Yabancılar

2000
Altın Kitaplar Yayınevi

2023 8. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2023 00:00
Dikkat spoiler içerir. Amerika'da bazı insanlarda sorunlar çıkmaya başlar. Dom adında bir yazar, uyurgezer olmuştur ve her gün evinin farklı bir yerinde uyanmaktadır. Ernie Block adında eski bir asker ve şimdinin otel işletmeni, karanlıktan korkar hale gelmiştir. Ginger adındaki bir doktor, durduk yere hafıza kayıpları ve korku nöbetleri geçirmeye başlamıştır. Jack White adındaki eski asker ise ordudan atıldıktan sonra karısının ölümünü görmüş ve artık büyük çaplı soygunlar yapmaya başlamıştır. Ancak içinde bir huzursuzluk vardır. Brendan adındaki bir rahip ise tanrı inancını kaybetmiş ve öfkeyle vaazlar vermeye başlamıştır. Jolia'nın kızı Maggie doktor fobisi oluşturmuştur. Dom ilaçlara başlar, Ernie tedavi olur ama bir işe yaramaz. Ortak noktalar ise herkesin aydede görmesi ve ına doğru çekilmesidir. Ginger ve Dom bu olayı araştırmaya başlar. Ama Ginger'ın tanıdığı Peter adlı adam öldürülür. Bu arada Brendan sadece elleri ile kötürüm bir çocuğu ve ciddi yaralanan bir polis memurunu iyileştirir. Aslında bu isimlerin ortak bir yönü daha vardır. Hepsi 1 sene önce temmuz ayında Rennie'nin işlettiği Sükunet Motelinde kalmıştır. Bunu keşfeden Dom ve Ginger diğer insanları da buraya çağırır. Geçen sene bir şey olmuş ve hafızaları silinmiştir. Bunu yapan Albay Falkirk nerededir? Devlet adına hangi birim bu işi yapmıştır? Bu konulara en çok hakim olan Jack ekibi nasıl yönetecektir? Dom ve Brendan ellerindeki gücü yönetebilecek midir? Herkesin gördüğü kırmızı ay ne anlama gelmektedir. Falkirk olaylar çığırından çıkınca ne yapacaktır? Dom ve Ginger o kırmızı gemiyi bir daha görebilecek midir? Dünya dışı yaşam var mıdır? Bundan sonra neler olacaktır? Keyifle soluksuz okunan bir roman.
2021 183. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2021 22:31
Aniden uyurgezerliğe yakalanan bir yazar, kapıldığı korku nöbetlerinden dolayı çalışamaz hale gelen bir cerrah, tanrıya inancını kaybeden bir rahip, karanlıktan korkmaya başlayan eski asker, doktor ve hastahanelere karşı hiç yaşamadığı deneyimlerinden dehşete kapılmış küçük bir kız ve annesi, bir hırsız ve diğerleri ancak hiçbiri kendisine neler olduğunu açıklayamıyor. Roman oldukça kalabalık bir kadroya sahip. Herbirini ilerledikçe tanıyorsunuz. Sayfalarca süren maceralarında herbirini öyle benimsiyorsunuz ki nolur hiçbirine kötü şeyler olmasın diye dua ediyorsunuz. Gerilim hiç düşmüyor. Süper bir kitaptı.
·557 syf.·
2022 12. kitabı
Kitaba da karakterlere de çok alışmıştım. Ne yazıkki bitti. Harika bir kitaptı. Ayrı yerlerde yaşayan bir grup insan birbirinden habersiz hemen hemen aynı kabusları görmeye ve günlük hayatta Yaşamlarını olumsuz etkileyecek korkular yaşamaya başlar. Karanlık korkusu, eldiven korkusu, doktor korkusu, Ay'a hayranlık, hastaları ve yaralıları iyileştirme gücü… tüm bunların bir anlamı olmalıdır. Bu insanların tek ortak noktası bir yaz aynı motelde kalmış olmaları olunca sorularına cevap bulabilmek için Bu motelde toplanırlar. Kitabın bundan sonraki kısmı çok daha akıcı ve heyecanlı ilerliyor. Bir kereliğine de olsa kitaptaki bazı karakterler gibi nesneleri uçura bilmeyi isterdim. Havada dans etmek bizim tuzluk ve biberliğin de hakkı. :) Yazarın uzaylı kardeşlerimizle İlgili tutumunu da sevdim. Hepsi canavar olamazlar değil mi?
strangers
Puan vermedi
Herkese Merhaba Amerikanın dört bir yanında bazı insanlar garip korkular, psikolojik bunalımlar ve uyurgezerlik gibi sorunlarla karşılaşıyorlar. Hepside ilk başta bu duruma bir anlam veremezler. Bu tuhaf olayların kurbanları, bu durumun sebebini araştırırılar ve en sonunda Nevada'nın motelinde buluşurlar. Dean Koontz 'un bu romanı, çoğu okuyucu için en iyi eseri olarak kabul ediliyor. Roman biraz geniş bir kadroya sahip, olayların başlangıcı gizemli bir şekilde başlıyor. Zaten Stranger'da garip, tuhaf ve açıklanamaz anlamına geliyor. Bu şekilde başlayan roman, okuyucu için tıpkı bir puzzle parçalarını birleştirmeye benziyor. Son ana kadar o yappoz'un parçalarını birleştirdiğinizde hikaye bir bütün olarak hem anlam kazanıyor, hem de yaşanan olaylar kafanızda oturtuluyor. Ben kitabı okurken sonlara doğru biraz zorlandım. Çünkü kitap biraz hacimli bir eser olduğu için, bir de karakter sayısı biraz fazlaydı. İster istemez olay geçişlerinin fazlalığından okuyucu açısından da zor bir okuma oluyor. Hatta kitabı bir süreliğine rafa kaldırmayı bile düşündüm.Tabii bunun bir de kitabın yazı puntolarının küçüklüğüde var. Kitap 400 sayfa civarlarında olsaydı daha iyi olurdu. Korku ve gerilim geri plandaydı, daha çok gizem unsuru çok ön plandaydı. Dean R.Koontz'u daha önce okumamış olanlara bu kitaptan başlamamalarını öneririm. Bundan sonrası SPOİLER* içermekte. Eserin konusu Dünya dışı zeki yaşamla ilgili. Hikayedeki karekterlerin çoğu geçen yaz Nevada'nın Sükunet motelinde kaldıkları sırada dünyaya bir uzay gemisi iner. Tabii oranın yetkili birimleri olaya el atar. Zaten daha önce de biliniyordu bilim insanları tarafından dünyaya bir uzay gemisinin yaklaşmakta olduğu. Sonra devlet tarafından, motelde kalınan kişilerin hafızası siliniyor. Onun yerine sahte anılar
Edebiyat & Roman

