Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Reklam
304 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Kitaptaki tarihi detaylar insana yakın tarih hakkında tüm bildiklerini tekrar düşünmesini ve araştırmasını düşündürecek kadar etkileyici. "Kurtlukta düşeni yemek kanundur" korkusunu her an enselerinde hissederek yaşayan köşeye kıstırılmış, kendileriyle ve geçmişleriyle, içinde bulundukları zamanla hesaplaşan insanları anlatıyor Kemal Tahir, Kurt Kanunu'nda. Cumhuriyetin en bunalımlı dönemlerinden biri olarak değerlendirilen 'İzmir Suikasti' olayına karışan ve karıştırılanların dramı olarak da okunabilecek roman, İttihatçılar arasındaki iktidar kavgasını ve tasfiye sürecini de acımasız bir yalınlıkla ve özeleştiriyle ortaya koyuyor. Esir Şehir Üçlemesi'nde taşıdığı umudu Yol Ayrımı'nda yitirmeye başlayan Kemal Tahir, Kurt Kanunu'nda mücadelenin kime ve neye karşı yapıldığının pek de öneminin kalmadığı günleri "hayal kırıklığını satır aralarına gizleyerek" ustalıkla betimliyor.
Kurt Kanunu
Kurt KanunuKemal Tahir · Ketebe Yayınları · 20224,424 okunma
Bir politikacı için en müthiş ceza devletin kendi elinde batmasıdır. Bunun hiç bir özrü yoktur. İmparatorluğu elimize geçirdiğimiz zaman 35 milyondu. Yedi düvelin kağıt üstünde de olsa bizim saydığı bir milyon sekiz yüz bin kilometrekare toprağı vardı. Sınırları Kongo’yu, Sudan’ı, Eritre’yi, Somali’yi içine alıyordu. Tunus, Fas, Libya, Mısır, Kıbrıs resmen kaybedilmiş degildi. Bu koca imparatorluk bizim elimizde ölmüştü. Suç ne kadar büyükse, çekilecek cezanın da o kadar büyük olması gerekir. Biz dünyanın en ağır suçunu biraz tartaklanmayla savuşturulur, sandık. Bu anda yüzüme vuran darağacı gölgesi, suikast suçlusu olduğumdan değildir Emincim… Büyük suçun gölgesidir bu… Tarihin örneğini yazmadığı kurtlar boğuşmasına girip yenik düştük. Kurtlukta düşeni yemek kanundur.
Kurtlukta düşeni yemek kanundur.
Ya kendisi efendi olacaktı ya da birileri onun efendisi... Aman vermek, merhamet etmek, zayıflık göstermek demekti. Vahşi hayatta merhamet diye bir şey yoktu. Merhamet, korku sanılırdı ve bu yanlış anlama, ölüm getirirdi. Ya sen öldürürsün ya da seni öldürürler, ya sen yersin ya da seni yerler; yasa buydu.
Imparatorluğu elimize geçirdiğimiz zaman nüfusu 35 milyondu. Yedi düvelin kâğıt üstünde de olsa bizim saydığı bir milyon sekiz yüz bin kilometrekare toprağı vardı. Sinırları Kongo'yu, Sudan', Eritre'yi, Somali'yi içine alıyordu. Tunus, Fas, Libya, MIsır, Kıbrıs resmen kaybedilmiş degildi. Bu koca imparatorluk bizim elimizde ölmüştü. Suç ne kadar büyükse, çekilecek cezanın da o kadar büyük olması gerekti . Biz dünyanın en ağır suçunu, biraz tartaklamayla savuşturulur sandık. Tarihin örneğini yazmadığı kurtlar boğuşmasına girip yenik düştük . Kurtlukta düşeni yemek kanundur."
Reklam
Tarihin örneğini yazmadığı kurtlar boğuşmasına girip yenik düştük. Kurtlukta düşeni yemek kanundur.
Sayfa 236
Reklam
Tarihin örneğini yazmadığı kurtlar boğuşmasına girip yenik düştük. Kurtlukta düşeni yemek kanundur.
Sayfa 237Kitabı okudu
304 syf.
·
Puan vermedi
·
34 saatte okudu
Kurtlukta duseni yemek kanundur.
Kurtlukta duseni yemek kanundur ,demis burdan baslamis her sey. Kitap 3 bolumden olusuyor : kanli tuzak, surek avi, insanlik sorunu. Ilk iki bolumu bosa okudum. Kulhanbeyi agziyla karman corman yazilmisti bana gore, naciye asagi naciye yukari derken, sayfalari atladigimi fark ettim. Istedim ki hemen bitsin. Ama 3.bolumdeki bazi kisimlar bazi cumleler asiri iyi geldi. En azindan birine onereceksem "sadece 3.bolumu okusan yeter", derim. Bence.
Kurt Kanunu
Kurt KanunuKemal Tahir · Ketebe Yayınları · 20224,424 okunma
510 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.