Tevhid Risaleleri-1

15 Ağustos 2016
Neda Yayınları

2023 9. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2023 21:20
Tevhidin anlamını derinlemesine öğrenmek istiyorsanız bu kitabı ve bu kitabın diğer serisini de okumanızı tavsiye ediyorum. "Tevhid" kelimesi kısa ama anlamı öyle derin ki, insan kendisine bunca yıl nasıl "babaanne dini" yaşıyarak yaşadım diye hayıflanmadan edemiyor. Ama Allah ilim öğrenmek isteyen her müslümana öyle güzel kapılar açıyor ki öğrendikçe daha fazlasını istiyor. Allah da bu öğrenme açlığını en güzel şekilde karşılığını vererek kulunu mutlu ediyor. (Sübhanallah Teâlâ) İlminize ilim katmak istiyorsanız ve iyi bir kitap okuduğunuzda siz de yazarına çay demlemek isterseniz, şiddetle tavsiye ettiğim kitaplardan birisi de bu :)
2021 21. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2021 19:14
Bu dünyada var olma, yaratılma sebebimiz olan Tevhid'i ve bunun tam zıttı olan Şirk'i öğrenmek için çok güzel risaleler. Her biri mektup olduğu için olabildiğine özet ve kısa. Böyle olmasının iyi yanı, okunması kolay. Eksik yanı ise, konu hakkındaki farklı Ayet, Hadis, Tefsir vb. delilleri bulmak okuyucuya kalıyor. Gönül isterdi ki (tıpkı Tevhid Risaleleri Külliyatı kitabındaki gibi) her risalenin sonunda açıklamalar bulunsun; dipnotlu, şerhli bir eser olsun. Ancak eser bu yalın haliyle de Tevhid'i öğrenmek ve anlamak için oldukça faydalı.
2025 209. kitabı
Allah O'na rahmet etsin Muhammed bin Abdulvahhab'ın güzide eserlerinden derleme bir çalışmadır. Tevhidin anlaşılması adına mevcut eserlerden derlenmiştir. İlk bölümde ÜÇ ESAS (Rab, din, Peygamber) ikinci bölümde ise ŞİRKE DAİR DÖRT ESAS bölümleri yer almakta. bu eseri muhakkak okumanızı tavsiye ediyorum.
2022 32. kitabı
4 seriyi de okudum ve genel olarak beğendim. Alimlerden gelen faydalı risaleler barındırıyor. İlim heybene sende güzel birşey eklemek istiyorsan mutlaka okumalısın.
Din

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.