The 9 Public Speaking Secrets of the World's Top Minds

İngilizce

Anahtar Kelime: Tutku'
2022 108. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2022 23:02
Aslında burada, TED platformunda milyonların izlediği sunumların sihri neydi? Ve tüm bu insanlar yalnızca yetenekli miydi? Sahiden de bu iş yetenek işi midir yoksa tamamıyla çok çalışılmış ve emek edilmiş bir ilüzyon mu? Carmine de burada bize katılıyor ve tüm bunların yüzlerce binlerce kez prova edilmiş, adeta ilmek ilmek örülmüş bir ilüzyon olduğu fikrini savunuyor. Ayrıca çok da mütevazi bir şekilde onların konuşma ve sunum sırlarını gözlemlemiş ve okuyucuya da faydalanması için sunmuş. Ben okuma esnasında bahsi geçen tüm TED videolarını izledim ve kitapla senkronize ilerlemeye gayret ettim. Keza kitabı öylece okuyup geçmek boş olur ve bir şey de anlamazsınız. Carmen’in incelemeleri sayesinde onlarca TED videosunu da izleyip değerlendirdim. Beni en çok etkileyen Dr. Jill’in konuşmasıydı. Herkesin izlemesini şiddetle tavsiye ediyorum.
İnsan ve Toplum
2023 13. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2023 14:13
Kitap, TED videolarını da referans alarak, topluluk önünde konuşmanın sırlarından bahsediyor. TED videolarının bu kadar popüler olmasının sırrı neydi; şans mı yoksa uzun saatler süren çalışmalar mı? Yazar Gallo, bu kitabı yazdığına göre belli ki şansa inanmıyor. Peki topluluk önünde etkileyici konuşmanın, kitlelere ulaşan ve insanların kolay kolay unutamayacağı bir konuşma yapmanın sırrı nedir? İşte kitapta yazarın dokuz başlıkta topladığı bu sırları okuyoruz. Uzun araştırmaların ve deneyimlerin, gerçek hikayelerle desteklenerek sunulmuş olması bu kitabı çok değerli kılmış. Oku kenara at kitabı değil. Zaman zaman iletişim konusunda sıkıntı yaşandığında tekrar karıştırılacak bir başucu kitabı. Bu kitabın okuyucuya en büyük katkısı cesaret olacaktır. Kitabı bitirdiğinizde hem akılda kalıcı sunum yapmak hem de bir insanın sıkılmadan sunumunuzu dinlemesi için ne yapmanız gerektiği bilgisiyle donanıyorsunuz ve bu bilgi okuyucuya eminim ki cesaret verecektir. Kitabı topluluk önünde konuşan veya konuşmaya hazırlanan herkese tavsiye edebilirim. İçinde yer alan başlıkları fikir vermesi için buraya bırakıyorum: sır #1: içinizdeki ustayı çıkarın sır #2: hikaye anlatma sanatında ustalaşın sır #3: sohbet edin sır #4: bana yeni bir şey öğretin sır #5: ağızları açık bırakan anlar yaratın sır #6: neşelenin sır #7: 18 dakika kuralına bağlı kalın sır #8: çoklu duyusal deneyimlerle zihinsel bir resim boyayın sır #9: şeridinizde kalın
İnsan ve Toplum
Ted Gibi KonuşCarmine Gallo · Aganta Kitap · 20153,323 okunma
TED Gibi Konuş-C. GALLO/Eğer birine yardım etmek istiyorsanız susun ve dinleyin!
2024 6. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2024 22:03
Başarılı insanların sırrı ne? Ya da şöyle diyelim: Kitleleri peşinden sürüklemeyi, fikirlerini dinletmeyi, yön vermeyi bilen insanların sırrı: Etkili Konuşmak! Peki bunu ne kadar başarabiliyoruz? Topluluk önünde konuşurken ne kadar iyiyiz? Bu doğuştan gelen bir yetenek mi yoksa eğitimle üst düzey olabilen bir durum mu? Dünyaca izlenen TED konuşmaları büyük kitlelere ulaşmayı nasıl başarmış? Soruların cevabı Carmine Gallo'nun 9 maddesinde gizli: - İçinizdeki ustayı çıkarın. - Hikaye anlatma sanatında ustalaşın. - Sohbet edin. - Bana yeni bir şey öğretin. - Ağızları açık bırakan anlar yaratın. - Neşelenin. - 18 dakika kuralına bağlı kalın. - Çoklu duyusal deneyimlerle zihinsel bir resim boyayın. - Şeridinizde kalın. 