2001
Phantoms
Sıralamalar

2018 65. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2018 19:15
Abd'de en çok satan ve okunan gerilim korku yazarlarından Dean Ray Koontz'un ilk okuduğum kitabı Kurbanlar oldu. Okuduktan sonra niye daha önce okumadım tepkisini verdim, öyle birçok kitabım oldu tabi. Belki yazarın en iyi ve ünlü kitabı değildi ancak beni yeterince memnun etti diyebilirim. Dean R. Koontz hayal gücü oldukça kuvvetli bir yazar ve hem günümüz, hem geçmişle, hem de o kurguladığı fantastik dünyayı bir araya getirmekte oldukça başarılı. İlk sayfadan itibaren bir heyecan, gerilim, korku ve endişe yüklemeye başlıyor kitap, sonlara doğru artarak devam ediyor. Açıkçası başlarda biraz modum düşüktü o nedenle tam olarak kanalize olamadım hikayeye, belki daha yüksel not verebilirdim. Olaylar, kişiler ve mekan aynı anda bir uyum içinde canlanıyor gözünüzde. Anlatım oldukça coşkulu ve sonuna kadar gerilim. Öyle sanıyorum bu kitap için bir yaş sınırı vardır, eşek kadar adamları korkutup iğrendirecek seviyede bir eser ortaya konmuş. Kendini okutan bir kitap, ne ilgisi var denilen olay ve kişiler bir şekilde zincirin halkaları olarak ekleniyor. Hikaye bir kasabada bulunan bütün insanların garip bir biçimde öldürülüp kaybolması üzerine gelişiyor. Bunu bir doktor farkediyor ve ölümlerin sıradan olmadığını görüyor. Ondan sonra işe polisler, askerler, bilim adamları, yazarlar ve gizli örgütler dahil olarak olayı aydınlatma çabasına girişiyorlar. Failin kim ve ne olduğu konusun tam bir bilinmezlik ve bu gerçekten korkutucu olmayı başarıyor. Bütün bu felaketlere sebep olan şey şimdiye dek görülmeyen bir yaratık. Fazla ipucu vermemeye uğraşıyorum çünkü sürprizi kaçsın istemem okumak isteyenler için. Ancak aşırı derecede iğrenç bir şey olduğunu söylemeliyim, bana Stephen King'in O adlı kitabındaki canavarı anımsattı. Böyle rezil bir şeyin cinayetleri de o derece kötü oluyor.
Teknoloji
Ürkütücü
2023 109. kitabı
Kitabın başından sonuna kadar tüylerim diken diken oldu. Yıllar içinde okuduğum onca kitap arasından, bana kendimi en çaresiz hissettiren bu kitap olmuştur. Gizemi, akıllara durgunluk veren ve size acaba dedirten sonu ile unutulmaz olacak
Korku-Gerilim
Kurbanlar
2024 2. kitabı
Kitabi okurken bilim kurgu filmi izliyormuşsun gibi hissediyorsun ... Eski düşman ve onun yok edilişi. Küçük bir kasabada geçen doğa üstü olaylar silsilesi
KurbanlarDean R. Koontz · İnkılâp Kitabevi · 2001172 okunma
Onun gözlerinde gördüğüm şey benim kendi suçluluk duygularımmış.
Puan vermedi
Herkese merhaba, Dean Koontz’un Kurbanlar kitabını inceleyeceğiz… Jenny ve Lisa iki kız kardeş, eylül ayında Snowfield kasabasındaki evlerine giderler. Beşyüz kişilik bir kasabanın çok sessiz olması iki kız kardeşin dikkatini çeksede buna aldırmazlar. Eve girdiklerinde mutfakta yaşlı hizmetçilerini yerde ölü bulurlar. Ve olaylar bundan sonra başlar. Kitabı okurken ilk başlarda iki kız kardeşin kasabada yalnız olması beni biraz gerdi. Sonrası ise olay yerine polislerin ve bilim adamların gelmesiyle olaylar başlıyor. Bu benim okudum 5. Dean Koontz kitabıydı. Kitap fena değildi ve akıcıydı ama Dean Koontz’un bundan daha iyi romanları olduğunu düşünüyorum. SPOİLER*** Kitapta çok eski çağlardan, eskiler günümüze kadar bazı insanların kitlesel yok oluşlarından bahsediyor. Kayıp maya halkları, İspanyol askerlerin açıklanmamış kaybolmaları ve 1939’da Çin taburlarının aynı biçimde ortadan yok olmaları gibi… Bu kitlesel yokoluşu sağlayanda milyonlarca yıldır yaşayan bir yaratıktır. İnsan biçimine ve hayvan biçimine girebiliyor. Kitapta keşke yaratık olayların sonunda ortaya çıksaydı. Birde o cesetleri gördükleri zaman, o iki kız kardeş neden kasabayı hemen