Zindan Hatıraları

Zeynep Gazali

2018 19. kitabı
Zeynep Gazalinin zindan hatıraları isimli bu eserini yıllar önce babamın kitaplığında görmüştüm ve okumaya karar vermiştim. Babam kardeşlik teşkilatı kurucusu Şehit Hasan EL Benna'yı ve Seyyid Kutub'u ve aynı zaman da teşkilat içersindeki bir çok aktif öncü şahsiyetleri tanımama vesile olmuştur. Rabbim kendisinden razı olsun. Kitap ve yazar hakkındaki görüşüme gelecek olursak, Zeynep Gazali tam bir mücadele ve aksiyon insanı. Böylesine güçlü bir kadına hayran olmamak elde değil.Kitabı okurken sadece onun hayatını öğrenmekle kalmıyor, Mısır'ın siyasi olaylarına dair de birçok malumat ediniyorsunuz. İnançları uğruna insanların neler yaptığını, imanın doruklarda yaşandığını böyle eserlerde daha çok hissediyor insan. Özelikle bayanlarımızın okumasını tavsiye ederim. Örnek alınacak bir ablamız.
İslam Devrimcisi Zeynep el-Gazzâlî
2020 33. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2020 12:12
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Ben ne tarihçi ne hoca ne de öğretmenim ve iddiamda yok. İlmi eksik olan ve ölünceye kadar öğrenmeye çalışan bir talep edenim ki sözümün değeri ancak anlayabilenler içindir. Mısır'da yaşananları yazan bu kitaba geçmeden önce kısa bir bilgiyi beraberce bir öğrenelim... Kimdir bu Zeynep el-Gazzâlî el-Cübeylî Hanım ve Mısır'ın 1920-1970 yılları arasındaki durumu nasıldır? Mısır Osmanlı Devleti'nin son bulması ile, özellikle İngiliz, Fransız ve İtalyanların İslam'ı yok ederek kendi düşüncelerinde "cehalet üzere" bir nesil ve devlet meydana getirmek amacıyla propagandalar yaparak - uçaklar ile havadan hilâfeti, kadınların örtünmesini kötüleyen ve kötü gösteren (sözde müslüman olan İngiliz casuslarının yazmış olduğu) kitaplar dağıtarak- rahatça somürge haline getirebileceği yer haline getirmek istemişlerdir. Devlet yönetimini - adalet kurumlarını - ekonomiyi adı müslüman olanlara (İngiliz destekçilerine) vermişler ve Allah diyen dili ezip, Elif halinde namaza duranlara baş eğdirmişlerdir. İslam'ı yeniden diriltmek, Hakkı-adaleti ve düzeni sağlamak için 1928 de Hasan el-Benna "Müslüman Kardeşler" Cemiyetini kurmuştur. Böyle bir Mısır da 1917 yılında doğan Zeynep Gazali Hanım, 18 yaşına kadar kadınların haklarını, Avrupalı gibi olmasını savunur. Fransa'ya gitmek ister ve yaşadığı birkaç olay üzerine (Sorunuz: Google Amca) vazgeçerek 20 yaşında Müslüman Kadınlar Birliği'ni kurar... Zeynep Hanım'ın çalışmalarını fark eden Müslüman Kardeşler kurucusu Hasan el-Benna, Zeynep Gazali Hanım'ı hakiki İslam'a ve Müslüman Kardeşler'e davet eder. 1948 yılında aynı hedef (İslam) ile hareket ederler. Gelelim, okurken kendimden utandığım, annemin - bütün kadınların, İslam üzerine olsun olmasın- okumasını, bilmesini istediğim için sesli okuduğum ve
Siyaset
2021 14. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2021 13:44
Okuduğum her satırında müslümanlığımı ve islam adına ne yaptığımı sorguladım. Bir kadının evine kapanıp odanın bir köşesinde ibadet etmesi gerektiğini düşünen zihniyete iyi bir örnek oluşturmuş Zeynep Gazali'nin yaşadıkları ve yaptıkları. Bence her bayanın okuması gereken bir kitap. :)
Din
·248 syf.·
2018 5. kitabı
Şehit Seyyid Kutup ve kızkardeşi Hamide Kutuplar’la hapse giren Zeynep Gazali’nin hayatı.. Her müslümanın okuyup idealize etmesi, hak yoldaki istikamet ve duruşunu örnek alması gereken islam kahramanı bir hanımefendinin zindandaki hayatını, maruz kaldığı işlenceleri, ilâhî inayet ve yardımları, islam uğrunda gösterdiği fedakârlığı ele alan harika bir eser.. Bilhassa biz gençlerin kendilerine örnek şahsiyetler, başarılı kimseler seçerek hayatlarını okumasının ve üzerine düşünmesinin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ama bu kitabın ayrıca insanın canını acıtırcasına hakkı haykıran bir yanı var. Allah onların şehadetlerini makbul, bizi onlara layık etsin. Davalarındaki sebat ve istikametten hissedar olup, hayatımızda bir parça olsun yaşayabilmeyi nasib etsin. Benim için Fuat Sezgin’in Bilim Tarihi Sohbetleri kitabı gibi etkileyici bulduğum eserler arasındaki yerini aldı. Bol istifadeli okumalar.
