Ağustos 2022
MST Yayınları

2022 136. kitabı
"Korku içinde yaşayan, asla hür değildir. " Selam arkadaşlar Bugün sizlere kalemiyle ilk defa tanıştığım yazarımızın ilk kitabı psikoloji gerilim tarzındaki #sızı ile geldim. Öncelik kitabımızın yazım dili gayet akıcı ve çok güzel bir okumanın sizleri beklediğini söylemek istiyorum. Kısaca kitabın konusuna gelirsek hikayemiz sevdiği adamın yalanından sonra büyük bir darbe yemiş olan Sarah'ın etrafında dönüyor. Gördüğü acı üzerine insanlara güvenmekte zorluk çeken Sarah'ın bu yalnız hayatında en büyük destekçisi arkadaşı Oliviadır. Ama hayatlarına eski bir lise arkadaşı olan Craig'in girmesiyle hem Olivia hem Craig hem de Sarah için huzursuz ve gerilimi yüksek günler başlayacaktır. Kıskançlık ve saplantı arasında kalan, paylaşılamayan kadın olan Sarah'ı ne gibi zor günler bekliyor? Ve geçmişten gelen acılar onu çok farklı bir intikamcının önüne mi bırakacak? Bu soruların cevaplarını kitabı okuyarak öğreneceksiniz. Kıskançlık, aşk, gizem ve intikam temalarının işlendiği gerilim filmi tadındaki bu güzel eseri çok seveceğinize eminim. Kitabı kesinlikle tavsiye ederim Kitapla kalın dostlar
2022 73. kitabı
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu Herkese merhaba, bugün sizi canım arkadaşım ve çiçeği burnunda yazar Nurayımın kalemi ile tanıştıracağım. Yoruma bekliyorum. . Sarah arkadaşı Olivia ile reklam şirketinde çalışmaktadır. Geçmişte yaşadığı aşk acısını unutamayan Sarah, kalbini aşka kapatmış, Olivia ve köpeği Rudy ile hayatını idame ettirmektedir. Şirkette yeni işe başlayan Craig bu ikili ile arkadaşlık kurar.Craig'in Sarah'a olan ilgisi,kalbini aşka kapatmış olan Sarah için yeni bir başlangıç olacaktır.Ama Craig'in rahatsız edici bakışları Olivia'nın aklını karıştıracaktır.Sarah'ın evinde yaşadığı esrarengiz olaylar ile işler hepten çıkılmaz bir hâle gelecektir.Geçmişin sızısı acı bir şekilde karşısına çıkacak ve Sarah için asıl sınav o zaman başlayacaktır. . Sarah geçmişte ne yaşadı? Craig kim ve Sarah ile nasıl bir bağlantısı var? Sarah'ı bekleyen olay ne? . Öyle bir yüreğe sahipsin ki,seni can-ı gönülden tebrik ediyorum cancazım.Umut bebeğe umut oldun.Kitabın geliri güzel bir amaca hizmet ediyor.Umut bebeğe Rabbimden acil şifalar diliyorum. . Tek kelime ile muhteşem bir kitap okudum.Şimdiye kadar okuduğun kitapların etkilerini kaleminde konuşturmuşsun.Sevdiğim bir tarzı okumak beni fazlasıyla mutlu etti.Öyle bir sahne okudum ki,offff dedim.Craig adamımsın.Saplantılı olmasına değil ama yaptıklarına ayy bayıldım resmen.İçimdeki sadist ruhumu ortaya çıkardı bu Craig. Konusu olsun kurgusu olsun,cidden güzeldi.Craig bana büyük bir şok yaşattı.Ne saplantıymış arkadaş.Benden tam puan aldın Nurayım.İlk kitabında beni bu kadar etkilediysen ikinci kitabını düşünemiyorum.Kalemin daim yolun açık olsun Kuzum. Psikolojik gerilim sevenler kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.Tabi saplantılı bir karakterimiz var ki sormayın gitsin.
