Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Terörizm konusu zayıf bir iddiaydı ve ispatlanması güçtü. Saddam'ın diktatör veya zalim bir despot olması nedeniyle rejim değişikliği yapılması konusu ilk sıraya çıkarılmadı; çünkü böyle bir şey üyelerinden bir bölümü tek adam tarafından yönetilen BM'de hem bıyık altından, hem de açıktan açığa gülüşmelere neden olabilirdi. Rice'a göre ise kitle imha silahları konusu gerçekten dayanacak "bacağı" olan tek konuydu. Çünkü Irak'taki kitle imha silahları konusu hakkında BM'de alınmış ve Saddam tarafından şu veya bu ölçüde uyulmamış en azından bir düzine karar vardı.
Terörizm,kitle şiddeti,ayaklanma ve hükümet terörü gibi olaylardan birçok bakımdan ayrılır.Bir hükümet tarafından başvurulan terör hukukî bir baskıdır ve muhalefete karşı yönelmiştir.Oysa terörizm gerçek manasıyla kanuna güvensizlik belirtir ve hükümet otoritesini demoralize etmek için muhalefetin başvurduğu bir vasıtadır. Amacı,hükümetin gücünü azaltmak;bir devrimin veya bir karşı devrimin başlatıcısı olmaktır.
Sayfa 21
Reklam
bakın şuraya dikkat çekmek istiyorum ki ABD Savunma Bakanı William Cohen, 28 Nisan 1997 tarihinde, Georgia Üniversitesi'nde "terörizm, kitle imha silahları, kitlesel imha ve ABD stratejisi" üzerine yaptığı konuşmada şöyle söylemiştir: "bazılarının, elektromanyetik dalgalar yolu ile iklimleri değiştirme, depremler yaratabilme, volkanları harekete geçirebilme yeteneğine sahip silahlar geliştirdiğini biliyoruz."
Suikast ve körükörüne terörizm kullanılmamalıdır. Kitle çalışması yapmak, devrimci ideali zihinlere yerleştirmek, istenen anda direniş ordusunun desteğindeki kitlelerin harekete geçebilmesi ve terazinin kolunu devrimden yana eğebilmesi için bu idealin olgunlaştırılması tercih edilmelidir.
Patlayan Sistemler, İçin İçin Kanayan Sistemler
Kitleler, kitle iletişim araçları ve terörizm arasındaki üçlü ilişki günümüz açısından için için kanayan egemen bir süreci betimlemektedir.
Kitle ve Terörizm
Temsil edici olmayan tek eylem biçimi terörizmdir. İşte bu yüzden temsil edilemeyen tek gerçek olan kitlelerle uyum içindedir.
Reklam
Kitle ve Terörizm
Toplumsalın ölümünün son perdesinin oynandığı bir bağlamda kitleyle ilişki kurabilen tek olay terörizmdir.
Şiddetin kökenindeki gerçekte, bütün temsil edici kurumların (sendikalar, örgütlenmiş hareketler, bilinçli "politik" mücadele, vs) yadsınması yatmaktadır. Kendisiyle bir dayanışma içinde olanları bile yadsımaktadır, çünkü dayanışma onun şiddetini bir modele, ambleme öyleyse bir temsil edilmeye dönüştürebilmektedir. ("Onlar bizim için öldüler ve giriştikleri eylemler bizim işimize yaradı..."). Anlamı yerinden oynatabilen, terörizmin toplumsal yasallığını hiçe şayan, onun hiçbir politik uzantısıyla hiçbir tarihsel sürekliliği olmadığını söyleyen her şey mübahtır. Terörizmin aynadaki "görüntüsü" onun tarihi bir uzantısı değildir. Aynadaki bu görüntü ya da kitle iletişim araçları tarafından öyküleştirilmesi insana bir saniye içinde şok geçinebilen ses dalgalarına dönüşmektedir. Terörizmin politik bir olay olmaması gibi bu öykü de (radyo, televizyon ve başındakiler) bir haber niteliğine sahip, nesnel bir olay değildir. Terörizm ve haber ayrı şeylerdir, ne anlam ne de temsil edilme düzenine aittirler - belki bir ölçüde mitlere benzedikleri söylenebilir ancak hiç kuşkusuz bir simülasyon düzenine aittirler.
19 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.