren yolculuğunda, kaybolmuş bir kızı kurtarmak için her şeyi riske atıyorlar. Rosie’yi 1937’de kurtarmak, 2012’de Isla’yı kurtarmak demek. Zaman çizgileri birbirine karışıyor, kader yeniden yazılıyor. Romanın birinci tekil anlatımla yazılmış olması kimi yerlerde okuru sınırlasa da, yazarın duyguları derinlemesine aktarmasına olanak tanıyor. Evet, başka karakterlerin zihinlerine geçemiyoruz, Samuel’in o an ne hissettiğini ya da yaşadığını sadece tahmin edebiliyoruz ama belki de bu belirsizlik hikâyeyi daha gizemli kılıyor. Zaman yolculuğu kurgularını seven biri olarak, bu hikâyedeki atmosfer beni içine çekti. Karla kaplı dağlar, trenin yankısı, geçmişin sisli havası… Bazı sahneler cesur olsa da, duygusal yoğunluğu asla kaybetmiyor. Kısacası, Siyah Kar zamanda yolculuktan çok sevginin zamanı bile aşabileceğini anlatıyor. Okuyalım ve Okumaya Teşvik Edelim. #SiyahKar #JulietteSobanet #BookReview #KitapYorumu #ZamanYolculuğu #Bookstagram #OkudumBitti #KitapÖnerisi
2024 8. kitabı
Son zamanlarda özel hayatımın trafiğinden ötürü okumalarımı genelde rahat okunabilir kurgulardan seçtiğimi söylemiştim. Bu da onlardan biri. Farklı zaman dilimlerinde geçen bir aşk hikayesi gibi görülse de fuhuş batağının içine düşmüş ikizlerin yaşamını konu ediyor. Kaçırılan kadınlar fuhuş batağında kullanılmak üzere cinayet işlemekten korkmayan insanların eline düşüyorlar. Jillian ve eski sevgilisi Samuel bu batağın ortasında kendilerini bulurken, bitmemiş bir aşkı da canlandırmaya çalışıyorlar. Zihinsel olarak çok yorgun olduğum bir dönemde okumuştum ve su gibi akıp gitti. Yazarın dili çok akıcı ve okuru kendine bağlı tutmayı başarıyor. Yalnız mekanlar karla kaplı fırtınalı yerler olduğu için kitabı okurken üşüdüm olur mu demeyin oluyor. Keyif aldığım bir okumaydı
Siyah Kar / Juliette Sobanet
2026 3. kitabı
Okunma: 11 Mart 2026 00:00
Yazarın okuduğum ilk kitabı, Juliette Sobanet artık sevdiğim ve diğer eserleriyle de tanışmak istediğim yazarlardan biri. Değişik bir kurgusu var, geçmişle bugünün iç içe olması, zaman yolcululuğu çok ilgi çekiciydi, sayfalar nasıl ilerliyor anlamıyorsunuz, bir çırpıda okunuyor. Anlatımını gerçekten çok beğendim. Çevrilmiş bir kitabı daha var ( Yağmurda Dans )onu da kitaplığıma ekleyip okumak için sabırsızlanıyorum. Tavsiye ediyorum. Okuyun :)

Juliette SobanetYazar · 2 kitap
Lyon ve Paris’te hem yaşamış hem de öğrenim hayatını sürdürmüştür. İş hayatına farklı bir boyut getirmeden önce Fransızca öğretmenliği yapmış, ardından Fransa’dan esintiler taşıyan romanlar yazmaya başlamıştır. Eşi ve iki kedisiyle birlikte San Diego’da yaşayan yazar, kendini yazmaya adamıştır. juliettesobanet.com