Tümünü Gör
10/10 puan verdi
Uçan Şato; Zanzib adlı bir şehirde, halı tüccarı Abdullah’ın başından geçen olayları konu edinmektedir. Hayalperest biri olan Abdullah bir gün uçan bir halı satın alır. Uçan halının sihri sayesinde hayallerindeki prensesi bulur. Prenses bir cin tarafından kaçırılınca peşine düşer ve tehlikeli maceralara atılır. Kitap başlangıcında biraz yavaş ilerlese de sonraki bölümlerde oldukça heyecan verici olaylar ve yeni karakterlerle akıcılık kazanıyor. Uçan halı, uçan şato, iyi ve kötü cinler, büyücüler, cadılar ve haydutların sıkça yer aldığı bu fantastik kitabın okunmaya değer olacağını düşünüyorum. Doğunun gizemli güzellikleri ve yaşam tarzıyla ilgili bilgiler içerdiğini de eklemeliyim..
10/10 puan verdi
Yılınn 9. Favori kitabını bitirmiş bulunuyorum. O kadar güzel ilerledi ki kitap cidden okurken hiç bırakmak istemedim. Bir yandan okurken acaba Yürüyen Şato kitabının karakterlerini görecek miyim diye sürekli kendime sordum. Sofie ve Howl karakterlerine aşığım sanırım. Ve ve ve aşırı iyi yerlerde kendileri ile karşılaştım. Olaylar asla durulmuyor cidden. Aksiyon ve heyecan kitabın sayfalarını hızlı hızlı çevirmenize olanak sağlıyor. Çok çok zevkli ve eğlenceli bir kitaptı. Sanırım bu kitap üçlemesi en sevdiğim kitapların üst rafına ilerliyor.
5/10 puan verdi
Yürüyen Şato'yu okuyup çok sevince serinin devamını da okuma listeme almıştım. Bu kitapta başka karakterlerin hikayesi anlatılıyor olsa da yazarın tarzına güvendiğim için Uçan Şato'yu da en az Yürüyen Şato kadar beğeneceğimi düşünmüştüm. Ama ne yazık ki yanıldım. Kitabın en büyük sorunu, sıkıcı olmasıydı. Böyle renkli bir kalemi olan yazarın, böyle sıkıcı bir kitap yazması beni şaşırttı. Yani okurken ne meraklandım ne heyecanlandım ne de eğlendim. Ara ara eğlenceli sahneler olsa da kitabın genelinde sıkıldım ve yaşananlardan keyif alamadım. Olaylara Sophie ve ekibinin dahil olmasıyla beğenim birazcık arttı ama yine de yaşananlar çok ilgimi çekmedi. Kitabı, sonunda ne olacak diye merak ettiğimden değil, yarım bırakmamak için okudum resmen. Kötü bir kitap değildi ama beklentimi de karşılayamadı.
Uçan ŞatoDiana Wynne Jones · İthaki Yayınları · 2011292 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.