Sular Durulursa

Timaş Yayınları
9789753620499
Sıralamalar

2022 31. kitabı
Yıllar önce okuduğum mükemmel ötesi bir kitap dini Roman severler için listelerinde olmalı Ahmet Günbay Yıldız.Romanları çok akıcı sürükleyici türden romanlar ilk sayfa'da kendine çekiyor kitap bitirmeden bırakamıyorsunuz.kitabın özeti doğu tarafında geçen muhtemelen gerçek bir hikayeden alınmış iki düşman ailenin arasında geçen dramatik bir hikaye iki farklı dönemi anlatan kitapta vicdanı ve babasının baskıları arasında kalmış genç bir adamın dramını anlatıyor bize.Okumanızı tavsiye ederim
Din
2014 5. kitabı
güzel bir kitap okumalı herkes
Sonunda Suların Durulacağını Bilmek Ümidi ile Yaşar Her İnsan
2022 6. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2022 23:34
Kan davası,yıkılamayan tabular,ananeler...Tüm bu olumsuzluklara direnmek için çırpınan temiz yürekler fakat bütün iyi niyete rağmen ödenen bedeller,yitirilen canlar...Okurken taşranın soğuk yüzü sizi üşütebilir,cehaletin acımasızlığını en derin şekilde duyumsayabilirsiniz.Bir Etienne Lantier'in ektiği tohum kadar aleni olmasa da pasif çırpınışlar eninde sonunda amacına ulaşıyor ve tüm bedellere rağmen bazı putların yıkıldığını görmek ümidinde olan okuru son sayfaya kadar sürüklüyor.
2026 2. kitabı
Yazarın 1990 yılında yayımlanan 13. romanıdır. Ahmet Günbay Yıldız'ın en çok okunan ve defalarca tavsiye edilen eserlerinden biridir. Timaş Yayınları tarafından basılmış ve yıllardır büyük ilgi görmüştür. Roman; kan davası, intikam, azim, maneviyat, aşk ve iyilik-kötülük mücadelesi gibi derin toplumsal yaralara parmak basan bir hikâyeyi işler. Başlıca unsurlar şöyle özetlenir: Vasiyetlerin en zoruyla yüzleşen bir aile İyiyi ve doğruyu savunmaya çalışan bir doktor Kendini, evladını ve torununu yakan bir baba Hayalleri yarım kalan genç bir kız Kitap, gerilim dolu, akıcı bir kurguya sahip; okuru derinden etkileyen duygusal yoğunluğuyla öne çıkıyor. Yazarın klasik tarzı burada da kendini gösteriyor: Türk toplumunun gerçekçi problemleri, ahlaki çatışmalar, manevi arayışlar ve umut dolu çözümler. Eğer duygusal derinliği yüksek, gerilimle harmanlanmış, aynı zamanda manevi mesajlar içeren bir Türk romanı arıyorsanız "Sular Durulursa" size hitap eder.
2024 15. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2024 18:06
Yazarın bu zamana kadar beğenmediğim tek kitabı. Özellikle kitabın üçte birinden itibaren kişilerin tanımı çok kötüydü. Hangi kişi iyi hangi kişi kötü,hangisi dost hangisi düşman... Bir karışıklık var. Birde diğer kitaplarına göre daha fazla betimleme yapmaya ve sanatsal bir dil kullanmaya çalışmış fakat oturmamış. Ayrıca kitapta çok fazla noktalama hataları vardı.
2024 21. kitabı
Herkese selam. İslami aşk romanlarının kahraman ismi Ahmed Günbay Yıldız 'in bu eseri de her zaman ki gibi terör, aşk, cinayet dolu :) Yazarı cok sevdiğim halde kitaplarının hep aynı olay kurgusu içerisinde olduğunu bilmek üzücü açıkçası. Kitabın başındaki olay örgüsü ile sonraki olay örgüsü oldukça değişik. Orta kısmında kitap sıkmaya başlasa da yine de bir solukta okunabilecek kitaplardan. Yazarın üslubu ve İslami imgelere yer vermesi beni çok mutlu ediyor. Direk dini bir kitap veya direk aşk romanı değil de ikisini harmanlayıp önümüze sunmasi bence çok manidar ve hos. Okumanızı tavsiye ederim yazarın kalemi oldukça başarılı. Herkese keyifli okumalar dilerim

Ahmed Günbay YıldızYazar · 72 kitap
1941 yılında Tokat iline bağlı Reşadiye ilçesinin Kızılcaören köyünde dünyaya gelmiştir. Annesi Saniye Hanım, babası Haydar Bey'dir. Öğrenimine köyünde başladı ve on yaşına kadar orada sürdürdü. Daha sonra babasının işi dolayısıyla Ankara'ya yerleşen bir ailenin ferdi olarak, eğitimine burada devam etti. Bu arada edebiyata ilgi duydu ve şiirler yazdı. Başlangıçta şiir bir tutku haline gelmişken, zamanla edebiyatın diğer dallarına da ilgi duymaya başladı. Hikayeleri ve makaleleri muhtelif dergi ve gazetelerde yayınlandı. Yazar asıl yükselişini romanla yaptı ve romanda karar kıldı. "Çiçekler Susayınca", "Yanık Buğdaylar" ve "Figan" romanları çeşitli gazetelerde seri halinde yazıldı ve daha sonra kitaplaştırıldı. Bunu diğer romanları takip etti. Eserlerinde Türk toplumunun her kesimini ele aldı ve işledi. İyi ve kötü yönleriyle insan ve toplum arasında etkileşimin ötesindeki sebepleri tespit ederek gözler önüne serdi ve çözüme yönelik ip uçları da verdi. Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu olan yazar, kitaplarının basıldığı Timaş Yayınları'nın da kurucusudur. Yazarın yurtdışında özellikle Almanya da büyük bir okuyucu kitlesi vardır. Ayrıca yazara dış basının da ilgisi büyüktür.