A Journey Into Present Moment Awareness

22 Haziran 2010
Namaste Publishing
İngilizce

2022 15. kitabı
Kitabı bitirmem ile son edindiğim bi bilgi - size bu kitabı alın okuyun - size şöyle iyi gelecek , böyle iyi gelecek gibi cümleler kurmamam gerektiği— ve düşününce o kadar mantıklı geldi ki… Çünkü bu süreç öyle bir süreç ki eğer gerçekten doğru zaman ise o seni gelip buluyor. Bu kitapla yollarım kesişmeden önce kendimce “zorlu” olarak adlandırdığım bir süreçten geçiyordum ~ bir şeylere tutunma ihtiyacım vardı- bu biraz da şey gibiydi Tanrı’ya inanmayan birinin kendini kaybetmişken inananacak bir şeyler araması ve bir şekilde yolunun Tanrı ile kesişmesi — bazen doğru zaman gelir ve siz Tanrı dahi olmasa inanmayı seçersiniz. *bu an önemlidir* Benim için de öyle oldu… Çok sevgili @cigdemodabasiofficial ile yollarımız seneler önce kesişti - sayısız atölye yaptık ama bu tarz bi bilinç bazlı atölye çalışma deneyimim hiç olmamıştı.Ve ne yalan söyleyeyim kayıt yaptırıp ilk atölye başlayana kadar - kitabın bi kısmını okumama rağmen beni neyin beklediği ile ilgili net bi fikrim yoktu. Adım adım ilerleyen 10 haftanın sonundayım şimdi. Bu süreç ile birlikte anda varolmayı , doğru nefes almayı - (ki gerçekten ben nefes almıyormuşum) , meditasyonun faydasını ( istikrarlı olmasa da meditasyon yaptığım ve her yaptığımda bana iyi geldiğini düşündüğüm zamanlar olmuştu.) , deneyimledim aslında. İçimde unuttuğum çocukla - the work- çalışmaları ile yeniden tanıştım adeta, onun varlığını o kadar unutmuşum ki… Su seansları , sabah akşam nefes egzersizleri derken bir de hayatıma yoga girdi. Ve ben neden daha önce yogayı deneyimlememişim diye kendime kızarken artık içimdeki o his - kesinlikle ses değil bir histi artık andaydım ve benle yaşıyordu - doğru zamanın şu an olduğunu özellikle vurguladı. Bu süreci benimle deneyimleyen her arkadaşıma da teşekkür ediyorum - hep birlikte çok güzel
Kişisel Gelişim
Varoluşumuzu anlamak için Tavsiye
2022 21. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2022 22:15
Gerçekten bir insanın ömrümde en az bir kere okuması, eğer kendiyle buluşmaya, tanışmaya cesareti varsa 10 haftalık süreci nefes egzersizleriyle bilfiil deneyimlemesini şiddetle TAVSİYE EDİYORUM. Hiç olmazsa sadece okuyarak yaradanla, kendiyle tanışıp bağlantısını güçlendirmek için çok kolay bir şekilde yol arkadaşlığı yapan güzel bir eser.
Psikoloji
Başucu Kitabı
2020 45. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2020 19:41
Hayatı anlamak , varoluşumuzla ilgili soruların çözümlerini aramak , anlamak isteyenlere kesinlikle ömerebileceğim bir kitap . 10 haftalık bir uygulama ile beraber kitabı okumakta fayda var . Çünkü uygulama ve kitap koordineli gidiyor; ama yine de önceden okuyup sonra uygulamayla beraber okumak da bi seçenek . Ben 4hafta devam etsem de çok istiyorum ki tekrar okuyup daha derin çözümlemeler yapabileyim. Şuanda yaşadığımız problemlerin kaynağının aslında nerden geldiğini , ailemizin mühürlenmiş duygusal problemlerinin aynısının nasıl bizde de tezahür ettiğini çok güzel anlatıyor. Kelime ve cümle tekrarları kitapta çok fazla ancak bunun sebebi sanırım konunun anlaşılmasının çok da kolay olmamasından kaynaklı. Sonuç olarak : kişisel gelişim konusu ve kendine dair derin merakları olanlara tavsiye ediyorum .
