The 5th Wave Serisi 3.Kitap

Orijinal Adı:
The Last Star

2021 166. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2021 19:04
“ Daha önce depremler olmuştu. Tusunamiler olmuştu… Toparlarız dedim…Sonra insanlar hastalanmaya başladı. Antibiyotikler. Karantinalar. Dezenfektanlar. Suratlarımıza maskeler takıp derileriniz soyulana kadar ellerinizi yıkadık. Buna rağmen çoğumuz ölüp gitti. “ diye başlayan kitaptan beklentim karşılandı !! Sanki covid salgınına seslendi. Ürperdim!! Kitap sürükleyiciydi ve kısa zamanda bitti. Sonu için harika diyebilirim. Bir baklava olmasada lokma tadında. :)
Fantastik Bilim Kurgu
2020 26. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2020 15:05
𝕭𝖆𝖟ı ş𝖊𝖞𝖑𝖊𝖗, 𝖚𝖋𝖆𝖈ı𝖐 ş𝖊𝖞𝖑𝖊𝖗; 𝖍𝖊𝖗 ş𝖊𝖞𝖎𝖓 𝖙𝖔𝖕𝖑𝖆𝖒ı𝖓𝖆 𝖊ş𝖉𝖊ğ𝖊𝖗. "Son Yıldız", "5. Dalga" serisinin son kitabıydı ve böylece seriyi bitirmiş oldum. Aslına bakarsanız bu seri hakkında ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü hem güzel hem de saçma ve tutarsız geldi. Genel olarak şöyle diyeyim eğer bilim kurgu ya da kıyamet senaryolarını içeren kitapları okumaya yeni başlıyorsanız size uygun olabilir. Ama ben bu tarzlarda çok kitap okuduğum için bir sürü saçma şey dikkatimi çekti ve ne kadar okurken onları takmayıp keyif almaya baksam da sinir oldum. Bu tarz kitapların yazılırken çok dikkatli yazılması gerektiğini düşünüyorum. Bilim kurgu yazmak çok riskli çünkü olmayan bir gelecek ve teknoloji yazıyorsunuz. Eğer bir yerde bunu es geçerseniz komik durumlara düşebilir kitabınız. Bu yorumun devamını seriyi okumadıysanız okumayın derim çünkü SPOILER içerebilir. Diğer kitaplarda gördüğüm bazı hataları zaten yazmıştım o yüzden burada sadece bu kitapta gördüğüm hataları yazacağım. Örneğin uzaylıların güçlendirilmiş insan vücudunda olmasından ilk kitapta hiç bahsedilmemişti. Sonra ikinci ve üçüncü kitaplar ise bunun üzerine kuruluydu. Aslında susturucular çok iyi nişancı değil neredeyse ölümsüzler! Bu sanki yazarın sonradan aklına gelmiş de hadi bunu ekleyeyim ve bunun üzerinden gidelim demiş. İkinci kitapta Hileci'nin üzerinden gidilmesini sevmiştim ama bu kitapta sevemedim çünkü asıl ana karakterimiz olan Cassie'nin kitabın sonuna kadar hiçbir önemi kalmamıştı. Sadece kardeşiyle kalıyor ve Evan'ı öldürmek istediğini söylüyordu. Aaa, pardon bir de Evan'a tokat atmak istediğini söylüyordu ve atıyordu da, tabii herkese attığı triplerle beraber. Cassie önemini bir süre sonra o kadar yitirdi ki yardımcı karakterler Cassie'nin aslında ne kadar güçlü olduğunu düşünmek zorunda kaldılar her
Roman
Puan vermedi·384 syf.·
2019 57. kitabı
Selamlar. Kitap süpriz bir son ile bitti ne yazık ki. Ve biraz da hayal kırıklığı bıraktı geride. Fakat son iki kitapta hileciyi bu kadar ön plana çıkartmak da sanki kitabın baş kahraman rolünün değişmesini açıklıyor. Hileci karakteri çok rahatsız ediciydi. Cassie ve Evanin hikayesine biraz daha yer verilebilirdi. Bir de ufaklik yani Sam.. Cassie'yi üzdü be!
2021 49. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2021 12:43
Uzun zamandır kitaplığımda okunmayı bekleyen kitaplar arasındaydı. Serinin son kitabı olduğu için beklentim de yüksekti. Ama yazar beni hayal kırıklığına uğrattı. Nasıl bir final kitabı bu?! Seriyi uzatmasına hiç gerek yoktu. İkileme de yapabilirdi. Hatta son iki kitabı bile çıkmamalıydı. Neyse yazar güzel bir final kitabı yazar dedim ama… Hiç beğenmedim. Bir sürü saçmalık ve eksiklikler vardı. Zar zor, yarım bırakmamak için okudum resmen. O kadar saçmaydı ki! Ve yazar Cassie’nin ana karakter olduğunu yeni hatırlamış sanırım. Evan Walker desen onu da hiç sevemiyorum. Hileci’yi ilk 2 kitapta seviyordum ama bu kitapta nefret ettim. Sanki bu kitabı başka bir yazar yazmış gibiydi. Karakterlerde çok büyük farklılıklar vardı. Sadece ilk kitabı okusanız bile olur yani…
2017 42. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2017 00:00
Bu seride birden fazla kahraman var. Diğer serilerden ayıran en önemli özelliği de bu. Serinin en sevdiğim kitabı oldu o yüzden. Diğer kahramanları da bu kitapta sık sık okuduk. Olayları tüm yönleriyle gördük. Ayrıca çok derin de bir kitaptı. Sadece uzaylılar basmakla kalmıyor.
2018 4. kitabı
Burda bütün filmler kopuyor. Bir bakıyosunuz. Cassie napıyon sen der hale geliyorsunuz. Bence 3 serinin en gerçekci anlatımı ve yazımı bu kitapda daha fazla göz önünde tutulmus. Macera ve aksiyon bir kitaba nasıl fantastik dalında girebiliyorsa o kadar girmis yazar. Okuyun..
2017 31. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2017 08:13
İlk kitap çıktığında çok çok çok merak etmiştim. Devamını almamış olsaydım, kalanını okumazdım açık ve net. Gençlerimiz, kolay ve hızlı okunur kitap arayışında olanlarınız, hem macera hem aşk karışımı bir şeyler olsun isteyenleriniz için tavsiye edebilirim. Ama epik fantastik seven biri iseniz size yavan gelecektir. Kafama takılan bir noktayı da paylaşayım. İlk kitapta bir yerde Evan isimli karakterin ellerinin çok yumuşak olduğunu söylüyordu. Ama neden olduğunu bir türlü söylemiyordu. Evet final kitabında bu sorunun net olmasa da cevabını aldım, mutluyum Son kitap için ne desem spoiler olacakmış gibi geliyor. Ama bir okur olarak mutlu olduğumu söyleyemeyeceğim.
Son Yıldız Inceleme bol spoilerlı
2022 17. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2022 19:55
Çok çok iyi bir final kitabıydı. Ölen bir sürü karakterimiz oldu beni en çok üzen Cassie oldu... herkes için kendini feda etmesi, "insanlık benim" derken doğru söylüyordu. Sonunda Voch öldü şükür dedim yani. Zombi ve Cassie shipliyordum bir miktar üzüldüm. +18 hic bir sey yoktu rahatlıkla okuyabilirsiniz. Bilim Kurgu kitabıydı zaten. Uzaylılar hakkında bir kitap okumak hoşuma gitti. Hileci'nin kızı olduuu. Çok sevindim. Güzel bir sondu beğendim.
2017 41. kitabı
Güzel ve sürükleyici bir serininde sonuna geldiimmm Hem distopya hemde bilimkurgu türündeki seriyi ilgi ile okudum İlk kitap çok hareketli ve dikkat çekici olmasına rağmen ikinci kitap biraz durağan ilerlemişti ama aradığım cevapları ve heyecanı son kitapta bulmayı başardım Tahminlerimden farklı bir son ile karşılaşmış olmak beni üzdü Bu kadar etkileneceğimi düşünmemiştim ama farkettimki Cassie, Evan, Ben, Sam, Hileci artık benim arkadaşım gibi olmuşlar E tabi üç kitaptır beraberiz,ister istemez aranızda bir bağ oluşuyor
2019 7. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2019 15:01
Serinin tüm kitaplarını okumuş ve üçüncü kitabı sadece elimde var diye okuyacağımı sanmıştım.Şimdi bakıyorum da iyi ki elimdeymiş yoksa asla satın almaz ve finali okumazdım. Söylememe gerek yok herhalde favorim kesnşikle “Son Yıldız”.Keşke Rick Yansey seri yapacağım diye zorlamasaymış kendini.İlk iki kitapta ne eksikse hepsi tam belki final daha iyi olabilirdi ama ilk kitabı okuyunca itiraf etmeliyim ki altın yatağı bulmuş gibi oldum. Favori karakterim kesinlikle “Hileci”. Rick Yancey