2020 9. kitabı
Okunma: 14 Mart 2020 21:37
Allah'a güvenen kadın, ne büyük dağmış. İslam'ın ne kadar yüce olduğunu kafirlerin insanlara yaptığı eylemlerden sonra daha iyi anladım. Her anı yaşanmış gerçek bir Mücahidenin eseri. Okuyun, gücümüzü görelim. Allah ondan ve onun gibilerden razı olsun.
Puan vermedi
Es-selamün aleyküm Yolunu gözlediğim bir kitap daha elime geçti elhamdülillah. Zindan hatıraları.. Zeynep el-Gazali el-cebili Hayatını islama adamış son damlasına kadar İslam için canını vermeye hazır mübarek bir kadın. Kitabı okudukça satırların arasında kayboldum. Yüreğime acı, gözlerime yaş, kalbime hüzün, imanıma kuvvet verdi. Ordaydım o işkenceleri yaşıyordum. 500 kırbaç, soğuk suda bekletme, falaka, asılı tutmak, köpeklerle dolu zindan, fareler, ayakta bekletme, ruha ve bedene sarsıcı küfürler... İmanlı bir kalp yaşadığı çektiği tüm işkencelere rağmen Dini adına dimdik duran mübarek kadın. Okudukça sevdim okudukça hayran kaldım. Gönül Heybeme çok şey kattı.. Allaha ile ettiği samimi duaları ipek mendile saklayıp kalbimin en güzel köşesine koydum. " " Neler çekmemişti ki? Peki niye? Neden? Suçu neydi? Tek derdi İslam olan Peygamber(s.a.v) sünnetini devam ettirmek isteyen. Gençlere yol göstermek. insana bunlar neden yapılır? Cemal abdülnasırın o dönemde müslümanlara yaptığı çektirdiği işkencelere ve İslam adına yapılan ve çekilen olaylara değinmiştir. Okuyun okutun. Ve unutmayın okuduğunuz bir masal değil. Yaşanmış bir olaydır.!
2018 13. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2018 22:17
Allah razı olsun bir arkadaşımın bana hediye ettiği kitaplara bakınırken yedi kitap arasında gözüme çarpan ilk kitap. Ben simdi bu güzel kitabı nasıl anlatayım bilmiyorum, sözcükler kelimeler yeter mi bilemiyorum. "Rabbim bana da cihad sonunda ŞAHADET nasib et." ( Amin, ecmain inşallah.) Kitabı okurken kendime sorduğumda tek soru bizler nasıl müslümanız, bizler ne yapıyoruz, bizim yaptıklarımız Allah razı olsun bu kadının yaptığı şeylerin neresinde. Bizler bir insana bir ayeti anlatırken karşı taraftan gelen tek bir olumsuz tepkiyle vazgecerken davamızdan, Zeynep Gazali çılgınca kırbaçlara, köpeklerin vucudunu parçalanmasına, sulu zindana, ateşe, falakaya,dar ağacından bas aşağı aşılmaya, ayakta saatlerce bekletilmeye, susuzluk açlık, pisikoloji ve ahlaki hakaretlere, akla gelebilen en adi zulumlere karşı Allah yolunda cihad etmeye devam etmiş. Büyük bir musibet. Domuz ve maymun torunları yeryüzünün zelil ve hakir yaratıkları olan, Allah'ın gazabına uğramış olan siyonistlerin müslüman yurdunu işgal etmesi müslümanların yurdundan ve mukaddesarından edip onlara azabın en açılışını, zilletin en cirkinini ve dehsetini en beterini, tek kelimeyle Yahudi bir nefsin taştığı bütün vahşet ve zilleri arttırmakla sonuçlanan korkunç musibet! Ona her seferinde tabutlara itaat etmesi teklif edildiğinde yapilan her zulme dayanıp Allah yolunda ilerleme devam etmiş. Ben okurken içim acıdı Rabbim nasıl büyüktür ki yapilan zulumlere karşı Zeynep Gazali'ye isyan ettirmeyi nasip ettirmemis. Misal seninle anlasacagız deyip taguta itaat etmesini söylediklerinde Zeynep Gazali'nin onlarca cevaplarından birisi de sudur; "Sizinle nasıl anlasayım? Batıl ve haksız seylerinizden, insanlık disi muamelelerinizden nefret ediyorum. Sizler şeytanın oyuncakları ve kullarısınız. Biz her şeyden önce
