Avcının Kılıçları 2.kitap

Laika Yayıncılık
Orijinal Adı:
The Lone Drow
Sıralamalar

Adamı delirttiniz sonunda ülen! (adam derken drow yani :p)
2025 7. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2025 23:12
Drizzt Do’Urden efsanesinde Avcının kılıçları serisinin ikinci kitabı ve serinin ilk kitabında başlayan karanlık, kötü güçlerin dünyanın omurgasından çıkarak etrafa yayılmasını konu alan hikayelerin devamı. Asıl kahramanımız Drizzt Do’Urden’in, pek sevgili AydıN abimin nokta tespiti ve tabiriyle bu seride "psikopata" bağladığı ve kelimenin tam anlamıyla bir avcıya dönüştüğü hikayemizde tabi ki sadece kan ve vahşet okumuyoruz; Bize ve kahramanlarımıza acı veren kayıplar, yeni dostluklar, kendi halkına olan inancın, ırkına sadakatin ve ölüm pahasına bile olsa dostunun önünde, düşmanla arasında durabilme cesaretini, küçücük boyuna bakmadan koskoca sorumluluklar alabilmenin ve hatta belki de yeni bir aşkın filizlenmesini okuyoruz. Anayurt kitabıyla başlayan kahramanımız Drizzt Do’Urden’in maceraları devam ediyor. Hem de nasıl! Hiç hız kesmeden, bol bol ork keserek. ehheh. :)
2014 157. kitabı
Bu kitap 26 kitaplık serinin en önemli kitaplarından biridir. Drizzt Do'Urden kendi ırkının ne demek olduğunu öğrendiği ve nefretinin odakladığında ne kadar gözü kara , vurdumduymaz bir karakter olduğunu fark edeceğiniz bir kitap. Drizzt Do'Urden benim için okuduğum kitaplar içinde en sevdiğim karakterlerden biri iç dünyasındaki gelgitleri nedense çok seviyorum. :D
2019 52. kitabı
Okunma: 01 Mart 2019 22:02
Benim bulduğum seri sıralaması; Kara Elf Üçlemesi 1. Anayurt 2. Sürgün 3. Göç Buzyeli Vadisi Üçlemesi 1. Kristal Parçası 2. Gümüş Damarları 3. Buçukluğun Mücevheri Drizzt Do’Urden’in Maceraları 1. Miras 2. Yıldızsız Gece 3. Karanlığın Kuşatması 4. Şafağa Geçit Karanlığın Yolları 1. Sessiz Kılıç 2. Dünyanın Omurgası 3. Kılıçlar Denizi Avcının Kılıçları 1. 1000 Ork 2. Yalnız Drow 3. İki Kılıç Değişimler Serisi 1. Ork Kral 2. Korsan Kral 3. Hayalet Kral Kışgörmez Efsanesi 1. Gauntlgrym 2. Kışgörmez 3. Charon’un Pençesi
2024 39. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2024 10:18
“Avcının Kılıçları serisinin ikinci kitabı olan Yalnız Drow, neredeyse her anı aksiyon dolu birçok savaş sahnesinin olduğu fakat Drizzt’i çok az gördüğümüz bir kitap olması sebebiyle beklentiyi fazla karşılamayan bir kitap oldu benim için. Bunun yanı sıra Drizzt’i dostlarını kaybettiği düşüncesiyle Avcı kimliğine bürünmüş bir halde buluyoruz. Birçok farklı duygu içinde olan Drizzt’in tek bir düşüncesi vardır, arkadaşlarına zarar veren Ork’ları yeryüzünden silmek. Bu esnada yeni dostluklarda kuran Drizzt için yol daha çok uzundur. Drizzt serisi maalesef ilk kitaplarının verdiği o soluksuz okumalardan bir hayli uzakta, diğer karakterlere Drizzt’ten daha fazla yer verilmesi okuma zevkini oldukça düşürüyor. Benim için kitapla ilgili tek eksi olan nokta buydu, umarım devam kitaplarında o ilk kitaplardaki havayı bulabiliriz.”
2017 100. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2017 00:00
Dikkat spoiler içerir. Drizzt, Shallows kasabası düşerken Bruenor ve diğerlerinin öldüğünü zanneder ve kalbi intikam hissi ile dolar. Bruenor komaya girmiştir ama diğerleri iyidir. Obould komutasındaki orklar giderek artmaktadır. Bir ayin yapılır ve Obould, ork tanrısı Gruumsh'un gücüne sahip olur. Bu durum dev kraliçesi Gerti'nin hiç hoşuna gitmez. Vekilharç olan Regis, diğerleri ile beraber Cüceleri korumaya ve Mithril salonunu vermemeye çalışmaktadır. Mirabar casusları Nanfoodle da bir patlayıcı yapmaya başlar. İvan, Pikel, Tred, Banak, Nikwillig ve diğerleri de cüce savunması için çalışmaktadır. Tarathiel adındaki beyaz elf Obould tarafından öldürüldükten sonra sevgilisi olan İnnovindil, Drizzt ile işbirliği yapar. Obould ve oğlu Urlgen'i öldüreceklerdir. Bu arada dört drow, Tos'un, Kaer'lic, Ad'non ve Donnia bu kaos ortamından hoşnutturlar. Ama Drizzt onların da peşindedir. Acaba cüceler orklara yenilecek midir? Bruenor iyileşecek midir? Wulfgar, karısı Delly ve oğluna kavuşabilecek midir? Drizzt gerçeği öğrenebilecek midir? Soluksuz okunan bir roman. Mutlaka okunması gereken kitaplardan biri.
2019 68. kitabı
Epey olaylı bir kitaptı. Dostlar dağıldı. Cüceler mithrill salonunu orklara karşı müdafa etti. Büyük savaş yaşandı. Drizzt dostlarının öldüğünü düşünüyor. Başlarda yalnız sonra da elflerle takılıyor. Kendisi gibi uzun ömürlülerle yaşamanın nasıl olduğunu öğreniyor. Kitabı sevdim. Grubun dağılması kesinlikle güzel oldu. Ben artık hep aynı dörtlüden sıkıldım. Cattbrie drizzt aşkından da öyle. Herkes kendi yoluna devam etsin. Drizzt'i farklı ırklarla okuyalım biraz da.

