Eylül 2019
Sokak Kitapları Yayınları

2022 89. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2022 01:54
Sevgili yazarımızın okuduğum üçüncü kitabı ve finali ile yine beni şaşırtmayı başardı :-) Her zaman kitaplarında ana karaterlerin  kadınlar olması ile gönlüme taht kuran Özlem Hanım'a bir kez daha teşekkür ediyorum Her kitabında farklı olay örgüsü ve karakterler ile soluksuz okunan hikâyelerinin yanı sıra satır aralarında okuyucuya verdiği mesajları takdire şayan. İki kadın... İki hayat.. İki farklı dünya... İstanbul'un kenar mahallelerinde yaşayan lakin yaşadıkları çevreyi ve hayatı beğenmeyen ve ilk fırsatta kurtulmak için fırsat kollayan genç, tecrübesiz  iki kızın hayatını anlatan bir kitap VerenGül... Beril ; mahalledeki kuaför Hamdi'nin yanında manikürcülük yapan güzelliği ile dikkat çeken, sevgiye aç, karşısına çıkan ilk erkeğe aşık olduğunu sanıp hayatın acımasız yüzüyle karşılaşan Beril. Kitabı okurken bana ahh Beril ahh dedirten, yaşadığı onca zulme ve acımasızlığa ses çıkarmayan, isyan etmeyen Beril . İdil ; üvey babasından yediği tokat ile evden ayrılıp, kendi ayakları üzerinde bir şekilde durmayı başarıp, Tıp Fakültesini bitirip, doktor olan, hırslı, akıllı ve bir o kadar da bencil olan İdil. Hayatın farklı taraflara savurduğu, beklentileri başka, yaşamları ve kişilikleri taban tabana zıt olan iki kadının yolları aynı adam da kesişirse ne olur dersiniz? Evren Hancılar ; ünlü Hancılar ailesinin çapkın oğlu... Devamı... Tabi ki kitapta sevgili dostlar :-)
·432 syf.·
2020 25. kitabı
#verengül birbiriyle öyle zıt özelliklere sahip iki kadının hikayesi. Biri ne kadar masum ve temizse öteki o kadar kötü ve acımasız .. #beril ve #idil in hikayesi Her ne kadar kurgu olsada hayatın gerçeklerini okuyacağınız bir eser. Acımasız insanların ,para için, statü için nasıl canavara dönüştüğü , tertemiz hayalleri olan genç bir kızın fuhuş batığına sürüklendiğinin hikâyesi #verengül.. Bir kadının hayat kadını olarak yaşamak zorunda kalmasının tek sebebi, kendisi hariç herkestir bence.
Veren Gül
2023 27. kitabı
Mücevher Gözlü Anka ile kalemine hayran kaldığım Özlem Hanım’ın ikinci romanını okumak için sabırsızlanıyordum ve inanın Veren Gül’üde soluksuz okudum. Öyle bir kurgu sunmuş ki yazarımız bizlere, kendimizi hikayenin içerisinde ve karakterlerin yanı başında bulurken bir an bile ayrılmak istemiyorsunuz. Son sayfaya kadar yaşanılanlar öyle gerçek ki hissettiğimiz duygu karmaşasıyla kendimize gelmekte zorlanıyoruz kesinlikle. Benim için anlatılmaz, yaşanır bir romandı #verengül Eminim adıyla ilginizi çekmiştir diyerek kadına dair olan kitabımızdan kısa bir yorum bırakıyorum ve TAVSİYEMdir diyorum. İki farklı kadın, iki farklı hayat. Beril Ve İdil Gür ve başak saçları, mavi gözleri ile bir bakanın bir daha baktığı güzellikte bir kızdı Beril. Üvey baba ile yaşamanın zorluklarından okulu bırakıp çalışmakta bulmuştu kaçışı. Maddi durumları çok iyi olmadığı için eve bir katkısının olması Beril açısından iyi olacaktı. Mahalle kuaföründe manikürleğe başladı böylece ve o sırada samimi olduğu müşterisi Fehime, giyim kuşamı ve havaya saçtığı paraları ile Beril’in dikkatini fazlasıyla çekmişti. Aslında farkında değildi Beril ama asıl kendisi güzelliği ile Fehime’nin ağına takılmıştı. Fehime’nin Beril için planları öyle başkaydı ki onun temiz yüreğini kullanmaktan hiç çekinmedi ve yanında çalışan Hamza’ya aşık olması için elinden geleni yaptı. İdil ise liseyi bitirdikten sonra kazandığı tıp fakültesi ile yaşadığı evden, mahalleden, hayatından ardına bile bakmadan kaçmış, hem çalışıp hem de okulu bitirmişti. Hırsları,hedeflediği kariyer planları ile kalbi taşlaşmış, gözüde yüreğide iyilik ve güzelliğe kapanmıştı.Ülkenin en zengin ailerinden birine mensup olan Evren ile evliliğini bile sevgi ve aşk olmadan, sadece tanınmak için yapmıştı. Birbirlerine fiziksel olarak fazlasıyla