9 farklı sır. Her maddenin uzun uzun açıklamaları var eserde. Kimi yerler TEDnot'lar ile desteklenmiş. Gallo diyor ki, "Eğer fikirlerinizle bir başkasına ilham veremezseniz o fikirlerin ne kadar iyi olduğunun bir önemi yoktur." Haklı değil mi? Ne kadar iyi düşünürsek düşünelim bunu aktarmayı o kadar iyi yapamadığımız sürece düşüncelerimiz hiçbir şeyi değiştirmeye, hiç kimseyi etkilemeye yetmiyor. "İçedönükler, dünyanın size ve taşıdığınız şeylere ihtiyacı var." (s. 130) Yıllar önce Zoraki Kral isimli bir film izlemiştim. Kekeme bir Dük ve onun krallığa giden yolunda inancını artırmasına, kekemeliğini yenmesine destek olan bir terapistin gerçek öyküsünü anlatıyordu. Düşünsenize, kekemelikten liderliğe... Oysa günlük hayatta gayet normal konuşabilen insanlar olarak halka hitap etmeye gelince oldukça zorlanıyoruz, hatta basit sunumlarda, arkadaş ortamında bile kendimizi dinletmekte problem yaşadığımız oluyor. Neden? Cesaretimizde mi problem var yoksa heyecanımızı mı kontrol edemiyoruz? "Dünyanın en iyi beyinleri" ne diyor bu konuda? Ted Gibi Konuş üç kısma
2017 44. kitabı
Okunma: 22 Eylül 2017 12:55
Büyük bir hevesle başlayıp sonlarına doğru artık "okudum" butonuna basmak için can attığım bir kitap. TED gibi konuş... Tamam konuş konuş da bu TED ne? Hepimiz hayatımızın bir döneminde TED diye bir şey illaki duymuşuzdur. Türkçesiyle : (T)eknoloji (E)ğitim (D)izayn... Her iki yılda bir düzenlenen farklı alanlarda üstün bilgiye sahip olan insanların katılımıyla oluşan konferanstır. Bu konferansları büyük ilgiyle takip etmek dışında bu etkileyici, unutulmaz sunumlar nasıl hazırlanıyor bunu bilmek istiyorsanız, ya da zaten sunum yapıyor ve yeni tatlar katmak, iz bırakmak, ilham vermek istiyorsanız ya daa bir gün TED de konuşma yapmak gibi hayaliniz varsa okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Sunumun can alıcı noktalakarı güzel belirlenmiş şahsen kendi sunumlarımın eksikliğini fark edip bunları uygulamaya karar verdim. Bunlar dışında Şu da varki (TED sunumlarında olduğu gibi) hayallerinizi gerçekleştirmeniz için inancınızı tazeliyor bu kitap. Sizi cesaretlendiriyor sonra da bu cesaretinizi kutsuyor. İtiraf ediyorum kitabı bitirdiğimde dünyayı yerinden oynatabileceğime inanmıştım. Umarım sizde okuduğunuzda aynı keyifi alırsınız diyor ve kapanışı Carmine Gallo 'nun şu sözüyle yapmak istiyorum: "Hayatınız için hayal ettiğinizden çok daha fazlasını yapabilirsiniz. İnsanları hareketlendirmeyi, onlara ilham vermeyi, çaresizlere umut olmayı ve kayıplara yol göstermeyi öğrenebilirsiniz. Öğretme, heycanlandırma, bilgilendirme ve ilham verme yeteneğiniz vardır, ama sadece bunları gerçekleştirme yeteneğinize inanırsanız."
İlişkiler
2024 8. kitabı
Çok büyük hevesle aldığım ancak hadi bitsin artık diye zorladığım bir kitap oldu. Kitaptaki bilgiler elbette çok kıymetli ancak üst düzey bir yönetici değilseniz ya da mesleğinizde çok büyük firmalara iş bağlamaya çalışmıyorsanız kitaptaki bilgileri günlük hayatta kullanacağınızı pek düşünmüyorum. İçerik daha çok “nasıl sunum yapılır?” odaklı. Yazarın “bundan sonraki ilk iş görüşmenizde bu kitaptaki bilgilerden faydalanabilirsiniz” gibi bir iddiası vardı ancak firmaların %95’i iş görüşmelerinde duygusal konuşmalar yaptığınız, istatistik grafikler kullandığınız, arada şakalaştığınız 18 dakikalık sunumlar istemiyor. Günlük yaşantından (ikili diyaloglar) uzak ancak kurumsal şirket yöneticileri için faydalı bir kitap olduğu düşüncesindeyim.
