Bloom Books
Orijinal Adı:
İngilizce
Sıralamalar

2024 882. kitabı
Travis, kasabanın polis şefidir ve yıllar önce aldığı birkaç kötü karardan sonra onu büyük ölçüde affeden bir ailesi vardır. Pişmanlıklarla dolu olan Travis'in geleceği düzeliyor gibi görünmektedir. Ta ki bir erkek ve kız kardeşi mevsimlik iş için kasabaya gelene kadar. Easton ve Haven Torres iki yıl önce Kaliforniya'dan ayrılmış ve ülke çapında seyahat edip çalışmaktadırlar. Travis ve Haven birbirlerine yardım etmeyi kabul ederler.
2024 40. kitabı
~küçük kasaba ~arkadaştan aşka ~geçmişin kalp kırıklıkları ♡ KONUSU Travisin geçmişi pişmanlıklarla, yanlış tercihlerle ve yanlış bildiği bazı gerçeklerle dolu.. Yaşadığı kasabada polis şefi ve bir gün yoldan çıkan bir araba görüp gittiğinde kasabaya yeni gelen biriyle tanışıyor.. Haven.. Bitki delisi, neşe dolu , bir yere bağlı kalmadan yaşamaya çalışan Haven.. Tanıştıkları andan itibaren istemsiz birbirlerine çekim hissediyorlar ve karşı da koyamıyorlar tabi ♡ YORUMUM TRAVİS sürekli ona sarılma ihtiyacı hissettim, çünkü ona karşı hislerim tamamen değişti ve yaşanan olayları onun da gözünden bakmamızı sağladı bu kitap.. ve çok kırıcıydı, o şekilde büyümek, gerçeklerinin değiştirilmesi, yaşadığı acı vs. her şey çok kalbime dokundu ve onu çok sevdim.. Son sayfalara doğru öğrendiği bir gerçek beni çok ağlattı mesela ve hem çok kötü hissettim hemde çok umut doluydu İyileştirici şeyler oldu ve çok mutluyum Haven’ın yaşadığı zorlukları da okuduk geçmişindeki ama neşesi daha ön plandaydı ki iyi ki de öyle oldu çünkü Travis’in ne kadar ona ihtiyacı olduğunu anlamış olsak da Haven’ın da böyle bir bağa ihtiyacı varmış ve bunu güçlendirinen tarafın çoğu da Haven’ın iyileştirici bir gücünün olmasıydı bence Sadece aralarındaki arkadaşlığı aşktan daha çok okuduk hani sonlarda her şey oldu bitti ve ben bazı randevularını, atışmalarını sksksks yani ilişkideki bazı genel şeyleri okumak istedim. O yüzden eksik hissettim ama yine de kalbime işledi
2024 227. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2024 17:05
Yıllar önce elime aldığım Başka Dilde Aşk kitabını okurken Travis karakterinin yanlış anlaşıldığını ya da bazı noktalarına değinilmedigini düşünmüştüm ki Travis kitabının çıkacağını öğrendiğimde haklı olduğumu fark ettim. Travis, herkes tarafından ikinci plana atılmanın acısını yaşayan bir karakterken ansızın hayatına giren kadının, onu affeden abisiyle yengesinin , ona tapan yeğenlerinin ve özlem duyduğu babasının sevgisiyle tüm hatalarından sıyrılmaya çalıştığını okuyoruz.
2025 13. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2025 00:48
Başka dilde aşk kitabından tanıdığımız pek de haz etmediğimiz Travis hikayesi ilk bu kitabı okusam Travis daha farklı bakardım yinede geçmişte yaşadıklarından ders alıp kardeşinin yanında yer alması daha iyi bir adam olmaya çalışırken yaşadıklarını konu alıyor genel manada Travis değişimini sevdim kitapta bir annesini hiç sevmedim Haven kaçışı bana hikayesinin çok daha hüzünlü olaylı olduğunu düşündürdü ama beklediğim gibi çıkmadı artılar eksiler artılar ağır bastı akıcı ve eğlenceliydi ve kesinlikle önce Başka dilde aşk okunmalı
·344 syf.·
2024 185. kitabı
Daha kitabın ilk bölümünden Travis gerçekten sevdim. Başka dilde bir Aşk’ı okurkende çok fazla suçlamamıştım açıkçası o yüzden de bu kitapta onunla bağ kurmam biraz daha kolay oldu çünkü kendi başına o kadar fazla kötülüyor ya da o kadar fazla bencilliğe karar verebilecek bir karakter değildi bence. Ama iyi ki onun da hikayesini yazmış ve iyi ki bizi onunla daha yakinen tanıştırmış yazar. Kesinlikle çok güzeldi. Bazı şeylerin burada daha çok açığa çıkması Bree ve Acher’ı yeniden görmek kesinlikle güzeldi.
