Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Pekçok insandan daha iyi bakacaklarına eminim.
Gelecekte, yaşlılara yardımcı olma, onların rahatlarını sağlama ve hızla artış gösteren bakıcı talebini karşılama görevlerini robotlar üstlenebilir.
Bazı heyecanlı bilimcilere göre, çok da uzak olmayan bir gelecekte, prebiyotik, probiyotik, ya da dışkı nakli (sağlıklı bağışçılardan alınan, mikrop zengini dışkı) şeklinde, içten dışa en yüksek formda işlev göstermemize yardımcı olacak bir doz sağlıklı mikrop almamız rutin hale gelebilir.
Reklam
Daha çok sayıda kadının susmaktan vazgeçip konuşması gerekiyor. Yaptıkları düşükler, yaşadıkları kısırlıklar ya da doğum kontrol felaketleri hakkında. Kanserleri ya da kalp rahatsızlıkları hakkında. Depresyon hakkında… Anksiyete. Kilo problemleri. Yeme bozuklukları. Alkol istismarı. Reçeteli ilaç istismarı. Aile içi şiddet… Bu tür durumların utanç verici olduğu düşüncesi birçoğumuzun sesini çıkarmasını engelliyor. Ama açık ve net bir savunma yapılmadığı takdirde, araştırmalara fon sağlanmayacak ve mevcut politikalar onarılmayacak. Birbirimizi yalnızca sesimizi çıkararak güçlendirebilir ve hep birlikte sağlıklı bir değişim yaratacak bir güce dönüşebiliriz.
150 syf.
9/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
National Geographic Türkiye bilim, doğa, coğrafya ve teknoloji konularda derinlemesine bilgi kaynağı olan bir dergi. Üzerinde yaşadığımız harika Dünyamızı aydınlatmak ve korumak için bilim, keşif, eğitimden yararlanarak bize öyküler anlatıyor. Derginin 2020 Ocak sayısının kapak konusu Ağrı Bilimi. Ağrı tıp mesleğinin önemsemediği bir sorundu. Bu
National Geographic Türkiye - Sayı 225 ( Ocak 2020 )
National Geographic Türkiye - Sayı 225 ( Ocak 2020 )National Geographic Türkiye · Group Medya · 202037 okunma
150 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
National Geographic Türkiye - Sayı 225 (Ocak 2020)
Agrı'ya ayrılmış bir sayı. Agrı üzerine yapılan bilimsel çalışmalar dair genişce bilgiler mevcut. Agrı ile bilimsel mücadelenin tarihcesinden bahsedilmis.Ancak hangi ağrının nasıl gececegine dair bir bilgiden bahsedilmemis.Galiba böyle bir bilgi de mevcut değil. İnsanlara eşlik eden robotlardan bahsedilmis. Sezeryanla doğan bebeklerin normal doganlara gore virüslere karşı daha hassas olduklarini bu problemi sezeryanla dogan bebeklere kapsülle virüs vermek için Abd'de çalışıldığını, normal doğup virüs alan bu virüsleri kalin bağırsağa yerlesen bebeklerin sezeryanla doganlara göre daha mutlu oldugunu okuduğumda cok şaşırdım diyebilirim.Sen nelere kadirmişsin heyy virüs:)) Hiçbir şey boşa yaratılmamış yani.Her seyin bir hikmeti var.
National Geographic Türkiye - Sayı 225 ( Ocak 2020 )
National Geographic Türkiye - Sayı 225 ( Ocak 2020 )National Geographic Türkiye · Group Medya · 202037 okunma