terk etmediler. Pekala bunun önce bir hastalık olduğunu düşündüler,sonra başka cesetlerde görünce hastalık olmadınığı anladılar. Kasabada ölümcül bir tehdit olduğunu düşünüp, kasabayı terk etmeleri gerekiyordu. En azından ben kitabı okurken öyle düşündüm. Bir diğer kısım, yaratığın ordaki ekibe bilerek kendinden doku örneği vermesi, hikayeyi biraz basit hâle getirdi. Keşke yaratıkla mücadele ettikleri zaman, kazara ya da bilerek onun dokusunu alsalardı. Yaratığın Timothy Flyte istemesinide, ben pek bir anlam veremedim. Madem Flyte’nin kendin hakkında bir kitap yazmasını istiyordun neden adamı öldürdün ki ? Zaten adam
Edebiyat & Roman
2023 56. kitabı
KURBANLAR DEAN KOONTZ 317 SAYFA Cehennem biz onu nerede yaparsak oradadır. Doktor Jennifer Paige, kızkardeşi Lisa ile yaşadığı kasaba olan Snowfield'e geldiğinde amacı hem kardeşi ile olan ilişkisini güçlendirmek hemde kardeşinin gözde bir kayak merkezi olan kasabanın tadını çıkarmasını sağlamaktır. Fakat daha kasabaya girdikleri anda huzursuz bir sessizlik ile karşılaşır iki kardeş. Her geçen dakika artan huzursuzlukları yardımcılarının cesedi ile karşılaşınca yerini büyük bir korkuya bırakır. Yardım isteme çabaları da sonuçsuz kalır. Kasaba halkı esrarengiz bir şekilde yok olmuştur. Karakoldan telefon ederek en yakın güvenlik biriminden yardım isterler. Şerif Bryce Hammond ile ekibi bu akıl almaz olayı anlamak ve yardım etmek için kasabaya ulaşır. Veeee sonra işler iyice içinden çıkılmaz hale gelir. Severek okuduğum bir kalemdir Koontz. Fantastik öğelerin ağırlıkta olduğu bu eserini sevgili Fatma ile okuduk. Eşlik ettiğin için teşekkür ederim canım, ayrıca bir hayli geç kaldım bitirmekte kitabı, kusura bakma lütfen Gerilim, fantastik severler için tavsiye edeceğim bir kitaptı. Kasabada yaşanan olaylarla ilgili olarak son sayfada yazarın notları araştırmaya değer bence. (Kitlesel yok olmalar üzerine. Kayıp Maya halkları, 1939'da kaybolan Çin taburları gibi) Arkasına döndüğünde artık yalnız olmadığını gördü. Ve birdenbire, bir daha hiç canı sıkılmadı. Kitap okumazdı, herhangi bir konuda bilgisi yoktu ama bu, her konuda kesin fikir sahibi olmasına engel değildi. (Ne kadar acı ve tanıdık değil mi?) Hayatın her noktasının, her dönemecinin bir anlamı, bir amacı vardır. LÜTFEN KİTAP OKUYALIM!!!
2021 190. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2021 13:52
Dean R. Koontz ' dan çılgın bir roman daha karşınızda. Efendim bu defa menümüzden hangi tür korkular sipariş etmek istersiniz? Kanlı revanlı sahneler, kesik eller, gizemli ölümler, ortadan kaybolan bir kasaba halkı, korunmasız ve korkmuş iki genç kız kardeş, buyrun buyrun istediğinizi alın. Jenny Page ve kız kardeşi işte tam bu olayların ortasında kalır. Kurtarıcıları olarak kasabaya gelen şerif Hammond gönlünü bu güzel doktora kaptırır.
2018 202. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2018 12:00
Dikkat spoiler içerir. Jenny Page, Snowfield kasabasında bir doktordur ve kız kardeşi Lisa ile beraber evine gitmektedir. Ama evde hizmetlinin cesedini bulurlar ve hayatları değişir. Kasabada kimse yoktur. Çoğu kişi öldürülmüştür ama ortada bir katil yoktur. Şerif Bryce Hammond'dan yardım isterler ve ekibi ile beraber gelir. Kasabada kapanan sıkışmışlardır. Kale adında bir adamı karısı ve çocuğunu öldürmekten tutuklayan Bryce ve Jenny arasında yakınlaşma olur. Zamanında eski düşman adında bir kitap yazan Timothy Flyte, teorisinin doğrulandığını ilk elden görür. Bir yaratık Snowfield kasabasında herkesi öldürmek istemektedir. Acaba başarılı olabilecek midir? Hapisten kaçan Kale bu yaratığa yardım edecek midir? Jenny ile Bryce arasındaki ilişki nasıl devam edecektir? Keyifle soluksuz okunan bir roman.
