Ayşen Bozkuş
Mart 2021
Müptela Yayınları

Kendimi Bulduğum
Puan vermedi
Her hikayede kendimi bulduğum bazanda çevremdekileri bulduğum sıcak bizden hikayeler. Kitabın başında hikayelere çağıran yazar bizi eskisiyle yenisiyle hayatını hayatınızı çocukluğumuzu gençlik zamanını bazanda şimdiyi okuyorsun eline sağlık
Ben ve Duygularım
2021 141. kitabı
Unutma beni çiçeği Kendilerin de olmayan kimseyi istemiyorlar Ayağın kayıp da düştüysen eğer, elbet bunda da olmalıyfo bir hikmet değil mi? Hepimiz uyurken ettiğimiz dualarımız vardır ya.. Düşünün ki bu kitapta belkide unuttuğumuz o duayı gördüğümüzde gülümsediğimiz ve bizi biz yapan benliğimiz deki şeylerin aslında tüm insanlara verildiğini sadece bizim onu dünyaya nasıl yansıttığımızı ve kendi içimizde nasıl geliştirdiğimizi anlatan bir sürü güzel akılda kalıcı ders verici nitelikte hikayeler..Türk kahvesi eşliğinde okuyabilirsiniz eminim orda yaşadığınız anılarınız bile gözünüzde canlanıcaktır.. Benim favorilerim şu şekilde; Tavan arası Bir varoluş Toprak Yabancı
2021
2026 51. kitabı
Kendinizi bulduğunuz,eskileri,çocukluğunuzu , gerçek saf sevgiyi hatırlatan bir kitap. Bu kitabı okurken umuda çiçek açan hikâyeler fısıldayacak kulağına, “Yalnız değilsin” diyecekler. Çünkü hayatın sürprizleri ve çelmeleri, belleğin oyunları, sustuklarımız, kaçtıklarımız, avaz avaz bağırıp savunduklarımız, gördüklerimiz, görmek istemediklerimiz ve tabii ki sevgi, aşk, aile, dostluk… Hepsinden oluşan, geçmişin gölgesinde, bugüne renk renk çiçekler açmış kocaman bir demet UNUTMA BENİ ÇİÇEĞİ. Sana “Yalnız değilmişim” dedirtecek, içinde karakterlerine sarılma isteği uyandıracak hikâyelerden derlenmiş, her sayfası başka dünyalara açılan bir kitap. Sarılmak , içinde şifa barındıran bir temel ihtiyaçtı. Kaç düş düşmüştü , kaç düş düşürmüştü bu iki oda arasında adımlarken ya da kaç düş daha doğurmuştu çocuk kalbi kim bilir... John Lenon'un , ' Hayat,siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir" cümlesi kendini her daim ispatlamaz mıydı sanki ... Derinden hissederek yaşanılan hiçbir şey unutulmuyor,bilakis zaman kapsülünde saklanıyordu. Odaya hoş bir yanık mandalina kabuğu kokusu yayılırken duvarda asılı duran siyah beyaz kadın fotoğrafından iki damla gözyaşı düştü. "Belki de sadece yalnız olmadığımızı anlamaya ihtiyacımız vardı.."
2021 8. kitabı
Daha önce oğlum ile #yüksektenkorkantırtıl ile tanışmıştık yazarımızın kalemi ile şimdi de bu güzel kitabını okudum... Öncelikle kalemini sevdiğimi belirtmem gerek sıkmayan akıcı bir dili olması çok güzel... Kısa kısa hikayelerin olduğu yeri gelmiş gündemimizin sorunlarını ele yeri gelmiş geçmiş günlerden hoş seda bırakan hikayelerin olduğu bir kitap .... Ben unutma çiçeği sandalını çok sevdim bir sevgiye değer verişini yaş almış büyüğümüzün... Hele denize açılan konakta hayaller kurdum.. Ülke gündemimiz hayli yoğun ve yorgunken dilenmek için bir yer verin derim...