Dean R. KoontzYazar · 63 kitap
Dean Ray Koontz (d. 1945 - ABD), Genel olarak romanları gizemli gerilim türünde değerlendirilmekle birlikte korku, fantezi, bilimkurgu, gizem ve hiciv ögeleri de içermektedir. 14 sert kapaklı ve 14 karton kapaklı kitabı ile New york Times Bestseller listesinde 1 numaraya yükselmiştir. Kariyerinin ilk yıllarında aralarında “David Axton”, “Leigh Nichols” ve “Brian Coffey”nin de bulunduğu farklı müstear isimlerle pek çok eser kaleme almıştır. Resmi internet sitesinde kitaplarının toplam satışının 450 milyon adedi geçtiği belirtilmektedir. 9 Temmuz 1945 tarihinde Everett, Pensilvanya’da doğmuştur. Çocukluk yıllarında, daha sonra kitaplarını da etkileyecek şekilde, alkolik babasının düzenli biçimde şiddet ve istismarına maruz kalmıştır. 1967 yılında Pensilvanya’da üniversite eğitimini tamamlayarak İngilizce öğretmenliği yapmaya başlamış, ilk eserlerini de bu yıllarda kaleme almıştır. Boş zamanlarında yazmış olduğu ilk romanı “Star Quest” 1968 yılında yayınlanmıştır. 1970’li yıllarda hem kendi adıyla hem de farklı müstear isimlerle gerilim ve korku romanları yazmaya başlamış, bazı yıllarda sekiz kitabı basılmıştır. Kullandığı müstear isimlerden bazıları Deanna Dwyer, K. R. Dwyer, Aaron Wolfe, David Axton, Brian Coffey, John Hill, Leigh Nichols, Owen West, Richard Paige ve Anthony North’tur. Pek çok kitabı daha sonra kendi ismi ile yayınlanmış olmakla birlikte, kitapların büyük çoğunluğu tekrar yayınlanmasını engellemek amacıyla yazarın kendisi tarafından hakları satın alınmıştır. Tekrar basılan kitaplarından Demon Seed, Invasion ve Prison of Ice gibi kitapların büyük ölçüde tekrar yazıldığı bilinmektedir. On yıldan fazla bir süre boyunca tam zamanlı yazar olarak çalışan Koontz’un ilk önemli çıkışını yapmasını sağlayan romanı 1980 yılında yayınlanan Whispers(Fısıltılar) olmuştur. Fısıltılar’dan önceki son iki kitabı The Key to Midnight ve The Funhouse da bir milyonun üzerinde satış rakamına ulaşmış ancak müstear isimlerle yayınlanmıştır. İlk çok satan romanı Demon Seed 1977 yılında gösterime giren aynı isimli film uyarlamasının ardından iki milyonun üstünde bir satış rakamına ulaşmıştır. Sert kapaklı ilk çok satan romanı Strangers yazara finansal açıdan güvence kazandırmış ve üst düzey yazarlar arasına çıkmasını sağlamıştır. Romanlarının pek çoğu Orange County, California ve çevresinde geçen Koontz eşi Gerta ile Newport Coast, California’da yaşamaktadır. 2008 yılında, John Grisham'la birlikte yıllık 25 milyon dolarlık geliri ile dünyanın en yüksek para ödenen altıncı yazarı olmuştur.