2021 4. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2021 18:42
Gittiğim sahafçılardan biri kitaplar hakkında konuşurken birden bu kitabı uzatıp "Daha önce bu türde bir kitap okumadıysan şimdi tam zamanı" diyerek hediye etmişti bana. Eski bir kitap olduğu ve bu tarzda ilk kez bir kitap okuyacağım için bayağı heyecanlıydım, başından sonuna kadar da bu heyecanımı hiç yitirmedim. Kurgusu, dili ve tasvirleriyle harika bir zincir oluşturmuş yazar. Benim için farklı bir deneyim oldu. Bir an evvel yine o sahafçıya gidip tekrar teşekkür etmeliyim.
·320 syf.·
2020 97. kitabı
Stephen King'in yokluğunda Koontz kesinlikle iyi bir Alternatif. Bir kasabada bir doktor ve kız kardeşi dışında herkes esrarengiz bir biçimde ölür. Kız kardeşler kesilen telefonlar, sevdiklerinin ölüleri, garip sesler ve Bir yanıp bir sönen ışıklar arasında dehşeti yaşamaya başlarlar. Şerif ve adamlarının kasabaya gelmesiyle birlikte olaylar hız kazanır. Kurbanlar, Gerilim sevenleri fazlasıyla memnun edecek bir kitap.
KurbanlarDean R. Koontz · İnkılâp Kitabevi · 2001172 okunma
ortaokulda okuduğum bir kitaptı. eski bir kitap olmasi sebebiyle beni kendine çekmişti gizem ve korku aşığı olmamda bunu tetiklemişti ve okuduğumda cidden hayran kalmıştım. betimlemelerinden tut hissettirdiği korkuya kadar. çoğu cümlesini tekrar tekrar okuduğumu hatırlıyorum. genel olarak beni korkutan ürküten geren tek kitap olduğunu söyleyebilirim. az önce yeniden kütüphanemden çıkardım ve 3. kez okuyacağim :) Kurbanlar

Dean R. KoontzYazar · 63 kitap
Dean Ray Koontz (d. 1945 - ABD), Genel olarak romanları gizemli gerilim türünde değerlendirilmekle birlikte korku, fantezi, bilimkurgu, gizem ve hiciv ögeleri de içermektedir. 14 sert kapaklı ve 14 karton kapaklı kitabı ile New york Times Bestseller listesinde 1 numaraya yükselmiştir. Kariyerinin ilk yıllarında aralarında “David Axton”, “Leigh Nichols” ve “Brian Coffey”nin de bulunduğu farklı müstear isimlerle pek çok eser kaleme almıştır. Resmi internet sitesinde kitaplarının toplam satışının 450 milyon adedi geçtiği belirtilmektedir. 9 Temmuz 1945 tarihinde Everett, Pensilvanya’da doğmuştur. Çocukluk yıllarında, daha sonra kitaplarını da etkileyecek şekilde, alkolik babasının düzenli biçimde şiddet ve istismarına maruz kalmıştır. 1967 yılında Pensilvanya’da üniversite eğitimini tamamlayarak İngilizce öğretmenliği yapmaya başlamış, ilk eserlerini de bu yıllarda kaleme almıştır. Boş zamanlarında yazmış olduğu ilk romanı “Star Quest” 1968 yılında yayınlanmıştır. 1970’li yıllarda hem kendi adıyla hem de farklı müstear isimlerle gerilim ve korku romanları yazmaya başlamış, bazı yıllarda sekiz kitabı basılmıştır. Kullandığı müstear isimlerden bazıları Deanna Dwyer, K. R. Dwyer, Aaron Wolfe, David Axton, Brian Coffey, John Hill, Leigh Nichols, Owen West, Richard Paige ve Anthony North’tur. Pek çok kitabı daha sonra kendi ismi ile yayınlanmış olmakla birlikte, kitapların büyük çoğunluğu tekrar yayınlanmasını engellemek amacıyla yazarın kendisi tarafından hakları satın alınmıştır. Tekrar basılan kitaplarından Demon Seed, Invasion ve Prison of Ice gibi kitapların büyük ölçüde tekrar yazıldığı bilinmektedir. On yıldan fazla bir süre boyunca tam zamanlı yazar olarak çalışan Koontz’un ilk önemli çıkışını yapmasını sağlayan romanı 1980 yılında yayınlanan Whispers(Fısıltılar) olmuştur. Fısıltılar’dan önceki son iki kitabı The Key to Midnight ve The Funhouse da bir milyonun üzerinde satış rakamına ulaşmış ancak müstear isimlerle yayınlanmıştır. İlk çok satan romanı Demon Seed 1977 yılında gösterime giren aynı isimli film uyarlamasının ardından iki milyonun üstünde bir satış rakamına ulaşmıştır. Sert kapaklı ilk çok satan romanı Strangers yazara finansal açıdan güvence kazandırmış ve üst düzey yazarlar arasına çıkmasını sağlamıştır. Romanlarının pek çoğu Orange County, California ve çevresinde geçen Koontz eşi Gerta ile Newport Coast, California’da yaşamaktadır. 2008 yılında, John Grisham'la birlikte yıllık 25 milyon dolarlık geliri ile dünyanın en yüksek para ödenen altıncı yazarı olmuştur.