2023 10. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2023 19:20
UNUTMA BENİ ÇİÇEĞİ “Sen malına, elindekine ve hatta kendine ne kadar değer verirsen başkaları da o kadar değer verir.” “İnsan olayları değil, o olaylar olurken neler hissettiğini unutamıyordu. Derinden hissederek yaşanılan hiçbir şey unutulmuyor, bilakis zaman kapsülünde saklanıyordu. Duyguyla mayalanan anılar, eriyip kaybolmak yerine güçleniyor, hatta bazen unutkanlığın tam ortasına bayrağını mıh gibi çakıyordu.” Birbirinden güzel hikayeler okudum. Her bir karakterin yerine koydum kendimi. Yaşanılanlara kimi zaman üzüldüm, kimi zaman hak verdim ve aralarında kendimi bulduğum satırlar oldu. Hayatın içinden kahramanlar hayat hikayelerini usulca anlattılar bana. Yeri geldi bazılarından kendime dersler çıkardım. Benim favorim *Anılar Sandalı* ve *Unutma Beni Çiçeği* oldu. Yazarımızın emeğine yüreğince sağlık. Bol bol okurları olsun inşallah. #ayşenbozkuş #unutmabeniçiçeği #okudumbitti #yorum
2021 17. kitabı
Öncelikle kitaptan kısacık bahsetmek istiyorum. Içerisinde yirmiden fazla hikaye bulunan bir kitap Unutma Beni Çiçeği. Hikayelerin bir tanesi ortalama 3-4 sayfadan oluşuyor. Evet, çok kısa ama bir görseniz o kadar içten o kadar hoş hikayeler ki.. Normalden hikaye kitapları okumayı pek sevmem fakat bu kitap çok hoşuma gitti. Hikayelerin kısa kısa olması kitabı sevmeme yardımcı oldu. Bir de okurken sürekli kendimden bir parça buldum hikayelerde sanırım kitaba kendimi yakın hissetmemdeki en büyük etken bu. İçlerinde en sevdiğim hikaye ise Füreya; Bir Edebiyat Kedisi oldu❤ Yazarın kalemiyle tanıştığım için çok mutluyum o yüzden yazmış olduğu diğer kitapları da okumayı çok istiyorum ve listeme ekliyorum. Hikaye kitapları okumayı seviyorsanız bu kitabı sakın kaçırmayın derim!
2026 23. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2026 06:30
"Derinden hissederek yaşanılan hiç bir şey unutulmuyor,bilakis zaman kapsülüde saklanıyordu." Kitap,sizi alıp geçmişe,umut çiçeklerimizin hiç solmadığı yıllara götürdü beni.Her bir hikaye;bizde böyle yapardık,bu da olmuştu diye diye okundu.Sıcacık dostluklar,kapısı hiç kapanmayan komşu evleri ve sokaklarda özgürce oynayan çocukların mutluluğu. İnsanlar yaşlanıyor,eşyalar eskiyor ve semtler,şehirler değişiyor. Ah çocuk,o örükklerin üzerinden bir bir atlayarak sek sek de oynayalım olur mu? Saçının ucundan başlayalım,hayallerine doğru gidelim,seke seke,yürüye yürüye,koşa koşa,her daim el ele,her daim filizlenen,büyüyen,gerçekleşen hayallerinle yürüyelim birlikte.Ama mutlaka bir şey yapalım,küçükcük bile olsa bir adım atalım.Bir kelebek etkisi yaratalım.
