Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Profil
İçsel baskı olarak depresyon, kendine yönelik saldırganlık ser­gileyen özellikler geliştirir. Depresif başarı/performans öznesi adeta kendilik tarafından yıpratılır veya bunaltılır. Yıkıcı olan yalnızca ötekinin şiddeti değildir. Ötekinin kovuluşu tama­men farklı bir yıkım sürecini harekete geçirir, öz-yıkımı. Ge­nel olarak şiddetin diyalektiği geçerlidir: Ötekinin negatifliğini reddeden bir sistem, öz-yıkıma yönelik özellikler geliştirir.
Sayfa 7 - Ketebe Yay. 1.Baskı: Mayıs 2023
Reklam
Çin Düşüncesi!
Eşi benzeri olmayan bir olaya dayanan türden bir kimliği tanımaz.³ Bu sebeple, özgünlük empatik [emphathischen] anlamda bir başlangıç addettiği için orijinal olma fikrini de kabul etmez.
Sayfa 8 - Telemak Yay. 2.Baskı: Aralık-2023
Zaman içinde bulunan hiçbir varlık kendi yaşam süresinin bütününü aynı anda kavrayamaz. Henüz yarına ermemiştir, dünü ise çoktan yitirmiştir; yaşadığı bugünde bile ancak değişebilir ve geçici bir anı yaşayabilir.
Reklam
Gerçekte Çin Budizminde boşluk, yaratımın(entschöpfung) ve yokluğun (Ab-wesens) olumsuzluğu anlamına gelir. Varlık'ı (Sein) boşaltıp tözsüzleştirir. Öz (ousia [Wesen]) kalıcı olandır,¹ tüm değişimin ve geçiciliğin altında aynı kalandır.² Tözel değişmezliğe ve sebata olan inanç, Batının hem ahlaki öznellik hem de normatif nesnellik düşüncelerini belirler. Çin felsefesiyse, tam aksine, en başından beri Varlık ve öz ile bağını tamamen koparacak kadar yapıbozumcudur. Tao (kelime anlamıyla "yol" veya "patika") da Varlık veya öze karşıt bir figür sunar. Öz, dönüşüme direnirken, Tao değişimi kucaklar. Yaratımın yıkımının ve yokluğun olumsuzluğu, Varlığı ne başlangıcı ne de sonu olan süreçte veya yolda boşaltır.
Sayfa 8 - Telemak Yay. 2.Baskı: Aralık-2023
Hegel, aldatma gün ışığına çıktığında bile buna kimsenin içerlememesine şaşırır. ... Hegel açıkça nihilist hiçliğin güvenirlik, ereklilik, sebat kabul etmediğini düşünür. Hegel'e göre, bu nihilist hiçliğin karşıtı doğruluğun ve dürüstlüğün simgesi olan tanrıdır.
Sayfa 7 - Telemak Yay. 2.Baskı: Aralık-2023
Herkesin aşk dediği.- Açgözlülük ve aşk: Bu iki sözcüğün uyandırdığı duygular arasında nasıl da fark var!- Yine de bu, aynı dürtünün iki kez adlandırılmasından olabilir...
Kişi kendini her yerde chez soi, yani ‘evinde’ hissetmeye bile başlayabilir -fakat kişinin ödemesi gereken bedel, artık hiçbir yerin kendisi için gerçekten ve tam anlamıyla yuva olamayacağını kabullenmektir-.
Reklam
Her zaman açıklanacak, özür dilenecek, saklanacak bir şey ya da tam aksine cesurca izhar edilecek, müzakere edilecek, uğrunda çaba harcanacak ya da pazarlık edilecek bir şey vardır; yumuşatılacak ya da geçiştirilecek ya da tam aksine daha dikkat çekici ve görünür hale getirilecek fark­lılıklar vardır.
Aslında bu soru kim olduğumuzu değil kim olmak istediğimizi düşündürtüyor.
Kimsin sorusunun sorulması insanı bir an içinde olsa başka biri olabileceğini inanmaya sürükler. Bu ancak bir seçeneğiniz olduğunda neyi seçtiğiniz size bağlı olduğunda, bir şey yapmanız gerektiğinde ,yani tercihin gerçek olması ve bunun sizin tercihiniz olması durumunda yaşanan bir duygudur.
Martin Heidegger
Şeyler ancak ortadan kaybolduklarında, işe yaramaz hale geldiklerinde, saçma sapan davranmaya başladıklarında Veya bize hayal kırıklığı yaşattıklarında onların farkına varma, onları araştırmamızın odağına koyma ya da tefekkür dünyamıza katma eğilimindeyiz.
Oysa mücadelenin zaferle sonuçlanması için, kimliğin statüsündeki ebedi tamamlanmamışlık ve istikrarsızlık gerçeğinin bastırılmaya ve yoğum bir emekle örtbas edilmeye ihtiyacı vardır; ki kimlik buna da meyillidir.
Kişi, uğrunda emek harcadığı şeyleri sever ve kişi sevdiği şeyler için emek harcar.
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.