Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
İnsanlar tanrıların rüyalarından doğmazlar; tanrılar insanların rüyalarından doğabilirler.
Reklam
Uşağı 35-40 yaşları arasındaki Newton'ı şöyle anlatır: Onun ne hava almak, ne yürüyüş yapmak, ne ata binmek, ne top oynamak için dışarı çıktığını görmüşümdür. Çalışmadan geçirdiği zamanı kayıp olarak düşünür, çalışma odasından ancak ders vermeye gitmek üzere çıkardı... Dersini dinlemeye gelenlerin sayısı o kadar azdı ve bunlar arasından anlayanlar da o denli enderdi ki, dinleyici bulmak isteğiyle yanar tutuşur, duvarlara hitap ederek hırsını giderirdi.
Bu gezegene Merkür adı verilmesinin nedeni tanrıların habercisi sayılmasındandır.
Hiç yoktan :)
Genellikle gökyüzü değişmez. Yıldızların çizdiği resimler hep oradadır. Hiç yoktan Hilal gözükür. Yuvarlak bir top olur, sonra yine bir hiç olur.
Reklam
Gökadalar incelendiğinde, evrensel bir düzen ve güzellik görülüyor bunlarda. Ama aynı zamanda, insanın aklına sığmayacak büyüklükte bir karmaşa da şiddetini beraberinde getiriyor. Yaşamamıza olanak veren bir evrende hayat sürmemiz çok ilginçtir. Galaksileri, yıldızları ve dünyaları yok edip götüren bir evrende yaşamamız da ilginçtir.
Sayfa 263
Bizim sadakatimiz türlere ve gezegenedir. Biz Dünyamız adına konuşuyoruz. Varlığımızı sürdürme yükümlülüğümüzse, yalnızca kendimize karşı değil, aynı zamanda Kozmos'a karşıdır. Yaşam kaynağımız olan o eski ve engin Kozmos'a.
Sayfa 367 - Altın KitaplarKitabı okudu
Astroloji sonunda, gözlemler, matematik ve olaylar muhasebesiyle karılmış karmaşık düşüncelerin, dindarlık kisvesi altında entrikaların çevrilmesine yol açan garip bir bilgi birikimine dönüştü.
"Bitkilerden aldığımız kanımızdaki karbonhidratlarla içimize çektiğimiz havanın erimiş haldeki oksijenini karıştırarak yaşayabilmemiz için gereki enerjiyi sağlarız. Bu süreç sonucunda karbondioksit çıkarırız. Bitkiler de aldıkları bu karbondioksidi karbonhidrata dönüştürürler. Ne şaşılası bir işbirliği düzeni..."
Reklam
Yıldızlar, keşifler için yola çıkan insanlara dostturlar.
Sayfa 27 - Altın kitaplarKitabı okuyor
Yeryüzünde hayatın evrimini, kısmen de olsa, uzaklardaki dev güneşlerin hayret verici ölümleri düzenler.
Sayfa 249
Kozmos, olumuş veya olan ya da olacak her şeydir. Kozmos "düzen içinde bir evren" anlamında kullanılan Yunanca bir sözcüktür ve bir bakıma karmaşa anlamına gelen kaosun karşıtıdır.
Sayfa 17 - Altın kitaplarKitabı okuyor
Bilinende sınırı vardır, bilinmeyen de sınır yoktur. İnsan aklı anlaşılmazlığın engin okyanusunda barınacak bir ada sağlar. Her kuşağa düşen görev bu okyanustaki adaya biraz daha toprak atarak büyütmektir.
Sayfa 17 - Altın kitaplarKitabı okuyor
Mekan olarak Evren dörtbir yanımı çevreleyip beni bir atom zerreciği gibi yutuyor; ama ben zihinsel düşüncemle dünyayı kavrıyorum.
Sayfa 17 - Altın kitaplarKitabı okuyor
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.