R. A. SalvatoreYazar · 51 kitap
ABD'li fantezi kurgu ve bilim kurgu yazarıdır. En çok Unutulmuş Diyarlar romanları, İblis Savaşları Destanı ve Yıldız Savaşları romanları ile bilinir. Salvatore, Leominster, Massachusetts'de doğdu. Yedi kişilik bir ailenin en küçüğü idi. Karısı Diane ve üç çocuğu ile birlikte halen orada yaşamaktadır. İyi bir sporcu olan Salvatore, beyzbol, halter ve buz hokeyi ile uğraşmaktadır. Faal olarak hokey koçluğu da yapmıştır. Kendisine yılbaşı hediyesi olarak gelen J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'ni okuduktan sonra bilgisayar okumak isteyen Salvatore, edebiyat ve gazeteciliğe yöneldi. İletişim diploması aldığı üniversiteden bir de İngilizce diploması aldı. Yazar olmadan önce barlarda sorun çıkaranları dışarı atarak hayatını kazanıyordu. İlk basılan ilk romanı 1988'de TSR'dan çıkan Buzyeli Vadisi Üçlemesi'nin ilk kitabi olan Kristal Parçası'dır. New York Times Bestseller listesinden aylarca inmeyen eserlere imzasını attı. Unutulmuş Diyarlar için birçok kitap yazdı. Ayrıca İblis Savaşları Destanı, kendi oluşturduğu kurgusal dünya Corona'da geçen birkaç roman ve Yıldız Savaşları romanları yazdı. En tanınmış karakterleri arasında drow Drizzt Do'Urden yer alır. Romanlara ek olarak Unutulmuş Diyarlar: Şeytan Taşı (Demon Stone) adlı video oyunun da hikayesini yazdı. Oyun Atari tarafından yayınlandı. Yoğun ve ayrıntılı savaş sahneleri ile tanınmaktadır. Bunda eski bir boksör ve kabadayı olmasının etkisi olduğu sanılmakta.