Watchmen #8

Watchmen Chapter Eight: Old Ghosts

Alan Moore

Watchmen Chapter Eight: Old Ghosts Hakkında

Watchmen Chapter Eight: Old Ghosts konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
8
Okunma
Beğeni
432
Görüntülenme

Hakkında

Nite Owl and Silk Spectre make a drastic decision—to break out Rorschach out of prison! As the three reconvene to discuss the clues they’ve all gathered on Blake’s murder, Dr. Manhattan makes a sudden return!
Yazar:
Alan Moore
Alan Moore
Tahmini Okuma Süresi: 60 dk.Sayfa Sayısı: 35Basım Tarihi: 1 Nisan 1987Yayınevi: DC ComicsOrijinal Adı: Watchmen Chapter Eight: Old Ghosts
Ülke: United States of AmericaDil: İngilizceFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Alan Moore
Alan MooreYazar · 76 kitap
Alan Moore, 1953 Northampton, İngiltere doğumlu yazar ve çizgi roman yazarıdır. Frank Miller ile birlikte çizgi roman dünyasını değiştiren sanatçı olarak anılmaktadır. Yazdığı birçok çizgi roman Hollywood tarafından filme çekilmiştir. Bunlardan başlıcaları "Watchmen", "From Hell", "V for Vendetta" ve "The League" sayılabilir. 1979 yılında İngiliz 'Sounds' müzik dergisinde karikatür çizeri olarak çalışmaya başlayan Moore, zamanla çizim konusunda yeterince iyi olmadığını anlayarak yazarlığa yoğunlaştı. İngiltere'nin meşhur '2000AD' dergisinde çeşitli karakterler yaratan Moore, özellikle 'Marvelman' serisi ile ödüller toplamaya başladı. (British Eagle Awards for Best Comics Writer, 1982 and 1983) DC firmasının "Swamp Thing" dergisi ile ABD'ye yöneldi. Edebi değer taşıyan metinlerinde çevre, toplum, bireyin toplum içindeki yeri sorgulanıyor, bu ise dönemin genel geçer çizgiroman anlayışıyla çelişki yaratıyordu. Yine aynı firma için çeşitli işler yaptıktan sonra 1986 yılında yayımlanan 'Watchmen' sınırlı serisi çizgiroman camiasını ve tarihini kökten sarstı. Bu gelişkin kurgu yapıtta süperkahraman kavramı etrafında topluma dair sert bir siyasal eleştiri vardı. Alan Moore, türün kalıplarını ve araçlarını bozan, parçalayan, onları farklı içeriklerde tekrar kurarak okuyucuyu şaşırtan ve düşünmeye zorlayan bir tarz kullanır.