Temmuz 2021
Yitik Ülke Yayınları

2021 57. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2021 15:56
Kitabın Adı: Torani Kitabın Yazarı: Atilla Yaşrin Yayınevi : Yitik Ülke YayınlarıYitik Ülke Yayınları
Puan vermedi··
@atillayasrin Merhaba Herkese güzel bi gün olsun Dün bitirdigimden beri hala aklımda kalan detayları olan bu kitabın birincisini, #mori kitabını da çok severek okumuştum hatta sonunun öyle acıklı bitmemesi gerektiğini söylemiştim. @atillayasrin Hocam ikincisi daha zor oldu benim için. Kafamda bir sürü güzel soru işareti ile bitti. Ilk kitabı okuyanlar bilecekler en son Dîcle ve Morî suyu düşmüşlerdi. Ikincisinde coğrafyanın kafer olduğu yerlerde saklanan sırlar, saklanması gereken bir sürü insan ve olay örgüsü içerisinde kaybolup gidiyorsunuz. Yörenin doktorluğunu yapan Melike ve kendini suya atan Özlem ile arasında geçen sohbetler yavaş yavaş bütün sırları ortaya çıkarıyor. Bager, Serhat öbür adı ile Torani , Ferhat, Civan bunların kim olduğunu ve hepsinin birbirinden sakladığı bütün sırlar orta çıkacak. Muhakak okuyun muhakak okutun. Uğrunda savaşacak bir şeyim yoksa hayatım gerçek olabilir mi?
2021 43. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2021 18:00
TORANİ “Uğrunda savaşacak bir şeyim yoksa hayatım gerçek olabilir mi?” Seri kitapları okumayı sevenler için güzel bir kitap önerisiyle gedim. Ama ben seri kitap olduğu bilmeden serinin ikinci kitabı olan bu kitapla başladım. Siz öyle yapmayın. İlk kitaptaki karakterin ikinci kitaba dahil olması sizde ilk kitap için bir merak uyandırıyor. Çok bağlantılı mı diye sorarsanız çok güçlü bağlantılar yok ama insan merak ediyor işte. Kitabın konusuna gelecek olursak hastane kapısına bırakılan bir hastanın gözlerini açmasıyla başlar. Onu tedavi eden doktor Melike iyileşen hastayı evine misafir eder ve hikaye başlar . ( en çok Melike’yi merak etmiştim ben de ve en sevdiğim karakter oldu benim için. ) Melike’nin, Özlem’in hikayelerini okurken yaşanılanları okumak, orada yaşayanların hayat tarzlarını, gelenek göreneklerini okumak öğrenmek güzeldi. Cinayetler, sırlarla dolu sayfaları merakla okudum. Kitabın dili anlaşılır ve sade , okurken yormuyor. Ama konuşmaların kime ait olduğunu dikkatli okumazsak eğer karıştırma ihtimalimiz fazla. Bunun için çok dikkatli okumamalı diye düşünüyorum. İlk sayfalarda dikkat edince artık alışmış oluyoruz. Kitapla kalın… “En büyük hazinemiz aklımızdır, sonra kitaplarımız.”
Dil
2021 11. kitabı
Mori'yi çok sevmiştim, Torani'de beğenim hayranlık mertebesine çıktı.Yazar biraz daha kalemini serbest bıraksa kim bilir neler çıkar. Dil müthiş, tahmin ettiğim gibi şiirleri de var. Bu şiirsel dil ancak şair işçiliğiyle oluşturulur. Kurgu çok zekice.
"Torani miydi hayat"
2021 28. kitabı
Bu ayın ilk kitabı @atillayasrin 'in Yitik Ülke YayınlarıYitik Ülke Yayınları yayınlarindaki #torani kitabıyla başladım. Hem kitapla hem de yazarın kalemine bu kitapla tanıştık.kitap yorumuna geçmeden yazardan birkaç duygu ve
Torani
2021 13. kitabı
Karekterleri çok güzel idealize edilmiş, hele Melike müthiş. Yazarın kelime işçiliğine diyecek yok. Okur kitlesinin çıtasını yüksek tutuyor. Bu hem iyi hem kötü. Edebiyat adına güzel ama çok okura ulaşmak istiyorsa işte o zaman da sıkıntılı.
2022 213. kitabı
TORANİ ~ ATİLLA YAŞRİN Merhaba dostlarım. Size bugün @atillayasrin in #mori den sonra okuduğum ikinci eseri olan #torani nin yorumuyla geldim. Mori ile başlayan hikaye Torani ile devam ediyor. Aslında ayrı ayrı da okunabilir bu iki eser. Fakat birinden birini okuyunca ister istemez ötekini okuma isteği doğuyor insanda. Çünkü anlatım harika. Tasvirler muhteşem. Betimlemeler kusursuz. Doğu kültürünü öyle bir işlemiş ki yazar, okurken herşey yanıbaşınızda canlanıyor. Yörenin gelenek görenekleri, yemekleri, örf-adetleri, şiveleri, toplum kuralları çok gerçekçi bir şekilde yansıtılmış. İlk kitap Mori, Mori ile Dicle'nin suya atlamasıyla bitmişti. Bu kitap ise onları sudan kurtarmaya çalışırken yaralanan (kurtardi ama ikisi de yoğun bakımda), kasabaya ziyarete gelmis doktor Özlem 'in bir hastane bahçesine bırakılmasıyla başlıyor. Ama Özlem 'i kimin kurtardığı ve ilk yardımı kimin yaptığı tam bir gizem. Kasabada kimsesi olmayan Özlem'i evinde misafir eden Başhekim Melike, kimseye diyemediklerini Özlem'e anlatırken bulur kendini. Bir sırdaş, yoldaş olurlar yeni tanışmış bu iki kadın. Doktor Melike ve Özlem'in semaver eşliğinde, yıldızların altında yaptıkları felsefi sohbetler tam ziyafet... Tespitlere bayıldım. Bol bol altını çizdim satırların. Sonu devam edecek hissi uyandırsa da bu kitapta gün yüzüne çıkan gerçekler şok etkisi yarattı bende. Sadece bir hikâye anlatmıyor bize yazar bir coğrafyayı ve coğrafyanın kader olup olmadığını da sorgulatıyor. Mutlaka ama mutlaka #mori ve #torani yi okuyunKaleminiz daim olsun Atilla Bey... İyi ki yazdınız, iyi ki okuduk
2021 9. kitabı
Torani meraklandıra meraklandıra kendisini okuttu. Serinin ilk kitabı Mori'yi daha önce okuduğum için karakterlerin bazılarına aşina idim, bu da kitabın içine daha rahat girmemi sağladı. Ani duygu değişimlerini sevdiğimden zevkle okudum. Üçüncü kitabı sabırsızlıkla bekliyorum.
İnsan ve Duygular
Torani
2021 16. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2021 14:48
Mori'den daha sürekleyiciydi, diyebilirim.Torani'yi daha rahat okudum. Son yine beni şaşırttı ama en azından kısmen mutlu sonla bitti.O kadar çok düğüm var ki yazar her ayrıntıyı aklında nasıl tutmuş hayret ettim. O kadar düğüme rağmen romanın sonunda karanlıkta hiçbir şey kalmıyor. Ha bir de Mori ile kurduğu bağlantılar var. İki gün etkisini atamadım. Melike tam bir klasik karakter.Dil nefis.
2023 7. kitabı
Bazı gerçeklerin açığa çıktığına kitabın sonlarında şahit olacağınız bir eser Torani. İlk başlarda gizemin korunduğu bu kitapta olayların gidişatını okurken geçmiş ile de karşılacaksınız. Aslında