Bir Genç Kızın Gizli Defteri 11

Ekim 2014
Artemis Yayınları

2021 36. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2021 13:13
#kitapyorumum #birgençkızıngizlidefteri #birgençkızıngizlidefteri11 #Yıllarsonra On beş yıl sonrasını anlatan serinin bu kitabında Selin'imiz, nam-ı değer Serra'nın kızının günlük tutmaya başlamasını anlatıyor. Serra kızına günlük tutmasını öğütlerken yazdıklarını tekrardan yaşayacağını, nasıl ilerlediğini göreceğini söyledi, Selin kendi isteğiyle başlıyor. Selin'in  kendinden yaşça büyük birine aşık olması daha doğrusu hayran olması, ilk hoşlanma belirtilerini yanlış değerlendirmesini anlatan kitapta, bunu yaşayan o yaştaki gence nasıl yaklaşılacağını, hayranlık beslemenin ne olduğunun nasıl anlatılacağını göstererek ustalıkla işlenmiş. Hayranlığın, beğeninin o yaştaki anlamı, ilk ilişki deneyimleri gibi konulara vurgu yapılırken toplum ve ahlak bilince de çok güzel anlatılmış. Örneğin gençlerin müzik yapması, kumsalda çöpleri toplaması, şiddet gören köpeğin kurtarılması aslında vicdan sahibi gençlerin örnek verilmesi çok iyi bu anlamda. Okuyan gençler kendilerini sorgulayabilir ve bir şeyler yapmak için kendine inanabilir. Sosyal medyanın yanlış kullanımının gençlere vereceği zarar da çok çarpıcı şekilde işlenmiş. İpek Ongun kitaplarını bu yüzden çok seviyorum. Kendine inanmayı, kendini sevmeyi ve bir çok şeyi işliyor kitaplarında.
2020 9. kitabı
Serra büyüdü, anne oldu hatta kızı da Serra'nın günlük tutmaya başladığı yaşlarda annesinin yönlendirmesiyle günlük tutmaya başladı. Serra bizim zamanımızda bizi anlatan ve olumlu yönlerdirmeler yapan bir genç kızdı. Büyüme çağımda bir sorunla karşılaştığımda hep sordum kendime 'Serra olsa bu durumda ne yapardı?' diye. Şimdi de kızı yeni nesil gençlerimizin yaşayabileceği sorunlar karşısında uyguladıklarıyla günümüz gençlerine güzel örnek oluyor. İpek hanıma kendi adıma ve yeni nesil gençlik adına teşekkür ederim.
2020 33. kitabı
Okunma: 19 Eylül 2020 17:07
Bir Genç Kızın Gizli Defteri serisinin 11. kitabı Yıllar Sonra'da hem Serra'nın hem de kızı Selin'in yaşadıklarını kendi ağızlarından okuyoruz. Selin de annesi gibi günlük tutmaya başlıyor, yaşadıklarını yazıyor. Kitap tamamen İzmir'de (daha doğrusu Çeşme'de) geçiyor. Serra ve Sırma, çocukları birbirleriyle kaynaşsınlar ve kendileri gibi iyi birer dost olabilsinler diye bir tatil planlanıyor ve yazı birlikte Çeşme'de geçiriyorlar. Selin birine aşık oluyor ve aslında bunu kiminle paylaşacağını bilemeyip günlük tutmaya başlıyor. Sonra bir yerde çalışmaya başlıyor, servis elemanı olarak. Ve sonra olaylar gelişiyor... Evet, serinin bitmesine son bir kitap kaldı...
Puan vermedi·
Serinin devam etmesine çok şaşırdım. Serra ve ailesi yaşıyormuş gibi hissediyorum.
2020 12. kitabı
Serra Noyan'ın kızı Selin annesi gibi günlük tutmaya başlıyor. Bu gerçekten de çok güzel bir şey. Kitap içeriği yine muhteşemdi. Selin'in arkadaş-aile ilişkisi daha ön plandaydı. Serra biraz daha geride kalmış olsa da devam kitabı Yıllar Sonra günümüz gençlerinin dikkatini çekeceği bir kitap. Günlük tutmak, düşüncelerini, yaşadığı olayları vs. sayfalara dökmek Selin'in yaşındaki kızlar için bence de takdir edilesi.
2021 18. kitabı
Okunma: 11 Mart 2021 00:45
Ah genç kızlığımın, lise yıllarımın serisi. Okurken o günlere, o anılara gitmek.. Bir yandan yılların ne çabuk geçtiğini görüyorsun bir yandan ne güzel şeyler yaşamışım diyorsun. Bu kitabın ben de bıraktıklarını başka hiçbir kitap bırakmadı, bırakmıyor. O yüzden başucu kitabım. Genç kızı olan her annenin ve her genç kızın okuması gereken bir kitap. Evet biraz ısmarlama sonucu yazılmış olduğu belli. Ama yine de o güzelim yazlık maceraları ve duyguları çok güzel anlatılmış. Daha çok selinin anlatımı ve bakış açısı işlenmiş. Arada da Serra nın yaşamına dokunulmuş. Ben her şekilde çok sevdim kitabı.
Yıllar Sonra
2019 31. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2019 19:22
Serra artık bir genç kız annesi...Çok tatlı ve şirin bir hikaye daha. İpek Ongun hiçbir kitabında o neşeyi, şinliği elden bırakmamış. yine herşeyi güzeldi fakat bana biraz aynı konular gibi geldi. Yani okurken yine Serra nin gençliğin okuyormusum gibiydi. Tabii ki yaşadıkları olaylar farklıydı ama çok da "vay canına " diyebilecegim bir kitap da değildi. Yine de sizlere mutlulukla tavsiye ediyorum
·344 syf.·
2018 8. kitabı
Serinin son kitabı. Bir genç kız olan Serra'nın artık genç bir kızı var. İkisinin ağzından anlatılan olaylar sizi alıp götürecek. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.
2025 6. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2025 18:09
Serra artık genç bir kız annesi.kendisi gibi kızı Selini de anı defteri konusnda ikna ediyor o da defter tutmaya başlıyor.bu kitapda hem Serra nın yazdkları var hem Selin in.ilk aşk acısını yaşadı Selin bakalm son iki kitap nasıl.yine keyifle okundu.
2017 3. kitabı
Kitapta gercekten cok buyuk bir emek var. Ozellikle hem Serra'nin hem de kizinin dilinden yazilmis olmasindan dolayi ikisinin de olaylara karsi bakis acisini gorebiliyorsunuz.

