Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gökçen

Gökçen
@lPuduhepa
ϜϓſϞ | 1283🪽 Kandinsky tablolarının içinde kendi sürreal yalınlığımı arıyorum.
“Yıldızlar aslında nedir size söyleyeyim: Yıldızlar, acıdan delirmiş insanların gökyüzüne sıktıkları kurşunların açtığı deliklerdir. Bilim adamları sürekli yenilerini keşfettiklerini söylüyorlar. Bunda şaşılacak bir şey yok. Yukarısı bir gün dümdüz olacak.”
Sayfa 98
Gökçen okurunun profil resmi
10/10 düşünce 👌🏻
Reklam
Harikulade <3
“Seni tamamen unuttum Ama etinin içini görüyorum Saçlarının dibini Razı bir rüzgar gibi azar azar da olsa Senden artık uyurken dökülüyorum kendi etrafıma Kendi etrafıma sevgilim Dal dal, yaprak yaprak Günde birkaç defa, hafif sıyrıklarla Çünkü yapraklar sevgilim Düştükten çok sonra inanırlarmış Artık ağaçta olmadıklarına Çünkü yaprağın daldaki boşluğu Yine o yaprağın kendisi kadar..”
Sayfa 47
Gökçen okurunun profil resmi
“Düşmek yapraklıdır sevgilim Unutmak çiçekli”
Gökçen bir yorumu yanıtladı.
Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok | 2022
Ve izleyebilseydiniz debelenen beyaz gözlerini yüzünde, Sarkmış suratını, sanki bıkmış bir şeytan günahlardan; Duyabilseydiniz, her sarsılışında, oluk oluk gelen kanı Köpükle tahrip edilmiş ciğerlerinden, Kanser gibi müstehcen, gevişi kadar acı Masum dillerdeki hakir, dermansız yaraların, Dostum, bunca keyifle söyleyemezdiniz, Umutsuz bir zafere heves eden çocuklara O eski yalanı: “Tatlı ve Şereflidir Ölmek Vatan İçin.”
Wilfred Owen
Wilfred Owen
Murat Çalık okurunun profil resmi
Savaşta ilk ölen mi son ölen mi olmak isterdiniz?

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Gökçen bir yorumu yanıtladı.
195 syf.
10/10 puan verdi
“Bilmek yanmakmış büsbütün!”
“Türk köyünün çıplak gerçeğini bu derece keskin, gölgesiz; süslü ve özentili cümlelerden uzak, fakat yine de içli bir üslupla önümüze seren bir başka yapıt okuduğumu hatırlamıyorum.”
Mahmut Makal
Mahmut Makal
, köy enstitüsünde okumuş ardından doğduğu yere -Aksaray- atanmış bir köy öğretmeni. Görüp geçirdiği yaşantılarını anlattığı yazıları Varlık dergisinde ara sıra yayınlanıp, ardından bunlar derlenip ‘
Bizim Köy
Bizim Köy
’ ortaya çıkıyor. Memleket insanının yüzde sekseninin yüz kızartıcı durumunu apaçık ortaya dökme yürekliliği göstermiş bu yazılarında. Sanki bir fotoğraf albümünü inceler gibi okuyorum… Okumanın uzun sürmesinin nedeni her sayfasında ayrı ayrı yutkunmam, sindirmem gereken yazılar… Bu satırlarda 1940’lı yılların Anadolusu var; şehirde hayat biraz daha iyiyken köyler için aynı şeyler söylenemez. Açlık, sefalet, pislik, batıl inanışlar… Öyle ki yiyecek bulamayan köylü sırf hafızım diyen tanımadıkları bir insana ellerinde avuçlarında ne varsa veriyorlar. Yine aynı halk okulun çatısı, penceresi yokken, soğukta çocuklar titrerken yardımlarını esirgiyorlar. Yetmiyor,
Mahmut Makal
Mahmut Makal
sırf bunları yazdı diye hapse atılıyor o dönemler… Üstelik yazdıkları apaçık gerçeklerken. Her sayfasından ayrı etkilendiğim unutamayacağım bir yolculuk oldu. Kitabın içerisinde bir de
Ara Güler
Ara Güler
’in kitabın Fransızca baskısı için çektiği fotoğraflarlardan birkaçı var. Bu topraklardan gelmiş isek mutlaka okunması gereken bir eser.
Bizim Köy
Bizim KöyMahmut Makal · Literatür Yayıncılık Dağıtım · 20181,205 okunma
Murat Çalık okurunun profil resmi
Makal'ın Ötelerin Havası adlı kitabını da öneririm. İngiltere'de yaşadığı dönemi anlatıyor. 1960'lı yıllar. Bizim Köy'ün üzerine şiddetli bir tokat niteliğinde.
Gökçen okurunun profil resmi
Mahmut Makal’ın tüm kitaplarını okuyacağım 👍🏻
Gökçen yorumladı.
Memleketimin şarkıları kadar acı çektim.
273 öğeden 261 ile 265 arasındakiler gösteriliyor.