Roman
Veren Gül / Özlem Abut OTLUOĞLU
2020 305. kitabı
Veren Gül /Özlem Abut OTLUOĞLU KİTAP SAYISI: 427 Sevgili Okurlarım… Kalemimden dökülen kelimeler yine kadına dair... Hayat denen zorlu yolculuğu farklı patikalarda sürdüren; beklentileri başka, yaşamları ve kişilikleri taban tabana zıt olan iki kadının serüveni ile karşınızdayım bu sefer. Beril ile İdil'in hikâyesi hayatın içinden; beni etkileyen gerçek yaşam öykülerinden, haberlerden, araştırmalarımdan esinlenerek kurguladığım bir roman. Sizi temin ederim ki yaşadığımız toplumda da dünyada da sayısız Beril, sayısız İdil var… Sınıfsal kökenin, para ve statü hırsının insanı nasıl bir canavara dönüştürdüğünü, fuhuş batağına sürüklenen bir genç kızın biçare çırpınışlarını okudukça sarsılacaksınız, bundan eminim… (Tanıtım Bülteninden) KİTAP YORUMUM: Beril ile İdil ikisi de sıfırdan bir şeylere başlamak isteyen ama bir şekilde hayatları çekişmek zorunda kalan 2 ayrı karakter. İkisinin arasındaki derin ipucunu tabii ki vermeyeceğim. Kitabın öğrettiği en önemli ders en kötü aile bile birinin peşine takılıp gitmekten iyidir. Bazı insanlar başarır tek başına ayakta kalmayı ama bazı insanlar birinin desteğine ihtiyaç duyarlar. Belki de böyle durumlarda hırs iyi ama bu insanı tabii ki kötü insan yapmamalı. idil farklı bir karakter olsa Evren yine onu sevip yolları kesişir miydi? saygı duyar mıydı? bilemiyorum ama bazen ne yaparsak yapalım yaşanması gerekenler yaşanır. Beril ayakta kalmaya çalışırken inandığı kişilerin kurbanı oldu. Halen o çıkmazdan kurtulabilir miydi? Yine çok emin değilim. Üzerine yapışan kir hayat kadınlığı onun elbisesi olmuştu adeta. En kötü şey belki de bulunduğun durumu kabullenmek. Belki de mücadele etmeliydi Beril. Belki de Evren ile açık net konuşmalıydı. o zaman Evren'in tutumu nasıl olurdu? Kitabın konusu çok üzücü. Evren'in son gidişi, Beril'in ilk
2022 51. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2022 01:28
Merhaba canım kitap dostum. Hayat nasıl gidiyor? Bugün herayokuyanlarkulubu ‘müzün Temmuz ayına özel seçtiğimiz yazar olan Özlem Abut Otluoğlu’nun “Verengül” adlı kitabıyla geldim. Yazardan okuduğum bu 3.kitabıydı ve diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabı da beni etkilemeyi başardı. Peki bunu nasıl başarıyor? Yazar kitaplarında hep kadınların hayat hikayelerini anlatıyor. Karakterler ve olaylar kurgu olsa da gerçeklik payı olan yaşanmış veya yaşanabilecek olayları ele alıyor. Hal böyle olunca yazdığı karakterler ve hikayeleriyle yıllarca hafızalarda yer işgal eden, insanı derinden etkileyen kitapları oluyor. Gelelim #verengül #kitapyorumu na. Kitapta birbirinden her anlamda farklı karakterlerde olan iki kadın var. Tek ortak noktaları ikisinin de dillere destan güzel olması. Biri yoksul bir mahallede ailesiyle yaşayan, bir kuaförde müşterilere manikür pedikür yaparak çalışan saf mı saf Beril, diğeri hem kendi hayatı, hem de doktorluk kariyeri için çevirmedik dolap bırakmayan, şan, şöhret, statü için kafayı yemiş, nemrut suratı ve bencil halleriyle benden uzak cehenneme direk olsun diyebileceğim bir karakter olan İdil. (İdil’i fazla gömdüm galiba. Kusura bakmayın) Beril’e etme eyleme, bu kadar saf olma kuzum diye kızsam da üzüldüğüm karakterdi. Geri kalan karakterlere sövdüm diyebilirim. Bu hayatta niye yüreği güzel ve saf insanlar acı çeker? Hayatın sillesini neden hep garibanlar yer? Neden hep kötüler kazanır? Sevmek ve sevilmek zor mu? Neden bazı insanlar kötü kalpli? Hayat mı öyle ister ya da doğuştan mı gelir yoksa kötü koşullar mı insanı kötü olmaya iter? Sence hangisi? Mizaç, karakter ya da kişilik neydi? Tüm bu sorular kitap boyunca kafamda bir girdap gibi dönüp
