Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zenith Oteli

Oscar Coop-Phane

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
96 syf.
7/10 puan verdi
·
2 saatte okudu
Sanırım ben Yeraltı Edebiyatını seviyorum. Yeraltı Edebiyatını ahlaksız ve otorite tanımaz bir edebiyat akımı olarak nitelendirmemiz yanlış olmaz. Yeraltı Edebiyat yazarları toplumda tabu olan konuları cesurca dile getir; cinsellik , uyuşturucu ,daha çok alkol, küfür, eş cinsellik,çarpık ilişkiler.. Ana kahramanlar ise genellikle fahişeler
Zenith Oteli
Zenith OteliOscar Coop-Phane · Ayrıntı Yayınları · 2019103 okunma
Reklam
96 syf.
·
Puan vermedi
·
105 günde okudu
Bi' dış sesin eşlik ettiği sıfır diyaloglu bir fransız filmi izlemek gibiydi. Çok uzunca bir sürede okudum. Yeraltı edebiyatına aşina birisi olmama rağmen yer yer bunalttı. Her kitabı bir mekanla bağdaştırıyorum okurken, bu kitap da bana Okmeydanında bir harabeyi hatırlattı. O harabenin yanından çocukken geçmiştim ve bana çok ürkütücü gelmişti. Sadece Okmeydanında olduğunu biliyorum, mahallesini sokağını bilmem. Haritada gösteririm, bıraksanız giderim ama üzerine düşünmem. Bu kitap da aynen orasıydı. Öyle uzakta, geçerken gördüğüm ürkütücü bi' harabe gibi. Çok keyif almadım ama okuduğuma pişman değilim. Okurum mesela ama yazarını aklıma kazımadım. Konusu tanıtım bülteninde yazandan ibaret. Günlük okur gibi geliyor zaman zaman, bu iyi bir şey çünkü karakter size kendini tanıtmaya çalışmıyor.
Zenith Oteli
Zenith OteliOscar Coop-Phane · Ayrıntı Yayınları · 2019103 okunma
96 syf.
5/10 puan verdi
Gündelik Hayatların Portlerini Yansıtan Bir Fahişe: Zenith Hotel
Hayatınızda kaç insanla tanıştınız? Kaçını gerçekten dinlediniz? Bir orospudan daha fazlası olmayan ana karakterimiz, neden yazdığını bilmeden bize birlikte olduğu insanların hikayelerini anlatıyor. Hiçbiri sapkın değil hiçbiri psikopat değil hiçbiri düşünüdüğünüz trajedileri yaşamamış. Otobüste giderken yolun kenarında ışıkları yanan apartman dairesinde kimin oturduğunu merak ediyorsanız bu roman size iyi gelebilir. Çünkü ana karakterin bahsettiği tek şey diğerleri. Bencil dünyalarımıza yabancı gelen şeyler onu anlatmaya zorluyor. Gördüğü insanların hikayeleriyle gerçekleri algılıyor. Çünkü o modern dünyanın sokak fahişesi. Kaldırımlarda müşteri bekler mentollü sigara içer. Günlerin anlamsızğını ancak dinlediği hikayelerle aşar. Seksden hiç bahsedilmeyen roman metropollerde hızla yürürken herkesin aynı olduğu düşüncesini kırarken anlamsızlığın ve hissizliğin bir portresini sunuyor. Eğer kurguya önem veriyorsanız -tüfeğin patlamasını bekliyorsanız- sizi pek tatmin etmeyebilir. Bölümler arasındaki kopukluklar ana karakterin cümleleriyle doldurulmaya çalışılsa da kısa kısa öykülerin yığılmış halidir. Buna paralel zaman da rutinler dışında kalıplar halinde yığılır. Mekan sadece ana karakter üzerinden şekillenir. Olay örgüsü yok denecek kadar azdır. Romanda "Anlatma" eylemi "kendi kendine konuşmak" eylemine evrilmiştir. Yazarın ilk romanı Zenith Hotel, eksikleri olsa da okunmaya değer.
Zenith Oteli
Zenith OteliOscar Coop-Phane · Ayrıntı Yayınları · 2019103 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.