2019 20. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2019 01:14
Uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı ancak almak nasip olmamıştı. Biraz da içeriğinden dolayı okumakta çekiniyordum. Tanıdığım bir ablanın evinin kitaplığında gördüm, ödünç kitap almak âdetim olmamasına rağmen Içimde ukte kalacağına boğazımda yumru kalsın dedim ve aldım. Kesinlikle okunması, ders çıkarılması gereken bir kitap. Aynı zamanda imanımızın artması için böyle kitapların okunması gerektiğini düşünüyorum. Kitap; Zeynep Gazali'nin İslam uğruna yaşadığı sıkıntıları, çektiği işkenceleri anlatmasını içeriyor. Kitabı okuyunca zamanın tağutlarının nasıl bir zillet içerisinde olduklarını, Müslümanların da nasıl şerefli olduklarını anlayacaksınız insaAllah. Bizim okurken dayanamadığımız bu işkenceleri onlar yaşadılar (hâlâ yaşayan müslümanlar var). Rabbim zalimleri yerin dibine geçirsin. Müslümanları, mazlumları kendi katından bir kuvvetle desteklesin. Bizleri ıslah etsin. Ayaklarımızı dini üzere sabit kılsın Allahümme AMİN..
Din
2020 17. kitabı
İslam uğruna hiç kimse bu kadar savaşamaz bu kadar dirayetli bir şekilde davasının peşinden koşamazdı sanırım sen birçok kız kardeşinin öncüsüsün savaşın uğruna
2019 59. kitabı
Kitap müslüman bir kadının yalnızca Allah'ın dinini,Tevhid inancını anlattığı için görebileceği en ağır işkenceleri anlatıyor..Bu eziyetler karşısındaki sabrını,Allah ile beraber olmanın şerefini,zalimler karşısındaki tavizsiz imanı ve duruşunu okudukça bedava cennet anlayışının yanlışlığını tekrar tekrar tahlil ettim.Asrımızda böyle yakin bir iman sahibi bir hanımı tanımak benim için onurdu.Zorluklar karşısındaki Allah'ı vekil tayin edişi ve sarsılmayan imanı çok şey katacak cinstendi..Rabbimiz Onun gibi Asra örnekler çıkarsın ve bizleri de bu yolun yolcuları kılsın..

Zeynep GazaliYazar · 4 kitap
Zeynep gazali 2005 yılında vefat eder. Liseyi bitirdikten sonra “Müslüman Kadınlar Birliği”ni kurarak Mısır’da İslami ve siyasi alanlarda çalışmalara başlamıştır. Gazali, 1948 yılında Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) Teşkilatı’na katılarak, bu teşkilatın başında bulunan Hasan El-Benna’ya biat etti. 1951–1958 yılları arasında “Müslüman Hanımlar” adlı bir dergi yayınlayarak, Müslüman kadınların problemleri üzerinde durdu. Gazali 1965 yılında tutuklanarak türlü işkencelere maruz kaldı. Tüm eziyetlere rağmen imanlı bir neslin yeşermesi için büyük çabalar gösterdi 6 yıl ceza evinde kaldıktan sonra 1971 yılında serbest bırakıldı.rnrnArabistan’dan Amerika’ya kadar birçok ülkede çalışmalarda bulundu. Seyyid Kutup’un kız kardeşi Emine Kutup ile birlikte genç bayanlara dönük ilmi çalışmalar yaptı, daha sonra genç bayanlara verdiği dersleri kitaplaştırarak “Kuran’a Bakışlar” isimli eseri sundu. Böylece Zeynep Gazali hazırladığı bu tefsirle, çağdaş bayan müfessirler arasına girdi.rnrnDiğer kitapları “Gençlerle Mektuplaşmalar”, “Zindan Hatıraları”, “Müslüman Aileye Doğru” ve “Yeniden İslami Dirilişe”dir.