Rick YanceyYazar · 9 kitap
Yancey Miami, Florida'da dünyaya geldi. Yancey, genç yetişkinleri hedefleyen gerilim, fantezi ve bilim kurgu eserleriyle beğeni toplayan Amerikalı bir yazardır. Yancey, Florida'daki Crystal Lake Junior Lisesine katılırken ilk kısa öyküsünü yedinci sınıfta yazdı. Lakeland Lisesi'nden mezun olduktan sonra Florida Southern College'a kabul edildi ve İletişim bölümünden mezun oldu. Florida Southern College'da bir yıl sonra Yancey, Florida Eyalet Üniversitesi'ne geçti ve sonunda Roosevelt Üniversitesi'nden İngilizce BA ile mezun oldu. Mezuniyet sonrası Yancey, hukuk fakültesine devam etmeyi planladı. Sonuçta Yancey, hukuk fakültesine karşı karar verdi ve yerel topluluk tiyatrolarında oyunculuk ve yönetmenlik yapmakla birlikte İngilizce dersleri vermeye başladı. 1991 yılında Yancey hükümet işi için başvurdu ve İç Hâsıllar Servisi tarafından işe alındı ​​ve burada on iki yıl için bir temsilci olarak çalıştı. IRS'de iken Yancey eşi Sandy ile tanıştı. Şu anda en küçük oğlu Jake'i yetiştirerek kendi doğduğu Florida eyaletinde yaşıyorlar.