Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Psikoloji-İnceleme

Profil
Tam olarak bu
Hayallerimizi gösterdik, kalabalığımızı gördülee orada ama resimler kalabalıktaki yalnızlık anlatmıyordu.
Sayfa 31
Gerçeği arıyoruz, belleğimizde depoladığımız yalanlara inanarak.
Sayfa 23
Reklam
Şu an yaptığım
Bazen akışına bırakmak gerekir, yaprakları, suyu, mevsimleri, olayları, insanları vs bekleyip görmek gerekir sonuçları..
Sayfa 13
lütfen...
Tanrım, beni yavaşlat.. Aklımı sakinleştirerek kalbimi dinlendir.. Zamanın sonsuzluğunu göstererek bu telaşlı hızımı dengele..
Sayfa 2
Ona, körlük ya da görüş bozukluğundan mustarip kimselerin halüsinasyon görmesinin, tuhaf bir biçimde, az rastlanan bir durum olmadığını ve bu görüntülerin “psikiyatrik” kaynaklı olmayıp beynin görüş kaybına verdiği bir tepki olduğunu açıkladım. Rosalie, Charles Bonnet sendromu (CBS) adı verilen bir rahatsızlık geçiriyordu.
Reklam
"Sağlık üç temele dayanır : Beden, zihin ve spiritüel bağlantı. Bunlardan herhangi birinin yok sayılması denge yitimine ve hastalığa davetiye çıkartmak anlamına gelir."
... Size karşı korkunç davranan insanlar için de tam anlamıyla büyük bir üzüntü duyabilirsiniz. Onlar için böyle bir üzüntü duymanız gerekiyorsa duymalısınız da. Zaman ayırmalı ve kayıplarımızın yasını tutmalı, kayıplarımızı yaşamalı ve o kişilerin sevgimizi hak etmediklerini düşünsek bile bu kayıpların yadsınamayacağını kabul etmeliyiz.
... Geçmişimizden kaçamayız. Çoğu kez geçmişin üzüntüsü, biz bulmaya hazır olana kadar öylece bekletilir. Bazen yeni kayıplar eski olanları tetikler. Bazen de hayatın ilerleyen yıllarında, başka bir kayıp yaşanana kadar o kaybı hissetmeyiz.
"Sınırlar ve özerklik sağlık için elzemdir," demişti terapist ve grup lideri Johann Peterson. Hayatı bedenlerimiz aracılığıyla deneyimleriz. Hayat deneyimimizi açıkça ifade edemezsek, zihnimizin ve ağzımızın söyleyemediğini bedenlerimiz söyler."
Reklam
"Öfke, Tabiat Ana'nın bizlere küçücük bir çocukken verdiği, hakkımızı savunup Ben önemliyim deme enerjisidir," diyor İngiliz Kolombiyası'ndaki Gabriola Adası' nda atölye çalışmaları düzenleyen terapist Johann Peterson. "Sağlıklı öfke enerjisi ile yaralayıcı duygusal ve fiziksel şiddet enerjisi arasındaki fark, öfkenin sınırlara saygı gösteriyor olmasıdır. Kendi hakkınızı savunmak kimsenin sınırlarına tecavüz etmez."
... Birbirimizi ve kendimizi iyileştirmek için buradayız. Fiziksel açıdan iyileşmede olduğu gibi değil, çok daha derinlerde bir iyileşme. Ruhlarımızın özlerimizin iyileşmesi...
... Ölmek üzere olanlar yaşamın sonunda çok şey öğrenir, ama genellikle öğrenilenleri hayata geçirmek için artık çok geçtir.
"Bazen bir şeyi o kadar çok isteriz ki zihnimiz bedenimizi o şeye inanmaya iter."
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.