t

Tövbe

1 üye · 1 yeni gönderi
Yemin olsun
Bir yakarış anca bu kadar ağlatabilir...
Rasûlullah ﷺ şöyle dua ederdi: “Ädemoğullarının hepsi hatälıdır. Hatä edenlerin en hayırlısı, tevbe eden ve günahlarının afvını taleb edenlerdir.”(Tirmizi)
Reklam
"Zira insan sadece günah işleyince tövbe edilir sanır oysa günah işlememek için de tövbe edilir."
Sayfa 173 - Nesil yayınlarıKitabı okudu
Tövbe
Tövbe; dönmek, pişman olmak, günahı terk etmek anlamlarına gelir. Yüce Allah’ın isimlerinden biri olan et-Tevvâb ise kullarının tövbesini sürekli kabul eden, onları cezalandırmaktan vazgeçen, affeden manasındadır. Hz. Peygamber (s.a.s.) “Günahtan tövbe etmek, günahı terk edip bir daha ona dönmemektir.” (İbn Hanbel, I, 446) buyurmaktadır. Allahu Teâlâ da ayet-i kerimede böylesi bir tövbeyle O’na yönelenlere: “Ben tövbeleri çok kabul eden ve çok merhametli olanım.” (Bakara, 2/160) buyurmaktadır. Yaptıklarımızı bilen (Şûrâ, 42/25), günahımızı bağışlayan da O’dur (Mü’min, 40/3). O, dilediğinin tövbesini kabul eder (Tevbe, 9/15), et-Tevvâb ismi ile tövbe edenleri ise çok sever (Bakara, 2/222). Tevvâb ismi Kur’an’da duadan, tövbeden ve tövbe emrinden bahseden ayetlerde geçmekte, peygamberlerin tövbe ve dualarında bu ismi celilin nasıl kullanılacağına dair örnekler bulunmaktadır. Bunlardan biri de Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in duasıdır: “Ey Rabbimiz! Tövbemizi kabul et. Çünkü sen tövbeleri çok kabul eden, çok merhamet edensin.” (Bakara, 2/128).
Bismillahirrahmanirrahim ‎بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم “Kötülükleri yapıp yapıp da içlerinden birine ölüm gelip çatınca, ‘Ben şimdi tövbe ettim’ diyenler için kabul olunacak tövbe yoktur.”(Nisä 4/18)
Sayfa 62 - SemerkandKitabı okuyor
—Hiç tövbe atına bindin mi? — Tövbe bineği ne acayip binektir. Bir lâhzada sahibini zeminden semalara eriştirir.
Sayfa 106 - PdfKitabı okudu
Reklam
88 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.