Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

k

Kitap Tavsiyesi

Yaşlanmak tan korkmamanin sebep'i
-Hayatamin her bir on yılını, öncekilerden iyi olmasıdır. -Annenin olduğu örnek model olmasıdır.
Reklam
Yetmişlerime daha yeni adım attım ve olacaklar için sabırsızım.
Benden herhangi bir şey öğrenecekseniz, şu olsun: Yaşlanmaktan korkmayın ve yaşlanmaktan korkmayan arkadaşlarla vakit geçirin. Sizi büyüleyici, ilginç, akıllı, özgüvenli ya da belki stil sahibi (size göre) bulduğu için sizden hoşlanan, her yaştan arkadaşınızla eğlenin. Başkalarını dinleyin, onlara karşı nazik olun, yaşları kaç olursa olsun. Eğer biri size çok yaşlı olduğunuzu söylüyorsa, hele de o kişiyle çıkıyorsanız, ona elveda deyin. Yaşlanmak harika. Olgunlaştıkça bilgeleşiyoruz. Daha özgüvenli hale geliyoruz - deneyimlediğim hoş bir sürpriz bu. Ve bir de, hayatımızdaki serseri tiplerden nasıl daha hızlı kurtulacağımızı biliyoruz. Sanırım, gelecek günleri coşkulu bir şekilde, iple çektiğimi söyleyebilirim.
Sorarlarsa, “Ne iş yaptın bu dünyada?” diye, rahatça verebilirim yanıtını: “Yalnız kaldım. Kalabildim! Altı milyarın arasına doğdum. Ve hiçbirine çarpmadan geçtim aralarından...”
Plan yap ve şimdi başla.
Yalnızca sıkı çalışmaya, hep yeni bir plan yapmaya ve ileri gitmeye devam ettim. Belki de bu yüzden, her sabah iyimser hissederek uyanıyorum. Bolluk içinde de yaşadım yokluk içinde de ve bir adım sonra olacakların asla tahmin edilemeyeceğini öğrendim. Sağlığım yerinde, işimden keyif alıyorum, ailemi seviyorum ve harika arkadaşlarım var. Sağlık
Reklam
Aile ve Çevre
Duygusal zekanın ilkokulu ailedir. Anne ve babanın davranışları çocuğun duygusal yaşantısında derin ve kalıcı etkiler yaratır. Çocuklarının dugularını önemseyen ve duygusal ihtiyaçlarına karşılık vermeyen anne ve babalar, onların duygusal zekalarının yanı sıra zihinsel gelişmelerine de engel olurlar. Şiddete eğilimli olan çocuklar, genelde aileleri tarafından önem verilmemiş, hayatlarına ilgi gösterilmemiş, sürekli eleştiriye maruz kalmış, anlaşılmamış ve ağır cezalar verilmiş çocuklardır.
Sayfa 146 - Eftalya Kitap Yediveren yayınlarıKitabı okudu
Dertleri Katlayarak Küçültmek
Maneviyat bize dertlere katlanmayı değil, onları katlamayı önerir.Katlama tecellisinin yaygınlığını gözleriyle idrak eden insan, yaşadığı musibetlerin uzanıp yayılmış halini değil, katlanmış ve dürülmüş halini algılamaya çalışmalıdır. (Elinizdeki bu kitap, yüz madde halinde, bir musibeti yüz defa katlama çalışmasıdır.)
Kendine iyi davranmak, kendini merkeze almak, bencillik ya da narsisizm değil. Her şeye hakkın olduğunu ya da hayatındaki olumsuzluklar için sorumluluk almandan kaçmanı da önermiyor. Sadece kendine hakkın olduğu şekilde, adaletli ve insancıl davranman gerektiğini söylüyor.
20 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.