Bir Farkındalık Süreci Kitabı Olarak Varoluş Süreci
2020 64. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2020 00:57
Bu kitabın hazır olanın karşısına çıkacağına inandığım için çok fazla övmeyeceğim. Yine de kişisel gelişim / ruhsal gelişim kategorilerine konmadan değerlendirmek lazım zira içi boşaltılmış bazı yaygın kavramları tekrarlamadan kişiye özgü bir bakış ve idrak sunmakta. Bu tip kitaplarda okur alabildiğini alır ve özümser, kendine yettiği kadarını uygular. Bu yüzden kişiye özel bir deneyim sunacağını söylemekte fayda var. Anlatımı sade ve anlaşılabilir. Felsefe ve psikoloji temelli bir kitap ayrıca ciddi birikimlerle desteklenmiş. Anlık rahatlamalar ya da aforizma peşindeyseniz şimdilik başka kitaplara yönelebilirsiniz. Sürece bağlı bir dönüşümü kendi bireysel yaşam yolculuğunuzda deneyimlemek isterseniz buyurun okuyun ve adım adım uygulayın derim.
2018 24. kitabı
Okunma: 27 Temmuz 2018 22:56
Varoluş Süreci bireyde şimdiki zaman farkındalığı oluşturabilmek amacıyla yazılmış bir kitap. Yazar yıllar içerisinde deneme yanılma yoluyla edindiği kişisel deneyimlerini kendisi gibi farkındalık düzeyini artırmak isteyen okuyuculara aktarmış. Kitap 10 haftalık deneysel bir uygulama süreci içeriyor. Kitapta yer alan 10 haftalık deneysel bölümü henüz uygulamadım çünkü 10 haftaya yayılan bu bölümde nefes egzersizlerinin aksatılmadan sabah akşam 15 dakika olarak uygulanması gerekiyor. Yazar bu nefes egzersizleri aksatıldığı taktirde sürecin tamamlanmasının mümkün olamayacağının üzerinde özellikle durmuş. Eğer süreç yarıda bırakılırsa zihin bedenimizin kontrolünü daha da güçlendirerek şimdiki an farkındalığından iyice uzaklaşılabileceğini, bunun sonucunda da zamanın -geçmiş ve geleceğin- esiri olunabileceğini söylemiş. Ayrıca uygulama süreci bir de suya girme bölümü içeriyor. Denemek gerekir diye düşünüyorum çünkü haftalık bilinçli cevaplar kısmında yer alan olumlama cümleleri bence güzeldi ve farkındalık anlamında katkı sağlayabilir. Fakat ben henüz böyle bir 10 haftalık "ödevler ve görevler" uygulamasını tamamlayabileceğime inanmadığım için doğru zamanda kitabı yeniden okumaya karar verdim. Fikirlerimi önemseyip buraya kadar okuyan herkese teşekkür ediyorum :)
Varoluş SüreciMichael Brown · Butik Yayınları · 2016278 okunma
Kitap bana hitap etmiyor. O yüzden uzun bir süre sonra başladığım bir kitabı yarım bıraktım. An’da kalmanın önemi, bunu yaşam biçimi haline getirmenin yolunu anlatıyor. Ancak bu tarz kitaplar bana biraz Best Seller olmak için yazılmış gibi geliyor. Ben daha ziyade felsefi bir şeyler bulmayı umuyordum.
2024 5. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2024 23:20
Kitap dili cok guzel aslinda. Anlatimi ve akiciligi ile hic yormadan soylenmek isteneni okuyucuya ulastiriyor. Yer yer bazi farkindaliklar oluşturdu. bende. Ama genel anlamda pek bana hitap eden bir tarz degil bence. ilk kez bu tarz bir kitap denemek istemistim.