Bir konuşmayı 18 dakikayı sığdırmak
2023 459. kitabı
Bir konuşmada olmazsa olmaz nedir? Neyi barındırmalıdır, neye sahip olunmalıdır, konuşma esnasında nasıl hareket edilmelidir? vb. birçok soruya cevap alabileceğimiz etkileyici bir kitap. TED Platformunda yapılan en iyi konuşmalardan alınan ilham ve incelemeler ile konuşmayı ve anlatmayı en etkili, doğru ve düzgün şekilde isteyen insanlara altın değerinden bilgiler veriyor. Kitap üç bölümden oluşuyor: 1. Bölüm:Duygusal yani tutku. 2. Bölüm:Yeni yani farklı, orijinal ve daha önce görülmemiş. 3. Bölüm:Akılda kalıcı. Peki nedir akılda kalıcı. 18 dakikaya indirilmiş, az sözle fakat zengin görsellerle zenginleştirilmiş. Ted tarihinin en çok alkışlanan kişisi Bryan Stevenson. Steve Jobs ünlü diploma töreni ile izleyicisini yeteneğiyle etki altına aldı. Ted'in en sevilen konuşması. On iki çift bacağı olan Aımee Mullıns Ünlü bir manken olan ve görünüşün her şey olmadığını söyleyen Cameron Russell ve daha niceleri... İşlerinden coşkulu olanlar yani tutkusu yüksek olanlar genelde en iyi konuşmacılardır. En iyi öğretmenler her zaman bilgiyi iletmenin yeni yollarını düşünür. Bilgiyi kimsenin görmediği şekilde sunar. Veyahut bilinen bir şeyi daha farklı bir şekilde insanlara tanımadık bir şekilde paketler ki ilgi çeksin. Son olarak anlatmak istenilne konuyu gerçekten ne söyleyeceğini düşünerek, disiplinli bir yaklaşımla fazla kelimeleri eleyerek hareket edilmelidir.Yaratıcılık da harekete geçer sınır ve engellere takıldığı için. Eğer akılda kalıcı bir konuşma yapmak istiyorsanız önce duygusal bir bağ kurmanız gerekir. Ardından yeni bir fikirle, fark yaratmanız lazım. Dolayısıyla gözleri üzerinize çekmeniz gerekir. Son olarak konuşmanızı öyle etkili ve güzel bir hale getirmeniz için kelimelerinizi 18 dakikaya sığdırmanız lazım. Duyular aktif kılınacak, görsellerle
2018 20. kitabı
100 den fazla TED konuşmasının çözümlemesi , en sevilen konuşmacılar ile söyleşiler, psikoloji, nörobilim ve iletişim uzmanlarının görüşleri bir araya getirilmiş. Sosyal bilimlerde de batılı devletlerin neden ilerde olduğunu , bilimsel olarak her konuyu en ince ayrıntılarına kadar araştırmanın analiz yapmanın ne kadar önemli olduğunu anlamamız açısından da başarılı bir eser. Muhakkak okuyan memnun olacaktır
İlişkiler
Yorumum ️
2021 4. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2021 23:29
Kitap 9 bölümden oluşuyor. Ted konuşmacılarından örneklerle başarılı bir sunum nasıl olmalıdır anlatılamaktadır. Ayrıca yazarın Tednotları ile anlatılan örneklerden çıkarılan sonuçları pekiştirmemiz istenmiştir.
2021 45. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2021 00:24
Ted Gibi Konuş Oldukça güzel bir kitap bir an önce bitirmek istiyordum incelememi yazmak için:) ama iki kitabı birlikte okuduğumdan ve ted konuşmalarını da izlediğimden biraz uzun sürdü okumam ama artık bitti burdayım... Teknoloji eğitim ve dizayn kelimelerinin baş harflerinden alıyor ismini hem kitap motive ediyor hemde güzel sunum nasıl yapılır öğretiyor oldukça keyifli ve eğitici bir kitap gerçekten kitap çok iyi hayatımızın birçok noktasında işe yarıyor. Kısacası hayatla oldukça ilgili bir kitap. Topluluk önünde nasıl etkileyici konuşulur kendimi nasıl geliştirebilirim daha farklı neler yapabilirim büyük beyinlerin fikirlerinden nasıl faydalanabilirim diyorsanız mutlaka okumalısınız tavsiye ederim.. Kitabı okuyunca hitabet güçümüm arttığını ve daha akıcı konuştuğumu fark ettim. Hatta sunumlarımdaki eksikliği gördüm. Aslında kitabı sadece sunum ve konferans verenler değil herkesin okuması gerekir. İnsanlar dil ile anlaşır o halde dilimizi en iyi şeklilde konuşalım ve iletişim sıkıntılarının önüne geçelim. İyi okumalar...
1000k
2020 25. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2020 16:54
TED nedir..? Kitap ismini Teknoloji, Eğitim ve Dizayn sözcüklerinin baş harflerinden alıyor ve bize etkili konuşmayı anlatıyor. Belki hiçbirimiz hayatımızda TED konuşması yapmayacak olsak da konuşmak günlük yaşantımızın büyük bir bölümünü oluşturuyor. Çoğumuz düşündüğümüz şeyi tam olarak ifade edememekten yakınırız. Yada anlatmaktan vaz geçeriz Fikirlerinizi nasıl daha iyi, daha eğlenceli bir şekilde sunabileceğinizi TED konuşmalarıyla anlatan, herkesin okuma listesinde bulunmasını düşündüğüm güzel bir kitap.

Carmine GalloYazar · 4 kitap
Carmine Gallo, çok satan The Presentation Secrets of Steve Jobs (Steve Jobs’un Sunum Sırları) kitabının yazarı, dünyanın önde gelen markalarının iletişim koçu. CNN ve CBS kanallarının eski ana haber sunucusu ve muhabiri. Intel, Cisco, Chevron, Hewlett-Packard, Coca-Cola, Pfizer gibi şirketlerin üst düzey yöneticileriyle çalışıyor ve bu şirketlerin konferanslarındaki açılış konuşmalarıyla tanınıyor. Forbes.com ve My Communications Coach’ta köşe yazarı. Kaliforniya Pleasanton’da karısı ve iki kızı ile yaşıyor.