2024 109. kitabı
Başka Dilde Aşk
kitabını uzun zaman önce okuduğum için herkesin, hatta okurken belki benim bile sinir olduğum Travisle ilgili hiçbirşey hatırlamıyorum. Kitapla ilgili hatırladığım tek şey sadece çok çok sevdiğim. O yüzden Travise karşı boş ve temiz bir sayfaydım. Mia cım da sağolsun güzelce ve keyiflice doldurdu o sayfaları.
Mia Sheridan
nın kırık dökük karakterlerine hep bayılmışımdır, dolayısıyla Travis e de bayılmam hiç şaşırtıcı olmadı. Haven da iyiydi hoştu ama Travisin şapşal, komik tatlılığı çok tatlıydı. Sonlarda olayı biraz abarttı ama olsundu.:)), sonuçta eyy aşk sen nelere kadirsindi..... Veĺhasılı çok sevdim, pek sevdim, yine sevdim.
Kitap Yorumu
2025 56. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2025 15:36
Hafif hüzünlü ve huzurlu bir kasaba aşkıydı. Travis geçmişinin hatalarını geride bırakıp kardeşiyle arasını düzeltmişken sevgilisiyle de geleceğini kurumaya hazırlanmıştı ama işler pekte yolunda gitmeyince yine içsel çatışmasına dönüp, sorunun kendisinde olduğunu sorgularken yolu Haven'le kesişir. Sevgilisinin kendisini aldattığı kişinin Haven'in kardeşi olduğunu öğrenince sözde bir intikam peşine düşer ama Haven'le kurduğu arkadaşlık gün geçtikçe bu intikamı anlamsız kılar. Travis'in Haven'e kardeşiyle ilgili intikam meselesini açması çok hoşuma gitti. Aralarında sırlar olmadan ilişkilerinin başlamış olması ve Haven'le konuşmaları çoğunlukla burukluk taşısa bile güzeldi. Anlatım da çok huzurluydu. Gerçekten o çiçeklerin içinden o küçük kasabadaymışım gibi hissettim. Travis'in içsel konuşmaları, duygusal yönden gelişimi Archer'e yaptıklarını unutturdu... Neredeyse. Romcom'un böyle drma hüzün karışımı huzurlu kitaplarını çok seviyorum. Ama hiçbir türden anlaşmalı fiziksel ilişkiyle başlayan aşkların duygusu bana geçmiyor. Baştan o anlaşma yapılmasa olurdu belki ama sonda hep o aynı drama dönüyor ya çok sıkılıyorum:/ Tutku ve aşkı çok derinden hissetmedim ama ortada böyük bir anlayış vardı.