Puan vermedi
Murat Aktan yorumu... Instagram adresi (daimakitap) #sızı #nuraygökdağ Kitap, gerilim filmlerini aratmayan bir sahneyle başlıyor. Eve gizlice giren birisi, genç kadını korkutup dehşet saçıyor. Ve kitabın devamında da tempo hiç aksamadan, hızlı bir şekilde ilerliyor. Yazar gereksiz hiçbir detaya girmemiş, daha çok gerilimli sahnelerin okura iyi yansıtılmasına odaklanmış. Tasvir konusunda gayet başarılıydı, çünkü okurken o sahneler gözünüzün önünde canlanıyor. Kurgunun alt yapısını oluşturan konu ise geçmiş travmaları. Özellikle çocuklukta yaşananlar, gerekli psikolojik destek alınmazsa saplantılı yetişkinler olarak karşımıza çıkabiliyor. Sarah ise çok şanssız, çünkü etrafında sağlıklı insanlar yok. En yakın arkadaşı, sevgilisi ve geçmişin hayaletleri... Bu da okura şüphelenecek bolca aday veriyor. Sarah'ı çeşitli yollarla rahatsız eden ve korkutan şahıs kim? Kitabın sonunda her şeyin cevabını alıyoruz. Benim tahminlerimin bir kısmı tuttu, bir kısmı sürpriz oldu. Aşk, macera, gizem ve gerilimin iç içe geçtiği, özellikle türe yeni başlayanların rahatlıkla okuyabileceği bir kurgu. Kitabın en anlamlı yanı ise yazarımızın gelirini @smaumudanefesol a bağışlıyor olması. Hem güzel bir kitap okumak, hem de destek olmak isterseniz siz de temin edebilirsiniz. Sevgi paylaşıldıkça çoğalır.
2022 72. kitabı
Herkese Merhaba Bugün benim için çok özel bir kitapla geldim. oku yor YAZAR Nuray'ım kitap yazıyorum dediğinde hem çok şaşırmış hem de çok heyecanlanmıştım. Hele ki konusunu duyduğumda resmen ağzımın suları akmıştı. Sayfasına, kitap yorumlarına hayranken bir de kalemine hayran bıraktı beni. Yazım aşamasında yeni bölümleri yazsa da neler olacak öğrensem diye az heyecanlanmadım. Bu bebeğin şimdi kitap olduğunu görmek beni çok duygulandırıyor. Canım Nuray'ım bu sadece başlangıç. Daha nice kitaplarını okumak dileğiyle. Seninle ne kadar gurur duysam az. Sarah yıllar önce Albert'e aşık olduğunda kalbinin bu derece kırılacağını ve aşka inancını kaybedeceğini bilemezdi. Gerçek aşkı bulduğuna inanırken gün yüzüne çıkan gerçekler ile kalbi paramparça olan Sarah bu yetmezmiş gibi bir de öylesine bir olaya şahit olur ki üstünden yıllar geçse de kalbinde ki acı ve pişmanlık hala ilk günkü gibi kalır. Arkadaşı, Olivia ile bir reklam şirketinde çalışan Sarah, köpeği Rudy ile sakin bir hayat sürmektedir. Ama yeni çalışma arkadaşı Craig'in ilgisi ve delici bakışları ile yeniden kalbi pır pır eden Sarah her ne kadar kendinde ki değişimin farkında olsa da Craig de onu ürperten ve tedirgin eden bir şeyler vardır. Ama arkadaşının da desteği ile kendine de Craig'e de bir şans veren Sarah bunca yıldan sonra mutlu oldum derken hayatında bir takım tuhaflıklar gerçekleşmeye başlar. Evdeki eşyaların yerleri değişmeye, tuhaf ve sessiz telefonlar almaya başlar. Hatta takip ediliyor hissinden kurtulamaz. Gizem, saplantılı aşk ve bir tutam da gerilim istiyorsanız doğru adrestesiniz arkadaşlar. Güzel kalpli arkadaşım kitabının gelirini @smsumudanefesol a bağışlıyor. Sizde kitabı alıp destek olursanız çok mutlu oluruz.
Kitap yorumum
2022 112. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2022 23:44
Sızı kitabının yorumuyla sizlerleyim. Nuray Gökdağ arkadaşıma #SIZI kitabı için teşekkür ederim, kalemin daim olsun inşallah Umut kardeşimize verdiğin destek taktire şayan Bizlerinde katkılarıyla Umut sağlığına kavuşmasını temenni ederim Sızı kitabından bahsedecek olursam; Sarah'ın, Albert ile yaşadığı aşk ile olaylar başlıyor. Albert evli bir adamdı ve Sarah'tan bunu gizlemişti. Albert'in evliliği ise büyük bir krizin eşiğindeydi. Albert, alkolik bir baba, eşiyle yaşadığı şiddetli tartışmalar, sevgisizlik büyüyen bir erkek çocuk ve gaddarlık. Albert, eşine şiddet uygulamakta. Daha küçük bir çocuk olmasına rağmen Edwin tüm bu olanlara