İpek OngunYazar · 30 kitap
1961 Yılında Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat Bölümünden mezun olan İpek Ongun, yazı yaşamına 1980 de yayınlanan "Mektup Arkadaşları"yla başladı. Onu "Kamp Arkadaşları" ve "Afacanlar Çetesi" adlı çocuk kitapları izledi. Bunları izleyen Yaş On Yedi ve Bir Genç Kızın Gizli Defteri başlıklı yapıtlarıysa gençlik için yazılmış romanlardır. Gençlik romanlarından sonra, gençlere yaşama kültürü ve kişisel gelişim gibi konularda yardımcı olmasını amaçladığı bir üçlü yazdı. Adları, Bir Pırıltıdır Yaşamak, Bu Hayat Sizin ve Lütfen Beni Anla olan bu kitapların ilki 1991 yılında TÜYAP'ta "Altın Kitaplar Ödülü"nü aldı. Ayrıca gençler için yaptığı bu çalışmalar nedeniyle kendisine Rotary Kulübü tarafından "1995-96 Meslek Hizmetleri Ödülü" verildi. 1998 yılında da Oriflame Firmasının 250.000 kişilik bir halk jürisine yaptırdığı anket sonucu "Yılın En Başarılı Kadın Yazarı" seçildi. Bu çalışmalardan sonra tekrar romana dönen Ongun, Bir Genç Kızın Gizli Defteri'nin devamı olan Arkadaşlar Arasında, Kendi Ayakları Üstünde, Adım Adım Hayata, İşte Hayat, Şimdi Düğün Zamanı ve Hayat Devam Ediyor'u yazdı. Sabah Gazetesindeki yazılarını "Yarım Elma Gönül Alma" ve "Sabah Pırıltıları" adlı iki kitapta topladı. 2005 yılında "Şu Çılgın Dünyada Duyarlı Davranışlar" adlı kitabı yayınladı. Evli ve iki kız annesi olan İpek Ongun, yazı yaşamını çok sevdiği Mersin'de sürdürmektedir.