Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sosyal Medya Psikolojisi

Profil
sosyal medya
Ayak takımın hepsi sosyal insanlardır. Çünkü ; sosyallik insan sevgisine değil , yalnızlık korkusuna dayanır.
Arthur Schopenhauer
Arthur Schopenhauer
Instagram'a geçip onun dışında herkesin hayatı çözdüğünü gördü. ( Ya da öyle sandı )
Reklam
Dijital narsisizm.
Dijital narsisizm diye bir durum var . Kişilerin sosyal medyada , kendini diğerlerinden üstün görme ve kendini beğenmişlik durumu kısacası. Çok fotoğraf atan ve beğeni bağımlısı insanlar , farkında olmadan bu narsisizm bağımlısı haline geliyor.
Sosyal medya.
Dürüstlük çağı son buldu . Parlatma ve abartma çağı başladı.
Herkesin evinde fotoğraflarla dolu aile albümü olurdu. Herşeyin sade ve güzel olduğu zamanlar fotoğrafların anlamı vardı. Instagram gibi sosyal medya platformları çıktıktan sonra fotoğraflar anlamını çokça yitirdi.
İnternet ve cep telefonu herkesi büyük bir siyasetçi, ilim adamı ve feylosof yaptı. Aristo mezarından kalksa iş bulamaz. Herkes feylesof. Masrafsız, diploma lazım değil. Din de zaten herkesin en iyi bildiği iş. Koca bir âlimi hayatında kur'an'ı hatmetmemiş insanlar eleştirebiliyor.
Reklam
İyi ki varsın dediğimiz insanların sayısı giderek azalıyor
Etrafı insanlarla çevrili birçok kişinin de aynı yalnızlığı taşıdığını biliyorum. Ortak yaşam alanlarına mesela kafelere baksana, artık oralarda sessiz! İnsanlar birbiriyle konuşup sohbet etmiyor, gülmüyor, eğlenmiyor, bir araya gelip telefonlara gömülüp sessizleştikçe sessizleşiyor! O eski uğultuyu özlüyor insan. Bu sessizlik bazen beni korkutuyor...
Sayfa 195Kitabı okudu
"Twitter, Snapchat ,Instagram gibi çeşitli internet servislerinin uykuda geçmeyen saatlerimizi kırparak nasıl kısa dikkat aralığından yığınlar haline getirdiğini biliyoruz."
Ve bu düşünceyi yine bir sosyal platformda paylaşmak..
Dünyaya, cep telefonu ekranlarından bakan varlıklara dönüştük.Sosyal ilişkilerin zorluklarından kaçıyor,sosyal ağları tercih ediyoruz.
Doğan yayıncılık
Yanlış bilinen doğrular!!!!
Hele Doğulu ailelerde, aile meclisi kararıyla kızın öldürülmesine karar vermek epeyce yaygındı. Öyle bir aile olsaydık, ya bir ip uzatırlardı kendimi asmam için, ya intihar görüntüsü verip traktörün altına atarlardı ya da tarlaya götürüp vurarak oracığa gömerlerdi. Diri diri gömülen kızları bile okuyorduk gazetelerde.
Sayfa 366 - İnkılâp YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Bir sinekle, bir devlet başkanı arasında ne benzerlik vardır?" "Her ikisi de gazeteyle öldürülebilir." İsmet Özel
İçinde yaşadığımız toplumun kültüründe din, hayatımızın en güçlü yapı taşıdır. Din adamı, dini topluma anlatan ve aktaran kişidir. Dinle ilgili insanlar ve alimler, toplumsal hayatın her noktasında büyük önem taşımaktadır, dini temsil edendir. Geçmiş dönemlere bakıldığında şehrin merkezinde nasıl camiler yer alıyorsa toplumun merkezinde de din adamları yer alır. Din adamlarını itibarsızlaştırma çalışmaları merkezi yapının temellerine dinamit koymak demektir. ... Algılar sonradan edindiğimiz kimliğimizdir. Kimliğimiz ise; hisleri- miz, zevklerimiz, karakteristik özelliklerimiz ve daha fazlası...
Sayfa 18
68 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.