2021 132. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2021 00:15
İçinde hayatın içinden, öğretici aynı zamandada kendinizden bir şeyler bulabilileceğiniz hikayeler okuyabilirsiniz. Farklı farklı hayatları görebilir, günümüzdeki sorunların ve yaşantıların yer yer
2022 7. kitabı
Kısacık öyküler bana her zaman daha samimi gelmiştir. Daha az karakter ile anlatılan öyküler karakterler ile daha fazla bağ kurmamı onların duygularını daha iyi anlamamı sağlıyor. Bozkuş’un öykülerinde insanlığın her halini görmek mümkün. Alzheimer olan ama anılarında ki eşini ve Kur’an-ı Kerim’i unutmayan bir pamuk babaanne, Kızına plastik bir bebek alabilmek için hayallerinden vazgeçen bir baba, Sosyal medya görselliğinden yakınan ama ondan geri duramayan bir adam, Sandalına unutma beni çiçeği ekerek eşinin anılarına sahip çıkan bir ihtiyar, Kirli elin uzandığı masum bir çocuk, Bebeğini kaybeden bir anne, Pandemi günlerindeki sessizlikten gürültüyü bile özleyen kadın, Demir ayakkabılar ile uyumak zorunda olan küçük ayaklar, Ve diğer öyküler… Her zaman yanı başımızda olan insanlar, kafamızı çevirip göz ucu ile şöyle bir gördüğümüz ama içinde kopan fırtınalardan, umutlardan bihaber yaşadığımız insanlar. Bizi biz yapan değerlerin, doğruların, yanlışların ile yaşandığı hayatlar. Zamana yenik düştüğümüz, keşkelerin, özlemlerin ve umutların hiç bitmediği yaşamlar… Kendimizi ya da bir başkasını daha iyi anlamak için okumak lazım diyorum. Kıyısından köşesinden bizi anlatan yirmi üç öykü bulunuyor içinde. Her akşam uyumadan önce üç öykü okuyarak onlarla daldım rüyalara. Yazarın kaleminin hassas bir ruhu var, zaten okuyanlar bilirler. Olayların anlatılışı duygu betimlemeleri ile birleştirince zarif bir elden çıkan çizim gibi oluşuyor gözünüzde
2021 163. kitabı
Merhaba arkadaşlar sizlere güzel bir kitap yorumuyla geldim. . . Kitabımızın içinde kalbimize,ruhumuza dokunan güzel hikayeler var.Meğer ne çok ihtiyacımız varmış böyle güzel hikayelere sıcacık kalbimize,ruhumuza dokunan hikayeler.Kendimizi bulduğumuz,düşündüren,duygulandıran samimi sıcacık hikayeler.Ben hikaye kitaplarını seviyorum ama uzun zamandır gönlüme,ruhuma dokunan hikayeler okumamıştım.Her hikaye mi güzel olur samimiyetle söylüyorum hepsi çok güzeldi.En çok kalbime dokunan hikayeler;Unutma Beni Çiçeği,Kırmızı Demir Ayakkabı,Tut Elimi Çocuk. . . Dili sade ve akıcı eee öykülerde sıcacık anlamlı ve güzel bence kaçırmayın bu kitabı.Yazarımızın çocuk kitabıda var o sayede tanıştım kalemiyle sanırım iki kitabınada kalbimi bıraktım.İşte bizim böyle yazarlara ihtiyacımız var.Hem kendisi hem de kitapları sıcacık.Canım yazarım lütfen siz hep yazın bizlerde okuyalım.

Ayşen BozkuşYazar · 7 kitap
1986 İstanbul doğumlu Ayşen Bozkuş, yazar ve editördür. 10 yılı aşkın editörlük tecrübesiyle pek çok yazarla ve yayınevi ile çalışmıştır. Yayınlanmış romanları ve çocuk kitaplarının dışında Milliyet Pembenar’da köşesi olan Ayşen Bozkuş yıllardır verdiği yazarlık dersleri ile hayali yazar olmak olan pek çok kişiye yol göstermiştir. 2020 Ocak ayından beri İthaki Yayın Grubundan Müptela Yayınlarının ve Ganj Yayınlarının Genel Yayın Yönetmenliğini yapmaktadır. Aşk Bir Mucizedir, İyi Şeyler Birdenbire Olur, Unutma Beni Çiçeği, Kanadını Bana Ver, Yüksekten Korkan Tırtıl, motivasyon ajandası olan İyi Şeyler Birdenbire Olur Ajandası yayınlanmış eserlerinden bazılarıdır. Aşk Bir Mucizedir isimli kitabı ülkenin sınırlarını aşıp Arapçaya çevrilmiştir. Kalemi umudu yazan kadın olarak tanınan Ayşen Bozkuş evli ve ikiz annesidir.