Veren Gül
2022 112. kitabı
Veren gül Sevgili Okurlarım… Kalemimden dökülen kelimeler yine kadına dair... Hayat denen zorlu yolculuğu farklı patikalarda sürdüren; beklentileri başka, yaşamları ve kişilikleri taban tabana zıt olan iki kadının serüveni ile karşınızdayım bu sefer. Beril ile İdil`in hikâyesi hayatın içinden; beni etkileyen gerçek yaşam öykülerinden, haberlerden, araştırmalarımdan esinlenerek kurguladığım bir roman. Sizi temin ederim ki yaşadığımız toplumda da dünyada da sayısız Beril, sayısız İdil var… Sınıfsal kökenin, para ve statü hırsının insanı nasıl bir canavara dönüştürdüğünü, fuhuş batağına sürüklenen bir genç kızın biçare çırpınışlarını okudukça sarsılacaksınız, bundan eminim… Yazarımızın okuduğum ikinci eseri. Farklı karakterlerde iki kadından söz edilmiş... Hmmm kibirli ve hırslı olan bir karakteri anlatırken yazarım neler hissetti çok merak ediyorum, ben okurken bile gıcık oldum Ama bir de o naif muazzam ve sevgi dolu karakteri okurken de mest oldum. Eser kesinlikle TAVSİYEMDİR. Çünkü bu karakterlerden biri sizsiniz ve okurken hangisi olduğunuza siz karar vereceksiniz.. Yazarımızın akıcı kalemi ile bu muhteşem kurgusunu keyifle okuduğum bir eser bırakıp kaçıyorum... @ozlem_abut_otluoglu @sokakyayingrubu #glcnkitaplığı #keşfet #kitap #kitapönerisi #kitapkurdu
2023 41. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2023 15:13
Herkese selaaamm Kısa bir aranın ardından kalemini çok sevdiğim Özlem Abut Otluoğlu'nun "Verengül" kitabı ile geldim... "Bazı hikâyeleri anlatabilmek için sondan başlamak gerekir. " Diye başlayan kitabımızda başkarakterimiz Veren Gül'ün ölümünden korkulup hastane kapısına bırakılmasıyla başlıyor olaylar. Peki kim bu Veren Gül ? Hayatının baharında güzelliği ve saflığı ile herkesin dikkatini çeken, kuaförde manikürcü olarak çalışan Beril, (Veren Gül) kuaföre gelen Fehime tarafından kandırılıp içinden çıkılmaz bir batağa saplanır ve bu bataktan çıkmaya çalıştıkça daha çok batar. Beril'in tam tersine varoş hayattan gelip kendi ayakları üstünde duran bencil kişiliği ve narsist tavırlarıyla aşağılık kompleksini bastırmaya çalışan İdil Hancılar ise ünlü bir doktordur ve zengin iş adamı Evren Hancılar'ın ne isterse alan hırslı eşidir. Bu karakterleri birbirlerine aşırı şekilde zıt olan iki kadının en önemli özellikleri ise birbirlerine fiziki olarak aşırı benzemeleri ve aynı adama sahip olma çabalarıdır. Evren Hancılar'ın bir suikast sonucu öldürülmesiyle bu iki kadının hayatı okuyucunun beklemediği bir şekilde kesişir. Türk filmi senaryolarını aratmayan dramatik konusuyla, olarak kaleme alınan eseri @herayokuyanlarkulübü ile beraber okuduk. Her Ay Okuyanlar Kulübü
2022 33. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2022 18:22
Uzun zamandır okuduğum en iyi kitaplardan bir tanesini sizlere tanıtmak istiyorum bugün. Hikâyemiz aslında 2 kadını anlatıyor. Ikisi de hayat mücadelesi verirken neler neler yaşıyorlar. Bazılarının şansı yaver giderken bazıları ise ne yazık ki o kadar şanslı olamayabiliyor. Veren Gül içimde çokça yara açtı. Yaşadığı zorluklara rağmen savaşmaya devam etmesi beni çok etkiledi. Kitapta da gördüğümüz üzere hayat ne yazık ki her daim mutlu mesut geçirdiğimiz bir süreç değil. İdil'e gelecek olursak, ne kadar kızsam aslında onunda çocukluktan gelen travmaları vardı. Güzel bir çocukluk yaşasaydı belki de böyle bir insana dönüşmeyecekti. Asıl beni üzen şey ise ne yazık ki bu tarz hayatları olan kadınların var olması. Gerçekleri okuyoruz biz burada. Keşke gerçek olmasa dediğimiz şeyleri okuyoruz.. Kitabın sonu ise beni baya baya şok etti, cidden beklemiyordum böyle bir şeyi. Okurken çok keyif aldığım bir kitap oldu kendisi. Sizlere de tavsiye ediyorum..
