The Royals #3

Erin Watt
Ekim 2016
Everafter Romance
Orijinal Adı:
Twisted Palace (The Royals #3)
İngilizce
Sıralamalar

Royal Serisi 3
2021 48. kitabı
Royal Serisinin 2. Kitabı Paramparça’nın sonundan sonra Türkiye’de çıkmasını beklemeden 3. Kitabı okumaya başladım. Ve işler öyle değişti kitabın başında nerdeydik, ortasında noldu, sonu nasıl bitti şu an kafam karışık. (SPOILER) Paramparça Prens’in sonunda Brooke’un cinayeti ile suçlanan Reed’i ve geri dönen Steve’i gördük. Evet, helikopteri düşen ve ölmesi gereken Steve... Kitabın başında Reed’in okula dönmesini ve tüm o suçlamalara rağmen hayatını devam ettirmeye çalışmasını okuyoruz. Tabii bu sırada gelen Steve birden Ella’ya babalık yapması gerektiğini farkediyor ve işleri zora sokuyor. Steve için 2 sözüm var: 1. Kişi kendinden bilirmiş işi. 2. Dinime küfreden müslüman olsa bari. Çünkü Ella ve Reed’in birlikte olmasını istemeyen Steve’in söyledikleri şu: “Reed benim lisedeki halim. Seni sevdiğini söyleyebilir ama bunu herkese söyler. Söyledikleri içten değil. He bu arada giydiğin o okul eteği varya (üniforma), o sadece hızlı bir yol. Bu kadar kolay biri olma Ella.” Evet, bunlar cidden yaşandı.. Sen git ben böyle bir pisliktim o da öyle diye kızını uyar ama pislik yemeye de devam et. Oldu canımm Kitap boyunca o kadar sinirlendim kiii Steve’e ayrı Dinah’ya ayrı... Bir ara “oh olsun Dinah’ya süründür onu Steve” dediğim de oldu. Ama kitabın sonunda ne mi oldu? Helal olsun be Dinah dedim... Tüm seri boyunca favorim kim mi? Callum. Daha delikanlısı, akıllısı, mantıklısı yok. Ella ve Reed bile 3 kitap boyunca aynı şeyi yaptılar: kitabın ilk %70’inde “ahh çekim var/ahh seviyorum, düştüm, bayıldım, aşığım” son %30unda “çok seviyorum, her şeyi birlikte aşacağız”. Anlayacağınız hareketleri kimi zaman o kadar ergenceydi ki bunaldım. (Bu da normal tabii sonuçta kitapta 18 yaşındalar?!) Kitapta Royal kardeşlerin ilişkilerine bayıldımm East ve Seb ise beni ayrı bağladı
2022 5. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2022 22:44
Bu seriyle bir tür sınamadan geçtiğime inanıyorum. İlk kitabın başı biraz değiştirilerek, ikinci kitabın sonu, bu kitabın da sonu hariç tutularak birleştirilse ve farklı bir sonla tek kitap yapılsa (yani baştan yazılsa?) ortalama bir kitap olurmuş. Bu haliyle anca sabır diletti.
2021 20. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2021 01:22
Ella , sen olmasan bu aile hiçbir işe yaramaz. Hepsinden akıllı çıktın . Ve yazarımız bu kitapta , türünün dışına çıkıp polise işlemiş, katil kim diye dusunurken sonlarda şok oluyorsunuz , yazarımız ters köşe yapiyor yani.
2021 138. kitabı
Sonunda bitti aynı hayal kırıklığı ile seri başladı ve bitti elime aldığım kitap böyle kötü çıkınca bu sefer devamlı pdf baska kıtap okumaya başlıyorum kitap iyice sürünüyor :( Son kıtabı bitirene kadar 4 tane pdf kitap okudum :D Birçok insan bu son kitabın ve serinin ne kadar harika olduğunu haykıracaktır o insanlardan biri olmadığımı ılk kıtap yorumundan berı yazıyorum zaten . Tonla abukluk son kıtapta ıyıce arşa varınca darallar geldı bana iyice .Steve'in çatı katına görünmeden ve video görüntüsü olmadan nasıl girip çıkabildiğinin açıklamasınımı kacırdım mesela tamam o çalışmayan bır ıkı kameradan gectı diyelim :( Steve'in Maria ile ilişkisi neden daha ayrıntılı anlatılmadı? Polis Steve'in havaalanından çıkıp çatı katına gidip Brooke'u öldürdüğü, sonra bir taksiye binip Royal evine gidene kadar (20 dakika) nerede olduğunu sorgulamadı. ? Hikayede çok fazla boşluk ve bağlanmamış konu kaldı ama en güzel tarafı kıtap yarım bırakamadıgım için sonunda bitmiş olması :D
2021 251. kitabı
"Paramparça Prens" kitabının son 10 sayfası beni öyle etkilemişti ki hemen "Çarpık Saray" kitabına başladım. Çünkü aklımdaki sorulara cevap bulmam gerekiyordu. Diğer kitapta bir olay olmuştu ve suçlunun kim olduğu hakkında tabi ki tahminlerim vardı. Tahminimde de yanılmadığımı gördüm. Birinin artık Reed'e şiddete başvurmaması gerektiğini , Ella' ya da kaçmanın çözüm yolu olmadığını anlatması gerekiyor. Aslında mücadeleci karakterlere sahipler ama bazen kendilerini görmezden geliyorlar. Geçmişleri asla peşlerini bırakmıyor. Ayrıca benden söylemesi bu kitapta geçmişin sırları açığa çıkıyor. Peki siz Çarpık Saray 'ın sırlarını öğrenmeye hazır mısınız?
