Allah Resülünün anneden ve babadan öksüz kalışlarındakí hikmeti, Câfer-i Sadık Hazretleri belirtiyor: Üzerinde hiçbir kul hakkı kalmasın diye böyle oldu.»
Sayfa 76 - Büyük Doğu Yayınları·Kitabı okuyor
Din
"Annem öldüğünde daha on altı yaşındaydım. Bir yıl sonra eski malikanemize taşındım. Oraya çekidüzen vermek için elimdeki azıcık parayı kullanmaya çalıştım. Burguluçivi hala oradaydı tabii, ama başka şeyler de vardı. Kimi zaman karanlıkta gizlice dolaşan şekiller görüyordum. Derken bir gün saklanmaktan vazgeçtiler. Babamın kitabının bende olduğunu sanıyorlardı. İkide bir çimdik ve yumruk atarak, kitabı onlara vermem için diretiyorlardı. Oysa kitap bende değildi. Babam asla onu asla bırakacak tipte biri değildi." Jared konuşmaya yeltendi, ama anılarına dalmış olan teyzenin onu farketmesi olanaksızdı. "Bir gece cinler bana bir meyve getirdiler. Üzüm tanesi büyüklüğünde ve gül kadar kırmızı bir şey. Bir daha beni incitmeyeceklerine söz verdiler. Ben de o ahmak kafamla, meyveyi aldım ve kaderime kötü damgayı vurdum." Jared Pamuk Prenses ile elmaları düşünerek, "Zehirli miydi yoksa?" diye sordu. Yaşlı kadın garip bir tebessümle, "Bir bakıma öyle," dedi. "Hayalini kurduğum her türlü yiyecekten güzel bir tadı vardı. Ancak çiçeklerde olabilecek bir tattı bu. İnsanın adını pek koyamadığı bir şarkının hoşluğuna benzer bir tat... Onu yedikten sonra normal insan besinleri talaş ve kül gibi gelmeye başladı. Açlıktan ölecek olsam bile, içim kaldırmıyordu onları."
Sayfa 34 - Doğan Egmont Yayınları·Kitabı okudu
Alıntı
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
En bahtiyar kul, korkusu onu tövbeye yönelten kuldur.
Sayfa 254 - Nida yayınları
1000Kitap
Peygamber buyurdu:"Hiçbir kul yoktur ki, bir günah işleyince, güzel abdest alıp iki rekat namaz kılıp istiğfar etsin de onun günahı affolmasın."
Din
.../imtihan her yerde herkes için var. Kimin içini açıp baksan orayı bir zamanlar yakıp kül etmiş bir ateşin izleri var.
Kitap Alıntısı
Son..
Yaşıyoruz sandığımız bu hayat, uzun bir uyku hâli midir ve ölüm aslında bir uyanış mıdır sonsuz ve gerçek âleme?