Kunala

Kunala
Çiçekleri çok severdiniz...
"Bir kere ihanet eden daima ve her şeye ihanet eder.Ihanete hiç alışamamalı."
Reklam
"Riyakarlık aşağılığın en son haddidir. Sahiden iyi insanlar, kötülerin hakkında laf söylemezlerdi. Riyayı kaldırırsanız mesele yoktur, kötüler hemen saflarına iyiyi alabilirler. Önemli olan kötülüğü iyilikle beraber ortadan kaldırmaktır. O zaman insanlık denen şey kafasını kaldırır: 'Durun bakalım' , der biz de varız"
"Sen bir medeniyetin iflası nedir bilir misin? İnsan bozulur, İnsan kalmaz bir medeniyet , insanı insan yapan manevi kıymetler manzumesidir. Anlıyor musun şimdi derdin büyüklüğünü? Cahilsin okur öğrenirsin. Gerisin; ilerlersin . Adam yok yetiştirirsin, günün birinde meydana çıkıverir. Paran yok kazanırsın. Fakat insan bozuldu mu, onun çaresi yoktur. Hayat onun için ahenksiz ,birbirini tutmayan, günü hayatına cevap vermeyen bir yığın ölü kıymetler tarafından idare ediliyor.”
"Mufassal kıssa başlarsın garip efsane söylersin."
"O zaman anladım ki ,kazaya rızadan başka çare yok.Kunduralarımın pençelerini eskitmek faydasız.Kafa vurarak duvar delinir mi ?Tevekkül gerek!"