şahit oluyor. Edwin'in yaşadığı psikolojik travmayı düşünemiyorum bile. Sarah'a dönecek olursam; Alber'ten ayrıldıktan sonra kalbini aşka kapatmıştı. En büyük destekçisi ise Olivia. Ama bu Olivia'da, Sarah'a karşı gizli bir hayranlık var. Sarah, Craig ile tanışıyor. Bu ikili arasında ilerleyen zamanlarda güzel bir aşk filizleniyor, ancak Olivia bu aşkı onaylamıyor. Craig ve Olivia arasında buz gibi bir hava ve her daim bir gerilim var. Bir gece yarası Sarah evinde duşunu alırken evine gizlice birisi giriyor. Yatak odasına kadar çıkıp, Sarah'ın köpeği Rudy'i önce boğazını kesip sonra da karnını delerek katlediyor. Bu caniliği kim yapar? Soluk soluğa ve her anı merak uyandıran bir kitaptı. Kitaptaki her karakterden şüphe ettim. Ama beklemediğim ve tahmin edemediğim bir son ile bitti. Kısacası harika bir kitaptı Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar @yesiilkiitaplk #SIZI kitabında eşlik ettiğin ve kitap hakkındaki sohbetin için teşekkür ederim Yeni kitaplarda görüşmek dileğiyle Şule Sarılmışer @nuray_gokdag @kitap_kolik_bir_kadn @smaumudanefesol @mstyayincilik #kitapyorumu #okudumbitti #kitaptanalıntıları
2022 90. kitabı
Sarah, Olivia ve Craig... Gerçek dostluk kurabilecekken içlerindeki hesaplaşmadan dolayı yalancı yaşamlara gebe kalmışlardır. Sarah yaşadığı acı aşk sonrası kalbinin kapılarını kapatmıştır yeni sevdalara. Olivia ise Sarah' a dost gibi görünse de ona karşı farklı duygular besleyerek memnundur arkadaşının kalbine kilit vurmasından. Craig, gençlik aşkının kaybı sonrası saplantılı bir aşk büyütür içinde Sarah' a karşı. Peki gelen sessiz telefonlar kimdendir? Sarah eşyaları gerçekten koyduğu yeri mi unutuyordur, yoksa eve giren biri mi vardır? Rudy' i kanlar içinde bırakan kimdir? Karanlıktaki hissettiği nefesler birer sanrı mıdır?? Çocukluk travmalarının üstümüzde ne kadar derin izler bıraktığını harika bir kurgu ile gözler önüne sermiş sevgili yazarımız @nuraygokdag . Her sayfası gizem dolu, heyecanlı ve esrarengiz olayların  gerilimi had safhaya taşıdığı kısacık bir roman. Psikolojik gerilim tarzında kaleme alınmış bu eserin en güzel yanı ise gelirinin SMA hastası küçük Umut' a destek olacak olması. Sizlerde kahveniz eşliğinde kitabı okurken Umut' a da bir el uzatmak istemez misiniz? Alın bu kitabı ve küçücük bir çocuğun yüreğine Umut olun.
Edebiyat & Roman
Puan vermedi
"Sızı ",haberini aldığım andan itibaren , okumak için sabırsızlıkla beklediğim bir kitaptı. Bu sabırsızlığın en büyük nedenlerinden biri, çook uzun süredir tanıdığım ; kalbini , samimiyetini sevdiğim bir dostumun ,başarısına, mutluluğuna bir an önce hem ortak ,hem tanık olmaktı. Epey bi merakta kalmakla beraber,bu duygu yerini sonrasında gururlu bir hissiyata bıraktı. Ne zaman bilinmez ama ,başımıza bizi üzecek olayların gelmesi kaçınılmaz bir durum. Bu yüzden ne geçmişe takılı kalıp hayata küsmeye , ne de gelecekten de bana hayır gelmez diye negatif düşünüp, tüm olumsuzlukları üzerimize çekmeye gerek var. Çünkü bitirim ikili fena bir şekilde çalışıyor :) Kader ve evren yani... Mesela Sarah Aşka inanmıyor ,belki doğru bir adamın karşısına bir daha çıkmayacağına da.Nedeni geçmişte yaşadığı trajik bir olaya bağlı. Öyle ki, Sarah bu olaydan sonra aşka olan inancını yitiriyor. Hayata en yakın arkadaşı Olivia ile tutunuyor. İşe beraber gidip geliyorlar,beraber eğleniyorlar derken ,iş yerine 1.85 lik bir yakışıklı geliyor .Adı Craaaig. Craig ,yakışıklı olduğu kadar ,hem tehditkâr , hem de gizemlerle dolu bir adam .Bir süre sonra bu ikilinin arasında epey güçlü bir çekim oluşuyor. Havada dolu dizgin aşk rüzgarları eserken ,Sarah'ın evinde enteresan olaylar yaşanmaya başlıyor. Tüm tabularını bu adamın hissettirdikleri ile yıkan Sarah , güçlü bir girdabın içine doğru yavaş yavaş çekilirken ,kader onu bir daha sınamaya çoktan başlamıştır. Bir değil bir kaç olayla hem de. Hikâye acayip sürükleyici anlayacağınız. Çok enterasan olaylar var ,karakterler desen onlar da öyle . Sadece küçük bir sitemim var. O da yayınevine. Basım aşamasın da keşke biraz daha itinalı olsalarmış. Bu kitabın yazarına da ,emeğine de ,okuruna da bir borçtur benim nazarımda. Bu konu da arkadaşımın