DUYGU BÜTÜNLEME
2024 1. kitabı
Kitap hem psikolojik hem kişisel gelişim hem de deneyimsel bir anlatımda yazılmış. Yazarın kendi deneyiminden yola çıkarak insanlara yol gösterici olması için yazılmış bir kitap. Kitapta farklı okuma şekilleri sunulmuş. İstediğiniz kısımdan başlama imkanınız var. Ayrıca kitabı sadece okuyarak da tamamlamanız mümkün. Eğer yazarın söylediği kurallar dahilinde süreci uygulayarak deneyimlemek isterseniz bir defter tutarak ve ken dinizi gözlemleyerek yola devam etmeniz faydalı olabilir. Süreci deneyimlemeden önce niyet belirlemeniz gerekiyor. Niyet genelikle duygu bütünlemesini sağlamak olarak belirleniyor. Bir şifa çalışması olarak bakmamak gerektiğini ve şifacı olmaya çalışmamak gerektiğine dair vurgular yer alıyor. Daha önce sessizlikte kalmak, yoga ve meditasyon çalışmaları yapmadıysanız bu alanlara biraz bakmak ve anda olmaya dair biraz okumalar yapmak bir de nefes egzersizlerine bakmak kolaylık sağlayabilir. Çünkü her gün günde iki kere on beşer dakikalık bilinçli bağlantılı nefes çalışması yapılıyor. Nefes çalışması esnasında yalnız olmak, oturarak yapmak ve egzersiz esnasında gözler kapalı olarak burundan bilinçli bağlantılı nefes alıp veriliyor. Bir egzersiz on hafta sürüyor. Her hafta için bilinti yanıt ve okuma parçaları var. On hafta sonra üç haftalık bir ara verilip tekrar başlanıyor. Toplam üç kere bu çalışmayı yapmış oluyoruz. Çalışma bittikten sonra altı ay kadar daha nefes egzersizi yapmak gerektiği yazıyor kitapta. Kitap yazar bu süreçlerin amacının geçmişten gelen üzerimizde yük olarak taşıdığımız duygusal yükleri bütünleyerek anda kalmayı öğrenmeyi ve hayat içerisinde bilinçli yanıt sistemine geçerek farkındalıkla yaşabilmek olduğunu ifade ediyor. Ben bizzat deneyimleyerek öğrendim ki hayatta yaşadığımız anlara farkındalık ve dikkatle yaklaştığmızda
Kişisel Gelişim
2021 4. kitabı
...insan; bilgi sahibi olmak, öğrenmek ve gelişmek için okumaz. İnsan anımsamak, deneyimlemek ve keşfetmek için okur... Zira bilgi zihinsel dünyanın hammaddesidir, ve bizler sadece zihinsel varlıklar değiliz.Öğrenecek sonsuz şey vardır. Her şey anda deneyimleyerek öğrenilir. Ve insan olduğu haliyle mükemmeldir. Gelişme çabası keşfetmeyi tatsızlaştırır. Yolda yürürken bakmadan gördüğünüz, dinlemeden duyduğunuz tüm bilgilerin zihinsel dünyanızı sizden habersiz ve izinsiz nasıl şekillendirdiğini hayal bile edemezsiniz. Bana göre okumanın fonksiyonu, zihinsel dünyanızı istidiğiniz şeye odaklamaktır. Bu kitap hakkında bir sürü şey yazılabilir ve yazılmıştır ama zihinsel dünyanızı neye odaklamak istediğinize karar vermek isteyen bir insansanız etkilemeye ve başka bir şeye ihtiyacınız da yoktur. İyi okumalar.
Varoluş SüreciMichael Brown · Butik Yayınları · 2016278 okunma
Konusu açısından çok güzel bir kitap fakat devamlılık açısından gitmedi kitap bir türlü ilerleyemedim.Her kitabın bir zamanı olduğuna inanıyorum.Belki de bu zaman o zaman değil…

Michael BrownYazar · 4 kitap
Amerika'nın başlıca çevre gazetecilerinden biridir. ABD'de Love Kanalı'ndaki toksik atıklarla ilgili skandala yol açan Laying Waste (Pantheon) ve The Toxic Cloud (Harper and Row) adlı kitapların yazarıdır. Aralarında The New York Times Sunday Magazine, Atlantic Monthly, Readers' Digest, Discover ve New York Magazine'in de bulunduğu birçok gazete ve dergide yazmıştır.