2021 21. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2021 20:38
Diğer iki kitabı sonunun pat diye bitmesinden ötürü beğenmiştim. Bir merak duygusu bırakması hoşuma gitmişti. Ama bu kitap tam bir felaketti. Beğenenler kusura bakmasın ama bu neeeee!!! Seksin öğretildiği bir kitap mı? Bunu çocuklar okuyor böyle bir şeyin alelade yazılmasını doğru bulmuyorum. Bu kötü ve her boku bilen çocuk sevdanız ne zaman son bulacak? Kızın salaklıklarına değinmek bile istemiyorum ilk kitaptan beri saçmalıyor. Tam bir ergen bozması kitap. Çarpık saray isminden de belli oluyordur. Kitap tamamen çarpık ilişkilerle dolu, kimin eli kimin cebinde belli değil. Devam kitaplarını okur muyum bilmiyorum ama bütün bu iğrençlikler canımı fazlasıyla sıktı. Adam cinayetten hapise girecek kız her şeyi sevişerek çözeceğini sanıyor bu durum yordu. Şu adamın üstüne atlama be artık! Tek gayesi sevişmek olan bu çocuklar benim artık midemi bulandırıyor. Callum ve Gideon dışında kitapta sevdiğim bir karakter yok. İkisi de saf ve onlara çok üzüldüm. Belki Gideon için yazılmış olan kitap çevrilirse okurum. Okunmasını önermediğim bir seri yine de hiç başlamayanlar başlamasın! ;) İlk kitabın yorumunda iyi vakit geçirmek için okunulabilir demiştim. Sözümü geri alıyorum. Sinir krizi geçirmek istemiyorsanız okumayın.
2021 34. kitabı
Royal ailesi sizi mahvedecek diyerek başladığımız bu yolda veda etme vakti geldi. Bu kitapla seksi çiftimize veda ediyoruz. Elveda Ella ve Reed sizi özleyeceğim İkinci kitap  gizemli bir cinayetle bitmişti. Tek şüpheli Reed oldugu icin Royaller bir yandan davayı çözmeye çalışırken diğer yandan dedikodularla baş etmeye çalisiyor. Şunu söyleyebilirim ki katili tahmin etmek hic zor değildi o yüzden üzgünüm. Damdan düşer gibi ortaya cikan Steve sayesinde bir tutam sinsilik dozumu da almış oldum. Adam resmen Broke'dan el almış. Bütün gıcıklığıyla ortadaydı. Ella'nin ilişkisine, kıyafetlerine varana kadar kısıtlamaya çalışan, babalık yaptığını sanan bir kisilik. En baştan beri bunda bir işler var dedim. Ella garibim babasıyla mi uğraşsın, katili bulmaya mi çalışsın, uçkurunu mu düşünsün bin parçaya bölündü. Bu kız olmasa katil zor bulunurdu. Yazarimiz son sayfalarda surpriz yapmayı sevdiğinden beklentim yuksekti. Ama Reed'in annesi ve Steve hakkındaki gercekleri gercekten hiç beklemiyordum. Neyse ki çiftimiz bundan etkilenmedi ve mutlu sona ulaştılar. Bu kitapta yetişkin içerik dozu daha azdi ve polisiye ağırlıkliydi. Royallerin şatafatlı ve kaos dolu hayatları burada bitmedi tabiki. Ben onları her halleriyle seviyorum. Serimiz Gideon'in hikayesiyle devam edeceği için meraktayım. En çok da Easton'i merak ediyorum. Çok beklemeyecegimize eminim.