Sızı
2022 46. kitabı
Sarah Albert 'ın evli ve bir oğlu olduğunu öğrenince onu terkeder. Artık kalbini aşka kapatmıştır. Taa ki karşısına Craig çıkana kadar. İlk zamanlar Craig'in ilgisi Sarah'ın hoşuna gitse de onda hep şüphe duyduğu bir taraf vardır. Craig pes etmez hatta Sarah'ın çok yakın arkadaşı Olivia'nın öldürücü bakışlarına ve tehditlerine aldırmadan Sarah'a olan aşkını her zaman dile getirir ve sonunda Sarah'ı ikna eder. Bu işten Olivia hiç hoşlanmaz. Craig Sarah'ı onun elinden almış gibidir. Bakalım Sarah Craig'le mutlu olabilecek mi? Sarah Craig ile birlikte olmaya başladıktan sonra evde garip şeyler yaşamaya başlar. Eşyaların yeri değişmeye başlamıştır ve Sarah köpeği Rudy'yi dışarı dolaşmaya çıkardığında takip edildiği hissine kapılır. Sarah şüphelerinde haklımıdır? Craig'e güvenmekle hata mı etmiştir. Sevgili Nuray seni tebrik etmek istiyorum. Kitap yazmak zorken sen birde gerilim kitabı yazmışsın. Kitabın kurgusunu çok beğendim. Kitap akıcı ve bir çırpıda okunuyor. Nice güzel kitaplar yazmanı dilerim. Kitabın gelirini Umut @smaumudanefesol bebeğe bağışlaman çok güzel. Dilerim Umut'a destekler bir çığ gibi büyür ve onun için umut olur. Sizde Sızı kitabını alarak küçük yavrumuza destek olabilirsiniz. Yolun açık olsun arkadaşım.
2022 7. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2022 14:18
#yorum Bir kadın ve saplantılı iki aşık. İntikam duygusuyla büyümüş bir çocuk. Kitap Sarah'ın kaçırılmasıyla başlıyor, merak ve heyecanla  devam ediyor. İçinde bir çok duyguyu barındıran kitap türü psikolojik gerilim, ayrıca sonu ters köşe. Okuması keyifli sürükleyici hızlıca okunan bir kitap olmuş. Yazarın ilk kitabı ve harika olmuş emeğine sağlık..
Roman
2022 44. kitabı
Geçmişte yaşadıklarımız ,sırtımızda taşıdığımız bir hibe gibidir.Eğer onları geride bırakmayı bilmezsek ileriye doğru attığımız her adımda sırtımızdaki bu hibe bizi sürekli aşağı çekecek ve tökezletecektir.Geçmişin karanlık gölgesinde ,yüklerimizle yaşamaktan ,geriye bakmaktansa ileriye bakarak geleceğin ışığında yol almalı,mutluluğa doğru adım atmalıyız. @nuray_gokdag Şule Sarılmışer @smaumudanefesol @mstyayincilik Sarah,geçmişte yasadığı ve kötü bir son ile deneyimlediği aşktan sonra kendini aşka kapatmış kalbine kimseyi almamıştı. Yakın arkadaşı Olivia ile bir reklam şiketinde çalışan Sarah, köpeği Rudy ile sakin bir yaşam sürer. Reklam şirketinde yeni işe başlayan Craig , aşksız geçen yılların ardından Sarah 'ın gönlûne taht kurmayı başarır ama ters giden birşeyler vardır. Sarah'ın evindeki eşyaların yer değiştirmesi ve eve gelen sessiz telefonlarla gerilim artar. Geçmişten gelen ve intikam yemini eden kişi kimdi? Sarah çevresindeki insanları ne kadar tanıyor? Craig ile mutluluğun kapısı ardına kadar mı açılacak yoksa kabusların başlangıcı mı olacak? Tüm sorularınızın yanıtı kitabımızda. Öncelikle belirtmek istiyorum kitabın kurgusu tek kelime ile muhteşemElinize aldığınız an heyecan ve merakla okumaya başlayıp gerilimi hissettiren kitaplardan . Arkadaşımız Nuray'ın ilk kitabı olan #Sızı taktiri hak eden bir kurgu ile satışta ve geliri Sma hastası olan kardeşimiz Umut @smaumudanefesol için nefes olacak.Sizlerde bu yüreği güzel arkadaşımızın desteğine katkıda bulunup kitabı temin ederseniz iyilik zincirine halka olabilirsiniz.Tavsiyemdir canlar okuyun,okutun #okuyantosbikler #okuhayaletveyaşa #kitaplarcennetimm #Sızı #tavsiyekitap #instabook #smaumudanefesol #nuraygökdağ