2022 34. kitabı
Merhaba Bugün sizlere @herayokuyanlarkulubu ile Temmuz ayına özel seçtiğimiz yazarlarımızdan @ozlemabutotlugoglunun Verengül kitabı ile geldimm. Ahh Berill ya da Verengul mu demeliyim Kitapta en çok üzüldüğüm karakterlerden biri ve tabikii en çok kızdıklarım arasında. Kitapta en önemli iki karakter İdil ve Beril. Aralarındaki sırrı bilmeden birbirlerine düşman olan iki kadın ve düşmanlıklarının asıl sebebi Evren Hancılar. İdil kendi kariyeri için sevmediği ama soyadının kuvvetinden yararlanmak istediği Evren Hancılar ile evlenir. Ancak evlilikleri Evren Hancılar'ın istediği gibi gitmez ve bir gün Beril ile tanışır. Hayatını tam istediği gibi düzenlemek için planlar yaparken hiç beklemediği bir yerden hayatını alt üst edecek olaylar gelişir. Bu olaydan en kârlı yine zekasını kullanan İdil yarar sağlamış olarak çıkar. Beril, ahh Beril ismi her geçtiğinde huzunlenmemek elde değil. Beril o kadar saf bir kız ki kolaylıkla hiç tanımadığı biri ile yollarını birleştirir. Bu evlilik onun sonunu getirse de o yaşamaktan hiçbir zaman vazgeçmez. Öyle ki bir gün Evren Hancılar ile tanışır ve tam mutluyum derken Evren Hancılar 'ı kaybeder ve hayatı yinr tepetaklak olur Kitapta anlatılacak o kadar çok nokta var kiii. Hangi birine değinsem eksik kaliyor gibi. Her nokta birbirinden değerli ve hüzünlü Kitabı bitirdiginizde gözleriniz dolu dolu oluyor. Okuyun, okutturun Sevgili yazarımız @ozlemabutotluoglu kaleminize yüreğinize sağlık. Yine bizleri etkileyen muhteşem bir kitap yazmışsınız
2020 78. kitabı
Hayırlı geceler arkadaşlar Çok severek okuduğum bir kitabın yorumu ile geldim.Kesinlikle tavsiye ediyorum arkadaşlar.Kitapta üç kadın ve üç hayat var.Hep bir mücadele içinde olan kadınlar.Peki yolları nasıl kesişmiştir ? Orası size kalsın tabiki.Veren Gül hayatın sillesini yemiş,kötü yola düşmüş bir kadındır.Ne gençliğini yaşayabilmiş ne de ona değer veren birini görmüş.Hayatı artık katlanılamayacak hal aldığında ise ölmek için sürekli yalvarır durur Allah'a.Artık erkeklerin para verdikleri için onu ezmesi,hor görmesi, üstünlük hakkının kendilerinde olduğunu düşünmeleri Veren Gül'ün canına tak etmiştir.Dayanamaz ve hastalanır.Kimseden hayır görmez.Hastalanınca kötü işlerde çalışanların başında duran baş kadın sırf başına bela olmaması için onu hastaneye gönderir.Tabii ki geri dönmemek üzere... Prof. Dr. İdil Hancılar mı? O da işinden başka bir şeye bağlı olmayan,çok ciddi bir kadın.Ailesinden yıllar önce kopmuş bir kadın ve kendi ayaklari üzerinde duran,güçlü bir yapıya sahip bir kadın.İdil, birgün televizyonda 'Sıcak Gelişme' diye bir alt yazı görür.Sunucunun sesini duyduğunda ise kanı donar.Çünkü yılbaşı günüdür ve ünlü eğlence mekanına silahlı saldırı gerçekleşmiştir.Bu terörist 39 cana kıymıştı.Haberi duyar duymaz faydam olur diye hemen hastaneye yardıma gitmişti.Aslında hastanede gördüğü bir kadın aklına takılmıştı.Neden takıldı bilmiyordu ama araştıracaktı bu kadını. Beril ise güzel ve bir o kadar da çekici bir kızdı.Aklı fikri giyimde,eğlencedeydi.Hayatın gerçeklerinin farkında değildi fakat hayat ona kendisini hatırlatacaktır.Okulu hiç önemsemedi.Bu nedenlede ortaokul son sınıfta bıraktı okumayı.Mahallenin kuaföründe pedikürcü olarak işe başladı.Dükkana gelen zengin Fehime sayesinde dolgun bahşiş alırdı.Ayrıca çok da severdi Fehimeyi.Yine Fehime'nin geldiği