2025 Okuma Raporları
2024 73. kitabı
Tüm zamanlarımın favorilerinden olan Başka Dilde Aşk kitabında hiç sevmediğim Travis karakterinin hikayesini okudum.Genel olarak sevsem de sıkıldım yerler olduğu için 7 puan verdim. Konusu,Başka Dilde Aşk kitabındaki zamandan 8 yıl sonrayı anlatıyor.Travis kardeşi Archer ile ilişkisini düzeltmeye çalışmış.İkisinin de çabasıyla arada mesafeler olsa da güzel bir noktaya gelmiş.Travis polis şefi olarak hayatına devam ediyor.Bir gün kasabaya Haven adında kardeşiyle sürekli yer değiştirip hayatına devam eden bir kadın geliyor.Sabit bir yere bağlanmayan karakterimizin aşkı tanıyıp Travis’le bir düzen kurma hikayesii okuyoruz. Başka Dilde Aşk’ta Travis’i kötü bir karakter olarak görmüştük.Yazar bu kitapta Travis’e birden mükemmel bir karaktere geçiş yaptırmamış,bu detay güzeldi.Tam aksine aslında Travis’in geçmişteki hatalarından arınma ve kendine ait bir yol çizme mücadelesini okuduk.Aslında Travis kendi hikayesinde hatalar yapsa da kötü biri değilmiş ,onun bakış açısıyla olaylara bakınca bunu görüyorsun.Zaten herkesin hayatı için iyi olamazsın.Annesi yüzünden yıllarca ona inandırılan yalanlar var.Ve karakterini büyük ölçüde bunlar belirlenmiş.Kitabın ortalarında tempo baya düşmüştü ,sıkıldığım yerler oldu.Ama sonlara doğru güzel bir olay yaşandı.Travis’in Haven için yaptıkları çok güzeldi.Haven karakterine öyle ayılıp bayılmadım.Sabit bir yerde yaşamaması falan ,geçmişte yaşadıkları nedense çok bana geçmedi.Yaşadığı şeyleri hafife aldığımdan değil de böyle bir hayata kendini mahkum etmesine takıldım biraz. Yetişkin içerik uyarımı yapıp bitiriyorum yorumumu.
2024 54. kitabı
Hanımlar dikkat, bu uyarı sizin için. Lütfen dikkatle dinleyin beni. Hız sınırını aşmayın, sürücü koltuğunda kemerinizi bağlamayı unutmayın ve en önemlisi(!) bitkilerinizi arka koltukta gelişi güzel yerleştirmeyin. Aramızda üçüncü ihlali yapan bir kadın var. Adı Haven ve kendisi bitki delisi olduğu için neredeyse şerif Travis Hale'e çarpak üzereydi. Bunu elbette bir cezası olabilir(di). Ama Travis o hafta korkunç bir olay yaşadı. Evlenmeyi düşündüğü on aylık sevgilisini bir adamla bastı. Evet, doğru duydunuz. Neredeyse evlenmeyi düşündüğü kız basıldıktan sonra "üzgünüm, seni seviyorum" cümlesiyle terk edildi. Biraz gururlu bir erkek karakterimiz var. Fazlasıyla komik, bitkilerle kendine küçük bir hayat kuran ise Haven'imiz elimizin altında. Bitkiler ne oldu? Şey onlara el koyuldu. Bilirsiniz küçük bir ceza vermesi Travis için mesleki olarak önemli. Tuhaf tesadüfden sonra çalıştığı iş yerinde Travis ile karşılaşması ise beklenmedik oldu. Ana erkek karakterimiz Haven ile sohbet etkeye başladığında etkilenmişti. Peki ya sonra? Travis, beklenmedik şekilde etkileyici bir karakter. Kabul edelim ki uzun zamandır böylesine tatlı birini okumamışızdır. Pardon(!) okumayanlar için bu sözüm geçerli değil. Çünkü henüz onunla ve Haven'a karşı ilgisiyle tanışmadınız. Çok şanslı olduğunuzu bilin. Elbette dramı unutmamak gerekiyor. Travis'in travmalarını okuduğunuzda bana hak vereceksiniz. Başka Dilde Aşk'dan hatırlarsanız Travis bizim için sevgi dolu bir karakter değildi. Bu kitap ise tanışmak için iyi bir fırsat. #travis #miasheridan #pukkayayınları
Aşk
2025 32. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2025 20:41
kitabını meraktan almıştım çünkü
Başka Dilde Aşk
kitabını okurken Travis'e aşırı gıcık olmuştum. Ama kitaba başladığımda ön yargılar yok oldu. Pamuk oluyor kalbiniz kitabı okurken hem Travis'e hem de Haven'a.. Polis şefi olan Travis aldatılınca hem dünyaya küstüm hem kadınlara küstüm modunda kitapta.. Az daha kaza yapmasına sebep olan Haven da tuzu biber oluyor bu küskünlüğe :)) Ahh Aşk kalpte durduğu gibi durmuyor sonuçta..Travis ve Haven sahneleri komik olması da bence kitaba ayrı bir akıcılık katmış en azından benim için :) içinizi ısıtıcak güzel bir kitap! okuyun, okutturun..
Mia Sheridan
emeğine sağlık tatlım yine :))