2021 3. kitabı
evet öncelikle spoiler vererek konuşacağım ilk başta Steve in gelmesi beni delirtmişti zaten Ella ve Reed in sorunları vardı Steve onlar için fazladan bi engeldi fakat kitabın sonuna doğru Steve in ortaya çıkma amacını anlayınca bütün fikrim değişti ve Steve i sevmediğim için olayların suçlusunun o olduğunu öğrendiğimde mutlu oldum . Bildiğimiz üzere bir çok çarpık ilişki var kimin eli kimin cebinde mevzusu fakat serinin 1. kitabından itibaren bu tarz ilişkiler zaten bulunmaktaydı ve Çarpık Saray ı okumaya başladığımda neler ile karşılaşacağımı az çok biliyordum ve bu bir tercih meselesiydi eğer bundan çok rahatsız olsaydım bırakırdım ama zaten yazarımız da yabancı ve bu durum beni çok rahatsız etmedi aslında eden şeyler vardı ve bunlar çok çok +18 olan şeylerdi en azından çarpık ilişkiler konusunda Reed ve Ella arasında olanlar kadar detaya inilmiyordu her ne ise kitabın sonunda biraz Agatha Chıristie havası vardı ama kitap ilk kitaplara göre akıcılık konusunda biraz daha gerideydi bence sinirimi bozan şeylerden biri son 20 sayfada olayların Ella tarafından çözülmesiydi özel dedektiflerin bulamadığı o mektubu Ella bi kaza sonucu bulmuştu daha esrarengiz bir şekilde bir şeyler bulunmasını beklerdim ama yine de beklentilerimi karşıladı heyecanlıydı ve sıkılmadan tek oturuşta okuyabileceğiniz bi kitaptı Galiba serinin 2 kitabı daha varmış fakat Ella ve Reed ile ilgili değilmiş okumayı düşünüyorum Sonuç olarak kitabı beğendim sıkmadı yani eğer Ella ve Reed hikayesi 1-2 kitap daha uzasaydı kesinlikle okurdum güzel bir seriydi Erin Watt
2021 128. kitabı
Okunma: 20 Eylül 2021 18:14
Royal serisinin yorumuyla geldim. Aslında yorum yapılacak bir seri olduğu düşüncesinde değilim, aksine keşke okumasaydim zamanım boşuna gitti diye düşünüyorum. Son kitap "Çarpık" saray, tüm kitapların cümle olarak özeti sanki. Çarpık ilişkilerin anlatıldığı, absürt derece de aile hayatlarının gözler önüne serildiği, +18 konuları fazlasıyla içeren bu kitabı 18 yaşından büyük birinin sevebileceğine asla inanmıyorum. Seriye yüksek puan verenlerin de lise çağındaki kişiler olduğu düşüncesindeyim. Kitaplar konu olarak ne kadar bana hitap etmese de yazarın dili çok akıcıydı. İyi ki de böyleydi yoksa okuyabileceğime hiç emin değilim.
2021 64. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2021 11:36
Royal serisinin ortasında, Reed ve Ella’nın hikayesinin sonuna geldik. Royal ailesi bizi tüketti tabii. Seri bundan sonra novella kitap olan Gideon’un hikayesi ve daha sonraki iki kitap da Easton’la devam edecek. Serinin özellikle 2.kitabını çok seviyorum ben. Genel olarak baktığımda keyif aldığım bir seri ama son kitap Çarpık Saray çok muhteşem bir final kitabı değildi benim için. Bir yere kadar aslında efsane ilerliyor. O kadar merak ediyorsunuz ki okurken o gizem sizi mahfediyor. Çözülmesi gereke bir sürü olay, açığa çıkması gereken sırlar derken meraktan çatlıyorsunuz. Bu merak ve heyecan olayını yazar çok güzel vermiş olsada kitap boyunca durup her şeyi son sayfalarda patlatmasından hoşlanmadım. İnanılmaz hızlı ve oldu bittiye gelen bir final okuyoruz. Özellikle böyle tek tek işlenmiş sırlar varken bir anda her şeyin son dakika da çözüme kavuşması madumu düşürdü maalesef. Çok daha iyi olabilirdi, en azından o heyecanla benim beklentim bu şekilde oldu. Yine de genel olarak seriye bakıldığında su gibi akıp gidiyor. Bir oturuşta bitirebileceğiniz ve sizi kesinlikle kendinize getiren serilerden olabilir Royal Serisi. Favorim hala 2.kitap, favori karakterim hala Callum kim ne derse desim asla değişmeyecek. Kitap yetişkin içerikli, uyarımı da yapayım. Türü sevenlere tavsiyemdir.